Silvervägen

Författare: Stina Jackson

Utgivningsår: 2018

Antal sidor: 296

Betyg: 4,5/5

Sedan tre år tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att köra bil. Han kör utmed väg 95 som skär genom landet från Skellefteå i nordvästlig riktning förbi Arvidsjaur, Arjeplog och mynnar vid norska gränsen, den väg som kallas Silvervägen. För tre år sedan försvann hans sjuttonåriga dotter spårlöst och hennes försvinnande gnager sönder Lelle inifrån.

Till den lilla orten Glimmersträsk anländer Meja och hennes mamma. Meja är lika gammal som Lelles dotter var när hon försvann. Medan höstens mörker närmar sig knyts Lelles och Mejas öden ihop och när ytterligare en ung flicka försvinner blir deras liv för evigt sammantvinnade.


Jag har varit så sugen på att läsa Silvervägen enda sen den kom ut! Så när jag äntligen köpte den på bokmässan var jag såklart tvungen att kasta mig över den direkt! Jag hade så höga förväntningar efter allt bra jag läst om den, och jag blev inte besviken! Den var riktigt spännande och den slutade inte alls som jag hade tänkt mig. När jag gav mig in i boken hade jag ingen aning om att det skulle vara två huvudpersoner i boken. Men det gjorde det hela bara ännu mer spännande och intressant. Jag satt hela tiden och försökte komma på vad som hade hänt med Lelles dotter Lina, men jag hade verkligen så fel när jag kom till slutet.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229