Hungerspelen trilogin

Författare: Suzanne Collins

Utgivningsår: 2008-2010


Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...


Det här var andra gången jag läste denna serie. Första gången jag läste den var nog 2010 när jag var 13 år. När jag läste dom då vet jag att jag tyckte att det var bland det bästa jag läst och nu när jag läst dom för andra gången måste jag säga att jag tycker att dom fortfarande är hur bra som helst. Jag läser ju inte speciellt många dystopier men jag kanske ska testa läsa några fler sådana. Jag såg på Instagram att Suzanne Collins ska släppa ytterligare en bok nästa år så jag kände mig tvungen att fräscha upp mitt minne!

Betyg: 4/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229