Sonjas andra chans

Författare: Åsa Hellberg

Utgivningsår: 2017

Antal sidor: 343

Serie: Sonja #3

Bokens första mening: Slutet av 2011, advokat Andreassons kontor i Stockholm.


Sju år efter Sonjas död – och arvet som bland annat gav hennes bästa vänner ett hotell i London, ett fantastiskt hus på Mallorca och en restaurang i Paris – tampas Sonjas vänner med livet. Alla tre behöver en förändring, och de vet att det är dags att uppfylla Sonjas sista önskan: att sprida hennes aska runtom i världen. Under resans gång, i brev efter brev från Sonja, målas hennes hemliga och passionerade kärlekshistoria upp och berör dem djupt.

Samtidigt sker saker på vännernas hemmaplan som ingen av dem räknat med, och plötsligt är deras vänskap det enda bergfasta och bestående. Allt eftersom resan tar dem ut i världen tvingas Rebecka, Maggan och Susanne ta livsavgörande beslut. Och varken slukhål i Norge, katastrofer på Haiti eller spontandans i Madrid kan stoppa dem från att ge Sonja – och sig själva – en andra chans.


Äntligen har jag tagit mig tid att läsa den (vad jag gissar är) den sista delen i serien om Sonja. Jag tycker det var en riktigt bra och fin bok. Jag gillade nog denna mest av alla i serien. Även fast böckerna kanske är riktade mot en lite äldre målgrupp än min ålder s¨å gillar jag alla karaktärerna och hur bra beskrivningen av miljöerna är. Det känns verkligen som man är med Rebecka, Maggan och Susanne på alla äventyr Sonja får ut dom tre vännerna på. Nu ska jag försöka läsa fler böcker av Åsa Hellberg.

Betyg: 3,5/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229