En dag ska jag lämna allt det här

Författare: Katarina Bivald

Utgivningsår: 2018

Antal sidor: 445

Bokens första mening: Jag ser dem framför mig, liksom ovanifrån, som om jag svävade fritt högt där uppe.


Trettiotreåriga Henny Broek står chockad vid vägkanten och ser ner på sin egen orörliga kropp. För en halvtimme sen var hon himlastormande lycklig. Nu är hon …död?

På begravningen träffas hennes älskade ungdomsvänner som en gång arbetade tillsammans på det nedgångna motellet i Pine Creek. Men det enda som verkar förena dem idag är att de verkar fast beslutna att fortsätta vara ensamma och miserabla. Henny inser att hon nu har en livsviktig uppgift – hon ska göra sina vänner lyckliga, och hon är fast besluten om att inte låta det faktum att hon är död hindra henne.

Gradvis får hon vännerna att vakna upp ur sorgen, och motellet får nytt liv när det fylls av nya gäster med skiftande bakgrund. Men alla invånare i Pine Creek är inte lika förtjusta som Henny, och spänningarna mellan motellet och staden växer. Hur mycket är vännerna beredda att riskera för sin sköra gemenskap? Kan man någonsin förändra det som varit? Och kommer Hennys kärlek och kvardröjande närvaro göra dem lyckliga igen, eller får hennes minne dem bara att klamra sig hårdare fast vid sorgen? Det här med lycka visar sig vara betydligt mer komplicerat än Henny tänkt sig …


Jag läste denna bok efter att ha hört om den i pocketpodden. Tyvärr fick jag höga förväntningar efter att ha hört den podden så jag blev lite besviken. Jag tycker den kändes rörig och jag hade svårt att komma in i den. Jag fastnade inte heller direkt för någon av karaktärerna. Språket i boken var väldigt bra och platserna bra beskrivna men det var något som gjorde att jag inte riktigt gillade den. Jag har hört att hennes andra bok Läsarna i Broken Wheel rekommenderar ska vara bättre så jag kanske kommer ge den en chans i framtiden.

Betyg: 2,5/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229