Drakviskaren

Recensioner

Författare: Lovisa Wistrand

Antal sidor: 596

Förlag: Whip media

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2017

Serie: Alvblodstriologin #1

Rec-ex: Ja! Tack Lovisa!

Hämnd. Kärlek. Förbjuden magi.
Och en tusenårig kraft som väcks till liv igen.

Vid 21 års ålder får alla kvinnliga solalver en förmåga. Men Iszaelda får ingen. Hon är annorlunda. Utstött. Passar inte in.

När byn attackeras och bränns till marken, ger sig
Iszaelda av efter hämnd. Ödet tar henne från den frost-klädda skogen Valeanrae, till Gorgoroths djungler och ruinerna av den underjordiska staden Sumetra. Fiendens ledare måste dö, och hon ska bli den som dödar honom.

Men så får hon känslor för en man. En man vars kärlek skulle förstöra allt. Och medan en uråldrig kraft väcks till liv, en kraft som alla trodde var utdöd, kastas Iszaelda in
i en farlig kamp, där gränsen mellan det goda och det
onda är vingtunn.

Allting har ett pris och ingenting är gratis. Hur mycket är Iszaelda villig att offra? Kan hon viga sitt liv åt krafter som ingen borde lita på? Och kan hon döda den hon älskar?

Böcker i den här genren är inte vad jag brukar läsa men när jag fick erbjudandet av Lovisa att få läsa hennes bok så blev jag riktigt sugen på att testa något annorlunda. Jag har ju tänkt att jag skulle försöka läsa mer böcker som jag i vanliga fall inte läser i år så detta passade ju perfekt.

I början hade jag lite svårt för den. När det är ord eller namn jag inte kan uttala hänger jag oftast upp mig på det ordet och kommer inte framåt. Men efter några kapitel gick det bättre och bättre. Jag tycker faktiskt den var riktigt bra! Trots att det inte egentligen är min typ av genre. Även fast det är en tegelsten så gick den snabbt att komma igenom eftersom man bara ville veta hur det skulle gå för Iszaelda. Men den var riktigt spännande och välskriven så nu ser jag verkligen fram emot att tvåan släpps så jag får veta hur det går för Iszaelda!

4/5

Gillar

Kommentarer