Ryttaren

Författare: Olséni & Hansen

Utgivningsår: 2017

Antal sidor: 410

Serie: Mord i Falsterbo #3

Betyg: 3/5

Det har dragit ihop sig till Falsterbo Horse Show, årets största höjdpunkt inom svensk ridsport och en av de mest prestigefulla hopptävlingarna i världen. Nationsflaggorna vajar i sommarbrisen, solen står högt på himlen och läktarna är fullsatta. Det luktar succé lång väg. Kommunen har, till borgmästarens oförställda glädje, två ryttare i toppklass som konkurrerar om den sista OS-platsen i hopplandslaget.

Förhandsfavoriten Leopold Gyllenstierna rider in och tar emot folkets jubel, men redan efter tredje hindret faller han död ner. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser kastar sig med blandad entusiasm in i mordutredningen. När det kort därpå inträffar ytterligare ett mord känns sommarsemestern plötsligt väldigt avlägsen.

Samtidigt som kraven på poliserna ökar förpestas Egons tillvaro av att hans närmsta granne och antagonist, Elisabeth, bjudit hem sin ungdomskärlek Francois från Paris. Ordningen på Kärleksstigen är rubbad och Egon avskyr instinktivt den franske sprätten och känner sig mer ensam än någonsin.

Som vanligt älskar jag denna serie! Det går både fort och lätt att ta sig igenom dessa böcker och jag har haft ett leende på läpparna genom hela boken. Jag såg att Strandhotellet snart släpps i pocket så då ska jag köpa och läsa den direkt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229