Mannen mellan väggarna

Författare: Emma Ångström

Utgivningsår: 2016

Antal sidor: 309

Bokens första mening: Det har redan börjat skymma när flyttbilen parkerar på Tegnérgatan i centrala Stockholm.

Kort efter att en barnfamilj flyttar in i ett hyreshus på Tegnérgatan sker ett mord i samma byggnad. Det är ett av de märkligaste morden i Stockholms historia. En kvinna har försvunnit från sitt hem och hittas två veckor senare av sin man i hallen i deras gemensamma lägenhet. Alla är förbryllade. Var har kroppen gömts under två veckors tid? Och hur har gärningsmannen kommit in och ut ur lägenheten?

Samtidigt sker allt underligare saker i huset. En hund hittas död på gatan, mat försvinner ur kylskåpen och en outhärdlig lukt sprids i lägenheterna. Och när den lilla flickan i den nyinflyttade familjen leker Anden i glaset knackar det plötsligt i väggarna.

Mannen mellan väggarna är en bok som har stått i min bokhylla i flera år, och nu har jag äntligen läst den. Men tyvärr blev jag besviken. Jag hade ganska höga förväntningar efter jag läste vad boken handlade om och den har fått ganska höga betyg på Goodreads. Jag hade hoppats att den skulle vara som filmen The boy men tyvärr gillade jag den inte alls. Jag fastnade varken för karaktärerna eller storyn. Den kändes lite för overklig för att jag skulle gilla den. Det var tur att det var en relativt kort bok för annars hade jag inte läst klart den.

Betyg: 1/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229