Tisdagen till onsdagen var jag på studentkryssning och jag hade hoppats på att just nu skriva om hur roligt jag har haft det, men tyvärr inte. Jag kommer dock skriva ett annat inlägg om hur själva kryssningen var, för jag hade oerhört rolig och det får jag absolut inte glömma bort! Kryssningen slutade på ett tråkigt sätt, och det är precis det jag tänker skriva om i detta inlägg. Du kanske redan har hört vad som hände, men jag kommer börja från då jag märkte av att något var fel.

Vägen ut från kryssningsfartyget var en jätte lång korridor. Vi var 2000 som skulle ut ur fartyget och det skulle kollas om vi hade tagit med oss alkohol ut. Jag och mina kompisar stod i kön i minst en halvtimme, och det gick sakta framåt. När vi kommit fram en bit hör vi en vakt som skriker att alla tjejer ska ställa sig på en sida och gå ut medans killarna ställer sig på den andra. Jag förstod ingenting, men jag ställde mig på ena sidan och gick ut i led bakom alla andra tjejer, och förbi alla killar som var sura över att de fick stå kvar.

Utanför hörde vi att man kunde sätta sig på vilken buss som helst som gick till Västerås. Jag satte mig i en buss och i den var det bara tjejer, eftersom det endast var de som hade kommit ut. Det var mycket spekulationer av vad som hade hänt: Fick killarna vara kvar eftersom det oftast är de som smugglar in alkohol, så de behövde kontrolleras mer, eller hade det skett en våldtäkt på båten. Vår busschaufför sa att de bara gjorde så om något hade hänt, så då försvann den första spekulationen.

Under bussfärden började vår chaufför tala i högtalan och han berättade att det hade skett en våldtäkt. Stämningen i bussen var inte alls högljudd som när vi hade åkt till kryssningen ett dygn tidigare. Tjejer i bussen som hade kontakt med killar i kön berättar att killarna får gå en och en eftersom våldtäktsoffret ska identifiera våldtäktsmännen, och några fick även lämna DNA. Vissa killar fick stå i den kön i mer än fyra timmar och många svimmade eftersom det var dålig luft. Jag vill ändå tillägga att jag tycker polisen gjorde ett bra jobb, Jag var inte där, men det var bra att de tog tag i det och tillslut grep killar. Sjukt bra att de inte lät att gå och sket i tjejen som hade blivit våldtagen. Även fast det var jobbigt för alla oskyldiga killar så var det absolut nödvändigt!

HUR KAN MAN FÅ FÖR SIG ATT VÅLDTA NÅGON??? Det är något jag verkligen inte förstår. Jag träffade säkert på våldtäktsoffret och våldtäktsmännen på båten, och kanske pratade jag även med någon av de. Jag trodde att några glada ungdomar som ville tagga till studenten skulle åka på kryssning tillsammans! Jag blir så fruktansvärt ledsen när något sådant händer!

Jag kunde lika gärna ha vart våldtäktsoffret! Jag gick runt ensam väldigt mycket, och nu i efterhand kan jag tänka att det inte var så smart. Men jag såg på båten som ett hem! Jag bodde där i ett dygn! Jag sprang runt där i alla trappor, och i alla korridorer för att hälsa på folk från klassen. I början tänkte jag att man inte skulle gå ensam, men efter ett tag kände jag mig trygg, men tydligen kunde jag inte vara det.

I rättegången kommer de säkert säga att tjejen var ensam, full och hade lite kläder. Varför ska in tjejer få kunna gå själva? Varför ska inte tjejer få bli fulla precis som män? Varför ska tjejer inte få ha på sig vad de vill bara för att killar inte ska kunna bete sig? En tjej ska kunna gå runt naken på stan och inte en enda kille ska ens ha en take på att röra henne!

Samhället har en felvriden bild av våldtäkter. Alltid ska man skylla allt på offret, man hur ofta skyller man på offret när det skett ett rån? Ska man börja säga då att personen som blev rånad hade mycket pengar och därför bad om att bli rånad? Det låter helt sjukt! Det är nästan ännu mer sjukt att många killar inte kan bete sig. Hur svårt ska det vara att inte våldta?

