Sekten som återuppstod

Författare: Mariette Lindstein

Utgivningsår: 2017

Antal sidor: 463

Serie: ViaTerra #2

Bokens första mening: Hon har drömt mardrömmen igen.

Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.

Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.

När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans.

Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?

Andra boken i serien om ViaTerra är lika spännande som den första. Mariette Lindstein fångar läsarens intresse riktigt bra och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Sekter är verkligen skrämmande men samtidigt så spännande att det blir intressant. Jag gillar serien riktigt mycket och ser fram emot sista boken så jag får veta hur det hela ska sluta.

Betyg: 3,5/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229