Livet är en fest

Författare: Sara H. Olsson

Utgivningsår: 2018

Antal sidor: 234

Serie: Hallavik #3

Bokens första mening: Mix megapol försvann i ett brus när de kört förbi rondellen norr om Hallavik.

Strax norr om Hallavik ligger det lilla området Hallvetet. Här bor Klarne Karlsson, en äldre ungkarl som kör flakmoped och har massor av åsikter om allt här i världen som han dock inte vågar uttrycka högt. När grannen och bäste vännen Verner råkar ut för en olycka och dör vänds Klarnes liv upp och ner. Verners hus säljs och Klarne är orolig för vad de nya ägarna ska göra med byggnaden. Nina och Johanna köper det gamla huset i Hallvetet för att förverkliga Johannas dröm om att driva ett hotell.
För att luska ut vad som försiggår tar Klarne hjälp av den sjuttonårige raggaren och EPA-ägaren Rikard. När han smyger i buskarna i bara träskor och jeansjacka förstår Johanna att han är där för att spana på dem och drar några lögner om vilken typ av verksamhet de ska ha i huset. Klarne blir mer och mer förtvivlad då han tror att det ska startas en »sexklubb för gays« i det lilla området.

Precis som dom två tidigare böckerna så gillade jag denna massor! Karaktärerna Nina och Johanna är helt underbara. Boken är lättsam och riktigt rolig. Sidorna bara flyger iväg och det är inga problem att läsa hela boken under en sittning. I Livet är en fest dyker det upp många nya intressanta karaktärer. Jag gillar Saras sätt att skriva på riktigt mycket och jag hoppas att det kommer komma fler böcker om Nina och Johanna och Hallavik.

Betyg: 3,5/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229