Man kan skriva så mycket mer om våldtäktskulturen, men jag lämnar det eftersom det skulle bli ett jätte långt inlägg (dock är det redan det). Alla tjejer jag stötte på i båten var sjukt trevliga! Vi hade alltid konversationer i damtoaletterna och alla var sjukt snälla! Det var en jätte fin atmosfär. Det var även mysigt att åka hem i en buss med bara tjejer, för killarna hade på ditvägen skrikit en massa, kommenterat busschauffören, spelat hög musik osv. På dansgolvet ska killarna alltid stå i mitten och ta plats, även fast inte inte finns plats!! De knuffar varandra, backar på folk och bara tar en plats som inte ens finns! (Inte alla killar). Killar blir uppfostrade på ett annat sätt än tjejer idag och det märks tydligt på beteendet! I framtiden hoppas jag att tjejer och killar ska uppfostras lika, för då kommer samhället bli bättre.

Jag vill skicka alla stödjekramar jag har till tjejen som blev våldtagen! Hon förtjänade det absolut inte, och det är sjukt att hennes studentkryssning fick sluta på det sättet. Jag har ingenting att säga till våldtäktsmännen, det de gjort kommer alltid finnas kvar hos tjejen de våldtog och ingenting de gör kan ändra det! De förstörde inte bara en kryssning för tjejen de våldtog, utan även för alla andra på kryssningen. I framtiden när jag tänker tillbaks på min studentkryssning kommer detta vara det första jag tänker på, och jag tror många andra känner samma sak. De förstörde för killarna som fick stå och köa i flera timmar. De förstörde för ungdomarna som skulle åka på kryssning direkt efter oss, för båten fick inte lämna hamnen.

Riktigt tråkigt att en så rolig kryssning fick ett sånt hemskt slut! Speciellt för tjejen som blev våldtagen, alla mina tankar går till henne!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I måndags skrev jag att jag gärna ville åka tillbaks till USA. Ett annat ställe jag gärna vill åka tillbaks till är Gotland! Jag har på Gotland en gång och det var 2012. Gotland har ett annat landskap jämfört med resten av Sverige. Ön är egentligen en ö från Medelhavet, men hamnade av någon konstig anledning i Östersjön. Det betyder att berggrunden är densamma som öarna i Medelhavet och Gotland har ett speciellt växt- och djurliv.

Innan jag åkte till Gotland hade jag inte höga förväntningar alls. Jag ville åka utomlands, precis som alla andra gjorde. Men Gotland är som sagt inte som resterande Sverige! Gotland har en lång historia, så det fanns flera ruiner och gamla hus som var riktigt fina! Deras kyrka är riktigt fin! Ön har även fina stränder, fin natur, fyrer och raukar! En av de allra coolaste sakerna med Gotland är Lumelundagrottorna! Det är inte vilken grotta som helst och det märker man bara man söker bilder på Google.

Förhoppningsvis kommer jag åka till Gotland någon mer gång i mitt liv!

Likes

Comments

Nu skulle jag verkligen säga att våren är här! De senaste dagarna har bjudit på jätte fint väder och det var ett tag sedan vi hade minusgrader. Känns oerhört skönt! Sommaren och våren är mina favoritårstider! Värme, ljus, färger och VÄRME!!

Likes

Comments

Minns ni när man var liten och dagen efter ens födelsedag började man redan vänta på nästa födelsedag?? Man var alltid jätte pirrig över saker långt innan de skulle inträffa, och dagen innan kunde man inte ens sova. Jag kommer inte riktigt ihåg när allt pirr och all längtan försvann, men det var något år efter jag fyllt 10. Livet var riktigt härligt när man alltid såg fram emot saker, även fast det inte var ens födelsedag förrän om flera månader! Jag kommer ihåg när jag var liten och alla vuxna inte verkade bry sig så mycket om deras födelsedagar samt julafton. Jag tyckte de var så tråkiga, men nu sitter jag i deras stol.

Nuförtiden går jag mest runt och ångrar saker samt tänker tillbaka på gamla minnen. Det var väldigt länge sedan jag verkligen såg fram emot något. Nu ska jag åka på studentkryssning, och det kommer nog bli jätte kul, men jag är inte alls taggad och jag känner inget extra pirr i magen.

När lärde vi oss att antingen leva i framtiden eller i det förflutna?? Varför är det så svårt att ta vara på tiden som man har just nu och bara leva i nuet?!

