De Aderton

Författare: Anton Berg

Utgivningsår: 2018

Antal sidor: 390

Betyg: 4/5

Tack Bookmark förlag för rec-ex!

Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentär över ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka.

Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än i dag, på de högsta av poster. Och dess medlemmar är beredda att till och med mörda en minister för att få sin vilja igenom och hindra sanningen från att komma ut.

När jag hörde att en av hjärnorna bakom min favorit podcast Spår skulle släppa en bok så kände jag direkt att jag var tvungen att läsa den. Jag tycker det är så sjukt spännande med konspirationsteorier och allt som har med det att göra. Det var riktigt intressant och roligt att få läsa ur en journalists perspektiv och inte ur en polis som det brukar vara i den här typen av böcker. De Aderton gick så snabbt att läsa och gick direkt in på topplistan av dom bästa böcker jag läst. Jag hoppas det kommer komma en fortsättning så jag får veta vilka som egentligen ligger bakom De Aderton!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229