Broder Jakob

Författare: Emelie Schepp

Utgivningsår: 2019

Antal sidor: 388

Serie: Jana Berzelius #5

Betyg: 4,5/5

En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?

När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsman. Åklagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den enda som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv - Danilo Peña.

Äntligen är den utläst! En av dom böcker jag sett fram emot mest detta år, och jag vill ha fortsättningen direkt! Jag älskar hur annorlunda böckerna om Jana Berzelius är. Broder Jakob var tyvärr lite förutsägbar och jag listade ut vem mördaren var ganska fort, men det gjorde verkligen inte boken sämre. Den var verkligen spännande från början till slutet och slutet gjorde att jag kände att det verkligen är alldeles för länge kvar tills nästa bok kommer!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229