Sekten på Dimön

Författare: Mariette Lindstein

Utgivningsår: 2016

Antal sidor: 587

Serie: ViaTerra #1

Bokens första mening: Hon har legat vaken länge i mörkret.

På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner.

Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Osäker på vad hon vill göra med sitt liv, och charmad av Oswald, antar hon hans jobberbjudande. Snart blir hon dock varse de enorma uppoffringar som engagemanget kräver.

Och när sommaren ger vika och höstdimman driver in och slukar ön, börjar hon undra om hon blivit indragen i en sekt. Samtidigt anar hon att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswalds avsikter, och ju fler stenar hon vänder på, desto mer ångrar hon sitt beslut.

Men Oswald styr med järnhand och ett elstängsel har rests runt sektens ägor.
Vägen tillbaka till ett normalt liv förvandlas långsamt till en mardröm.

För ingen har någonsin lämnat ViaTerra.

Mariette Lindsteins serie om sekten ViaTerra har länge stått i min bokhylla och nu har jag äntligen läst den! Jag har hört mycket bra om serien och jag blev inte besviken! Sekten på Dimön är en riktigt spännande och intressant bok. Jag har alltid varit nyfiken på hur sekter egentligen fungerar och det är riktigt intressant att få läsa en bok som handlar om det när författaren faktiskt har varit med i en sekt. Även fast att det är en tjock bok så är den så spännande att det gick fort att läsa ut den. Det var svårt att sluta läsa när man väl hade börjat. Sekten på Dimön hamnar lätt på listan över dom bästa böckerna jag har läst 2019!

Betyg: 4,5/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229