Strandhotellet

Författare: Olséni & Hansen

Utgivningsår: 2018

Antal sidor: 364

Serie: Mord i Falsterbo #4

Bokens första mening: Veras lilla pillerhatt satt käckt på sned över det snövita håret och de ljusblå ögonen vattnade sig i den kyliga havsbrisen som svepte in över Skanörs hamn.

Egon, 85 år och singel, upplever sitt livs mest omtumlande sommar. När han och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt går det inte helt enligt plan. Ombord hittar de nämligen båtens tidigare ägare, Gustav Sparre, död. Utan att tänka på konsekvenserna bestämmer sig Egon och Ragnar för att slänga honom överbord, men olyckligtvis fastnar kroppen i en tamp. Det blir stor uppståndelse i Skanörs hamn när båten anlöper med Gustav Sparre i släptåg. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser har fått ett komplicerat spaningsmord på halsen. När det kort därpå inträffar ytterligare ett dödsfall i hamnen, riktas pressens blickar mot den idylliska badorten i söder.

Samtidigt som kraven på poliserna ökar, bestämmer sig Egon för att testa nätdejting. Under signaturen En charmör från Skanör kastar han sig huvudstupa in i dejtingens förtrollade värld. Det slutar i total katastrof.

Strandhotellet är precis som dom tidigare böckerna i serien om Falsterbo helt fantastisk. Karaktärerna är hur härliga som helst och beskrivningarna av miljöerna gör att jag verkligen skulle vilja åka till Falsterbo och Skanör. Den här boken är en riktig mysdeckare och det är en perfekt bok att läsa mellan alla råa deckare som jag normalt läser. Nu väntar jag bara på att nästa bok i serien ska släppas i pocket så jag kan läsa den med!

Betyg: 3,5/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229