Damen som köpte en buss och bara drog

Författare: Judy Leigh

Utgivningsår: 2018

Antal sidor: 411

Bokens första mening: Hon studsade upp och ner på sängkanten och hade fortfarande nattlinnet på sig.

Livet börjar vid 75

Evelyn "Evie" Gallagher ångrar den hastiga flytten till äldreboendet i Dublin. Hon är visserligen sjuttiofem och nybliven änka, men långt ifrån död. Så en morgon, medan hela hemmet sover, kliver Evelyn ut genom porten för att aldrig återvända.

Hon ger sig av på en roadtrip som kommer att ta henne via Liverpool till Bretagne, där hon köper en campingbuss och påbörjar sitt livs äventyr. Men det är inte alla som tycker att stora äventyr är passande för en dam i Evelyns ålder, allra minst hennes son Brendan och hans fru Maura. Tillsammans ger de sig av för att leta efter Evelyn. Och när de till slut hittar henne få de en chock. För medan Brendan och Maura verkar ha gett upp hoppet om kärleken har Evelyn definitivt inte det. Livet har bara börjat.

Damen som köpte en buss och bara drog är en riktigt rolig och fin bok. Den handlar om att man inte behöver ha tråkigt bara för man blivit gammal. Det finns säkert många där ute som tänker att när man är gammal ska man sitta på ett ålderdomshem och inte göra så mycket men så behöver det ju absolut inte vara. Jag hoppas att jag är som Evie när jag blir gammal. Boken bara andades feel-good och jag uppskattade den riktigt mycket. Jag blev så sugen på att åka till Frankrike när jag läste om alla härliga ställen Evie upptäckte på sin resa. Jag hade lite problem med Bendan och Mauras relation. Jag tyckte mest att dom betedde sig barnsligt men vad vet jag. Jag är ju lite yngre än dom så jag kanske tänker annorlunda. Jag gillar hur författaren beskriver omgivningarna och jag blev så sugen på att åka ut och resa.

Betyg: 4/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229