På djupt vatten

Författare: Ellinor Wessel

Utgivningsår: 2021

Antal sidor: 378

Serie: Tranchell-trilogin #2

Bokens första mening: Det var sent på eftermiddagen då de nådde Ardales, en dyster by vid foten av de höga berg som tornade upp sig en bit inåt landet från den spanska solkusten.

*Tack Bookmark förlag för rec-ex!*

Ett halvår har gått sedan bilhandlaren Johan Wagner och hans flickvän Emily Tranchell lyckades undkomma sina kidnappare ...

Nu befinner de sig på Spaniens solkust, där de försöker skaka av sig känslan av att vara förföljda. En dag får Emily ett samtal. Hennes syster Lykke har hittats död, och allt pekar på självmord. Men Emily vet att det är något som inte stämmer. Hon måste ta reda på sanningen innan hon uppslukas av sin bipolära sjukdom. Samtidigt åker Johan till Almedalen för att medverka i en debatt om laddbara fordon. Samtalet överskuggas av en hotfull aktion mot Johan, ledd av miljöaktivister. Finns det ett samband mellan händelserna?

Den före detta polisen Thomas Stark slår sig ihop med sin gamla kollega Anna Hed, och tillsammans får de ett prekärt fall på halsen.


Ännu en gång har Ellinor Wessel levererat en fartfylld thriller. Jag satt klistrad från första sidan och läste ut boken på tre dagar fast jag är i en rejäl lässvacka! Boken innehåller många oväntade vändningar och precis lagom långa kapitel vilket gör att sidorna bara flyger förbi. Det ska bil spännande att se vad som kommer hända med Emily och Johan i nästa bok.

Betyg: 3,5/5

Gillar

Kommentarer