Dvalan

Författare: Camilla Grebe

Utgivningsår: 2018

Antal sidor: 479

Serie: Flickorna och mörkret #3

Bokens första mening: Vi var en ganska vanlig familj.

Artonårige Samuel råkar sabotera en drogaffär och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons: en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son.

Men ingenting blir som Samuel har tänkt sig när han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belägna huset vid havet. Inte heller har Samuel räknat med att hans kärleksfulla, men kontrollerande mamma - den frireligiösa Pernilla - handgripligen ska försöka hjälpa honom att få ordning på sitt liv.

Kriminalinspektör Manfred Olsson är plågad av en familjetragedi. Han utreder två till synes drogrelaterade mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas.

Utredningen blir komplicerad och Manfred bestämmer sig för att söka hjälp hos profileraren Hanne som är bosatt i Ormberg.

Ännu en gång levererar Camilla Grebe en riktigt spännande och välskriven bok. Jag tycker denna serie är riktigt bra och den ligger högt upp på listan över mina favoritserier. Dvalan är en riktigt bra bok som är svår att lägga ifrån sig när man väl plockat upp den. Det är riktigt intressanta karaktärer och det är spännande att få följa dom. Jag vill ha en fortsättning nu!


Betyg: 4/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229