Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

Författare: Gail Honeyman

Utgivningsår: 2017

Antal sidor: 411

Bokens första mening: När folk frågar vad jag sysslar med - taxichaufförer och tandhygienister, till exempel - svarar jag att jag jobbar på kontor.


"Jag har alltid satt en stolthet i att klara mig själv.
Jag är en ensam överlevare - jag är Eleanor Oliphant. Jag behöver ingen annan, det finns inget stort tomrum i mitt liv, ingen pusselbit som fattas. Jag är en självständig enhet. Det är åtminstone vad jag alltid har intalat mig."

Eleanor Oliphant har gjort det enkelt för sig. Hon klär sig i likadana kläder varje dag, äter samma mat till lunch och veckoslutet firar hon med fryst pizza och två flaskor vodka.

Eleanor Oliphant mår bra, alldeles utmärkt faktiskt. Inget saknas i hennes inrutade och välplanerade liv.

Förutom ibland precis allt...Men så möter hon it-killen Raymond och allting förändras.

Tillsammans räddar de en äldre man, Sammy, som fallit ihop på gatan, och Eleanor upplever en värme och gemenskap hon inte trodde fanns. Hon inser att hon har varit en fena på att överleva men inte har en aning om hur man lever.


Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt är en helt fantastisk bok! Det är svårt att inte gilla Eleanor och hennes påhitt. Samtidigt som man kan störa sig riktigt mycket på vissa saker som hon gör och säger så kan jag också känna igen mig i henne. Det finns en hel del humor men även riktigt mörker. Författaren skriver riktigt bra och det är svårt att inte dras med i historien. Boken ligger under kategorin Feel-good men jag tycket inte riktigt den passar in där. Jag tycker att det här är en bok som dom flesta borde läsa.

Betyg: 4/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229