Uglies

Författare: Scott Westerfeld

Utgivningsår: 2005

Antal sidor: 406

Serie: Uglies #1

Betyg: 3,5/5

*från goodreads*

Tally is about to turn sixteen, and she can't wait. In just a few weeks she'll have the operation that will turn her from a repellent ugly into a stunning pretty. And as a pretty, she'll be catapulted into a high-tech paradise where her only job is to have fun.

But Tally's new friend Shay isn't sure she wants to become a pretty. When Shay runs away, Tally learns about a whole new side of the pretty world-- and it isn't very pretty. The authorities offer Tally a choice: find her friend and turn her in, or never turn pretty at all. Tally's choice will change her world forever..

Uglies är en bok som har stått i min bokhylla alldeles för länge. Det var nog en av dom första engelska böckerna jag köpte så den har stått i hyllan sen 2011/2012. Så jag kände att det verkligen var dags att läsa den! Jag trodde inte att det skulle vara min typ av bok, därav att den stått så länge men jag gillade den faktiskt. Den var intressant att läsa eftersom den var annorlunda mot det jag brukar läsa. Det är inte så ofta jag brukar välja en dystopi men jag tror jag ska börja läsa mer av den genren efter att ha läst denna. Så fort jag hade läst ut boken var jag tvungen att beställa resten av serien så den ska jag försöka läsa ut under året!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229