Sista brevet från din älskade

Författare: Jojo Moyes

Utgivningsår: 2010

Antal sidor: 491

Bokens första mening: Grattis på födelsedagen!


London 1960. När Jennifer Sterling vaknar upp på sjukhus minns hon ingenting inte den tragiska bilolyckan som gjort att hon hamnat där, inte sin man, inte ens vem hon är. Hon känner sig som en främling i sitt eget liv. Tills hon råkar hitta ett passionerat brev, undertecknat B, som ber henne att lämna sin man.

Många år senare, 2003, hittar journalisten Ellie samma gåtfulla brev i arkivet på tidningen där hon arbetar. Hon blir besatt av historien bakom, och hoppas att den ska kunna återuppliva hennes haltande karriär. Om dessa två älskande fick ett lyckligt slut, kanske hon också kan bringa reda i sitt eget komplicerade kärleksliv? Ellies sökande kommer att skriva om historien och hjälpa henne att inse sanningen om sin egen, moderna romans.


Precis som med Jojo Moyes andra böcker så är det här en riktigt gullig och mysig berättelse. Det är böcker som denna som jag älskar att läsa mellan alla blodiga deckare. Boken hoppar mellan åren 1960 och 2003. Oftast burkar jag tycka att det är jobbigt att hoppa mellan olika årtal men Jojo gör det så bra att det inte är något jag hade något problem med. Jojo Moyes har en talang för att skriva fina kärlekshistorier som verkligen fångar läsaren. Sakta men säkert så läser jag mig igenom alla hennes böcker och märker hur duktig hon är på att skriva.

Betyg: 3,5/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229