Busenkelt tacobröd

På söndagar är allt stängt här i Schweiz och vi är fortfarande riktigt rookie så vi sitter alltid här med nästan tom kyl och ingen plan. Men vi hade lite kött kvar som vi strimlade upp och stekte tillsammans med lök, och sedan gjorde vi en colesalw med äpple bl.a. och egna tacobröd. Det blev en dunderhit!! Tacobröden kommer jag göra många gånger framöver, dom blev perfekta. Och bäst av allt, dom innehåller ingredienser som man nästan alltid har hemma🙏 Jag gjorde en halv sats eftersom det bara var jag och Kim.

Tacobröd 10 st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl filmjölk/yoghurt

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smöret och fördela sönder det med fingertopparna och häll till sist i filmjölken.
2. Kavla ut degen i små tunna kakor på ett mjölat bord.
3. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Det ska inte vara något smör i pannan. Grädda en brödkaka i taget, någon minut per sida. Vänd brödet när det får bruna fläckar.
Förvara brödet mellan två djupa tallrikar eller i en fuktig handduk.

Det är ju egentligen ett klassiskt stekpannebröd, så vill man kan man göra lite tjockare kakor och äta dom med smör och ost. Det är också himla gott! 💓

Gillar

Kommentarer

MalinRudolfsson
MalinRudolfsson,
det måste jag testa😍 typsikt att jag inte läste detta tidigare idag då jag åt tacos utan bröd då det var slut🙈
nouw.com/malinrudolfsson