Blodlokan

Författare: Louise Boije af Gennäs

Utgivningsår: 2018

Antal sidor: 443

Serie: Motståndstrilogin #1

Bokens första mening: Smärtan var outhärdlig.

Efter att Saras pappa dör i en mystisk eldsvåda flyttar hon från Örebro till Stockholm för att starta ett nytt liv. Till en början går allt nästan för bra: kaféjobbet byts mot en anställning på pr-byrå och det torftiga rummet i förorten ersätts av en lyxig lägenhet på Östermalm.

Men snart utsätts hon för märkliga och obehagliga händelser, och hotet mot Sara och hennes familj känns alltmer påtagligt. Det blir uppenbart att någon tror att hon har den avgörande nyckeln till något viktigt men vem? Och till vad?

När jag började läsa Blodlokan trodde jag att det skulle vara en helt vanlig deckare. Jag har inte läst så mycket recensioner om den innan jag började läsa, och det är jag glad att jag inte gjort. I början av boken trodde jag inte att det skulle vara en bok för mig. Jag brukar inte gilla böcker där det bara händer lite mystiska saker utan jag gillar när det är spännande från början till slut. Men jag är glad att jag inte slutade läsa. Blodlokan är verkligen inte som något annat jag har läst förut. Den blev riktigt spännande och mot slutet kunde jag inte sluta läsa. Jag ville bara veta vad som skulle hända här näst. Nu när denna är utläst har jag påbörjat Skendöda som är den andra delen direkt!

Betyg: 3,5/5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229