Utveckling 1 år

Hej fina ni! Jag kom på att jag inte gjort någon uppdatering kring Sigges utveckling sedan han blev ett år. Så här kommer en liten sammanfattning om vad som har hänt med min lilla groda. Sigge är nu ett år och en månad.

Sömnvanor och nattning

Sigge har för det mesta varit sjukt (!) lätt att natta, han brukade somna inom 10 minuter, men efter USA så hände det något. Det har tagit över timmen att natta honom och jag bryter ju ihop och blir irriterad varenda kväll, så vi kände att det är ohållbart. Så nu provar vi att han bara får sova en gång per dag och det har verkligen gjort underverk. Sedan vi började med det har han somnat på direkt v a r e n d a gång.! Vid 7 ger vi honom välling i sin säng och sedan lämnar vi rummet, sedan när vi hör att det slurpar och flaskan är tom så ger vi honom sin napp och då vänder han sig om och somnar på DIREKTEN. Alltså Halleluja. Ordningen återställd och jag hoppas verkligen att det här håller i sig, exakt såhär nattade vi honom för några månader sedan.

Just nu sover Sigge i sin egna säng till kl 5 ungefär men när han vaknar då är det omöjligt att natta om honom där.. Så då lyfter jag över honom till våran säng och vi sover vidare till halv 8-8.. I know vi måste ta fighten snart och vänja av det här men vi har helt enkelt inte sett det som ett problem. Sigge sover bättre, jag sover bättre och Kim sover bättre. Så vi får se helt enkelt. Anledningen till att jag känner att vi måste ta tag i det är för att det känns som att det kommer bli svårare och svårare att vänja av det ju längre vi väntar? Men det har blivit bättre och bättre för några månader sedan kom han över redan vid 2.

Humör

Sigge har börjat testa mig väldigt mycket och han vill gärna bestämma. Tar jag av honom saker som han inte får ha exempelvis så har han typ börjat kasta sig ner på marken som världens dramaqueen. Men om vi bara ignorerar honom så släpper han det väldigt fort som tur är, eller om man ger honom en annan leksak. Annars är han väldigt framåt, han älskar uppmärksamhet och speciellt av äldre människor. Ser han gamlingar så går han alltid fram och drar dom i byxbenet eller tar dom i handen haha. För det mesta är han nöjd och det är väldigt få gånger som han gråter, det hände en gång i USA att han fick en gråtattack utan dess like, han var otröstlig i typ en halvtimme (tror det berodde på att han var övertrött) och då kände jag att jag är så otroligt bortskämd med det där. Jag tyckte det var så sjukt jobbigt när jag inte kunde trösta honom och jag fick panik och började själv typ gråta för att jag kände mig så jävla maktlös. Så ni som fightas med det där dagligen, fan vad ni gör det bra!

Vikt och längd

Längden vet jag faktiskt inte tyvärr, senst vi var på BVC var i augusti innan vi flyttade tillbaka till Schweiz och jag har inget måttstock eller så hemma. Däremot så var vi och vägde honom i veckan och då vägde han 9,1 kg. När vi ska hem till Umeå i december ska vi ta ettårs-vaccinet och mäta och väga igen så får vi se hur han ligger till på sin kurva. Känslan är att han är lite under..


Talet

När det gället talet så har det väl inte hänt så jättemycket egentligen. Han pratar mycket men det är bara nonsens för det mesta. Han säger ord som mamma, pappa, där, och när han ser en lampa så pekar han säger han pampa eller oftast pappa hehe. Ser han en hund kan han säga vovo eller voffvoff och han älskar att låta som olika djur. Däremot märker jag att han förstår så mycket mer nu, säger jag tex hämta bollen så gör han det. Bollar och bandyklubban är för övrigt hans favoritsysselsättning just nu. Nöjd pappa. Och mamma, hihi!.

Övrigt

I övrigt så väntar vi på att fler tänder ska komma fram, för han dreglar jäkligt mycket just nu. Hittills har han fått två små gulliga tänder där nere, men annars är det tomt🙊💓

Gillar

Kommentarer