Sektens barn

Författare: Mariette Lindstein

Utgivningsår: 2017

Antal sidor: 426

Serie: ViaTerra #3

Bokens första mening: Flickans skrik skär igenom vindens tjut.

Femton år har gått sedan Sofia flydde sekten på Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men när en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han är redo att ta sin sekt ut i världen och blir med sitt nya miljömedvetande mer populär än någonsin.

Men bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. Två av dem är sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjänst. Men ju äldre Thor blir, desto mer växer tvivlen. Vem är egentligen Franz Oswald? Och hur långt är han beredd att gå för att behålla sin makt?

Sofia driver numera ett härbärge för unga människor som flytt från sekter, men det totalförstörs av stormen. Samtidigt kämpar hon mot vetskapen om att Franz Oswald kan vara far till hennes dotter, Julia. Hon har lovat sig själv att aldrig mer ha någon kontakt med honom, men det visar sig vara svårare än hon trott. Franz Oswald använder all sin list för att nästla sig in i hennes liv och plötsligt befinner hon sig återigen i sektledarens grepp. Men den här gången är det inte bara henne han vill komma åt – utan också hennes dotter.

Sektens barn var en riktigt spännande och hemsk upplösning av serien om sekten ViaTerra. Jag blev riktigt berörd av vad som hände ute på herrgården. Det är så sjukt att saker som det som händer i boken händer i verkligheten. Det är riktigt läskigt vad manipulativa människor kan lyckas göra. Nu när jag är klar med denna serie är jag riktigt sugen på att läsa Mariettes andra serie!

Betyg: 3,5/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229