Hemmet

Författare: Mats Strandberg

Utgivningsår: 2017

Antal sidor: 339

Bokens första mening: Han lyssnar spänt.


Välkommen till Hemmet. En kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över sig själv.

Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan.

På hemmet jobbar Joels barndomsvän Nina. De har inte pratat med varandra sedan tonårens smärtsamma avsked.

Monika blir allt sämre när hon flyttat in på avdelning D. Hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne.

Nu förs Joel och Nina åter samman för att rädda Monika - och sig själva.


När jag började läsa Hemmet så hade jag hört mycket om hur läskig och obehaglig den var, men tyvärr blev jag just därför lite besviken. Jag väntade hela tiden på att jag skulle tycka att den var läskig men det kom aldrig. Men det var en intressant story och det var roligt att läsa den just för att den var annorlunda mot det jag brukar läsa. Jag gillar Mats Strandbergs sätt att skriva på och hans serie tillsammans med Sara Bergmark Elfgren var några av dom böckerna som fick igång mitt bokberoende på allvar. Trots att jag blev lite besviken så är det en spännande och läsvärd bok.

Betyg: 3/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229