En helt vanlig familj

Författare: Mattias Edvardsson

Utgivningsår: 2018

Antal sidor: 455

Bokens första mening: Inträngd i ett hörn reagerar jag på varje rörelse i ögonvrån.


Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.

Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.

I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.


Jag måste säga att detta var en av dom absolut bästa böckerna jag läst. När jag började läsa boken visste jag vad den handlade om och jag hade höga förväntningar efter alla bra recensioner jag läst om den. Den är skriven utifrån en rättegång precis som Störst av allt, som jag också gillade mycket. Men till skillnad från just Störst av allt så får man både mamman och pappans perspektiv utöver Stellas, och det tyckte jag gjorde boken till en stark femma! Boken är riktigt spännande och välskriven. Det är en bok som jag kommer ihåg långt efter jag har läst den, vilket sällan händer. Jag vill verkligen läsa mer av Mattias Edvardsson!

Betyg: 5/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229