Livet efter dig

Författare: Jojo Moyes

Utgivningsår: 2012

Antal sidor: 398

Serie: Livet efter dig #1

Bokens första mening: När han kliver ut ur badrummet är hon vaken.

Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från det lilla kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna. Hon har ingen aning om hur hon ska hantera den dystre, oförskämde man som hon anställts för att ta hand om under dagarna, och han föraktar den illa klädda, pladdriga tjej som hans mor anställt i ett genomskinligt försök att pigga upp honom.

Will har bestämt sig – hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.

Det här var andra gången jag lästa livet efter dig och jag gillade den lika mycket nu som jag gjorde första gången. Jag har läst många av Jojo Moyes böcker och jag måste säga att denna är en av dom bästa. Jag gillar Lou´s karaktär och Jojos sätt att skriva på. Det är en perfekt bok när man är ute efter något mer lättsamt, men som man ändå fastnar i.

Betyg: 4/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229