Stieg Larssons arkiv - nyckeln till Palmemordet


Författare: Jan Stocklassa

Utgivningsår: 2018

Antal sidor: 399

Betyg: 3,5/5

Tack Bokfabriken för rec-ex!

Tio år efter Millenniumförfattaren Stieg Larssons död öppnas hans arkiv för första gången. I tjugo flyttkartonger upptäcker journalisten och författaren Jan Stocklassa Stieg Larssons kartläggning av 1980-talets högerextremism och ett tidigare okänt projekt: en omfattande research av mordet på Olof Palme.

I dokument, brev, artiklar och fotografier finns nya ledtrådar. Via möten med utländska agenter och svenska mellanhänder leder spåren fram till det som varit omöjligt sedan skotten på Sveavägen för över tre decennier sedan en sannolik lösning på Palmemordet. Tack vare Stieg Larssons dokumentation kommer Jan Stocklassa en ny möjlig gärningsman på spåren, en misstänkt mördare som glidit polisen ur händerna.

Direkt när jag såg att denna bok skulle släppas visste jag att jag var tvungen att läsa den! Jag är sjukt intresserad av allt som har med Palmemordet att göra och har lyssnat på och läst det mesta som finns. Jag hade ingen aning om att Stieg Larsson var så insatt i fallet och det var intressant att få ta del av allt som han visste. Eftersom boken innehåller så mycket fakta var det lite svårt att hålla reda på alla personer, vilket drog ner betyget lite, men den var riktigt välskriven och genom arbetad så det jämnade ut det. Men överlag tycker jag det var en riktigt intressant bok och jag skulle rekommendera alla som gillar true crime och liknade böcker att läsa den!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229