Ibland tänker jag verkligen på de frågorna, men jag tycker det är svårt att leva i nuet. Att bara släppa allt som har hänt och bara leva här och nu. Kanske känns det ansvarslöst att släppa allt och leva i nuet, jag vet inte. Det jag vet är att jag inte vill ligga på min dödsbädd och önska att jag inte levt så mycket i det förflutna. Det som redan har hänt kan vi aldrig ändra, hur mycket vi än vill det! Gjort är gjort! Istället för att leva i det förflutna måste jag (och kanske du med) lära mig att släppa taget och försöka leva i nuet.

Från och med nu ska jag verkligen anstränga mig för att ta vara på varje sekunda jag får!

Av någon anledning så älskar jag att ta kort på blommor, haha

Likes

Comments

Nu är jag redo! Idag har jag provat outfits och packat en massa, men nu är jag redo att åka på studentkryssning! Jag minns att jag tältade med några kompisar i somras och då pratade vi om studentkryssningen. Den dagen kändes så långt bort då, men nu är den här! Jag hoppas att det blir en kul resa och att jag inte blir åksjuk! Folk har redan försökt förstöra den här dagen och det är så sjukt tråkigt. Men jag kommer inte låta en enda jävel förstöra den här dagen!

Jag har fixat lite inlägg som kommer publiceras när jag är borta. Helt ärligt så tycker jag att de inläggen blev riktigt bra! De känns så mycket roligare än vardagsinlägg, så fortsätt kolla in på bloggen det kommande dygnet!

Likes

Comments

Direkt efter jag skrev förgående inlägg började jag kolla på flygbiljetter. Jag har kollat efter flygbiljetter i flera veckor, och idag märkte jag en skillnad. Flera datum var borta eftersom de var fullbokade, så jag fick panik! Men nu sitter jag här och har bokat en resa till USA i sommar!!! Jag är så sjukt glad! Jag har verkligen längtat super mycket efter det här i flera år, och i sommar blir det äntligen av!!

Imorgon bär det av till ett annat äventyr, nämligen studentkryssning! Det ska bli roligt, speciellt eftersom i princip hela klassen ska med! Nu ska jag börja packa lite! Jag kommer vara borta ett helt dygn, men jag har redan fixat tidsinställda inlägg så bloggen kommer inte drabbas!

Idag har jag även gjort en jätte fin tidslinje, där jag skrivit in viktiga händelser inom språkhistoria. Jag har prov på det veckan efter lovet, så denna vecka kommer bestå av massa plugg om språkhistoria!

​Detta inlägg blev skumt, men det är endast eftersom mina känslor är kaos, haha! Eller bara för att jag är otroligt glad över flygbiljetterna!

Likes

Comments

Idag var det exakt fyra år sedan jag besökte USA för andra gången i mitt liv. Den resan förändrade mitt liv väldigt mycket. När resan var över kommer jag ihåg att jag tänkte "Jag har aldrig mått så bra i mitt liv som jag gjorde under denna resa". Jag kan fortfarande hålla med om att jag mådde riktigt bra den resan, dock tror jag det kan vara så vart man än reser. 

När jag väl kom hem ville jag genast åka tillbaka igen, men denna gång ville jag inte ha med mina föräldrar. Min moster, som bor i USA och som är en stor anledning till att vi åker till USA, sa att jag gärna skulle få komma över något sommarlov! Enda sen dess har jag, nu i snart fyra år, sparat pengar för att en gång kunna åka tillbaks! Jag hoppas verkligen att detta sommarlov är sommarlovet jag längtat efter de senaste fyra åren. 

Likes

Comments

Denna dag har vart en riktig pluggdag! Jag startade dagen med att planera påsklovet, jag planerade vad jag skulle ha gjort i skolväg detta lov och sedan bestämde jag vad jag skulle plugga varje dag. Veckan blev mycket mindre än jag väntat mig eftersom två dagar går bort på grund av studentkryssning (tagga!!!). De resterande dagarna kommer det bli mycket plugg!

Idag pluggade jag i princip hela dagen, men jag gjorde klart det jag planerat in att göra idag! Det känns riktigt skönt! Innan jag började på min gymnasieskola (Kunskapsgymnasiet) var jag inte alls den personen som behövde planera. Jag tog saker som de kom och gjorde det jag kände för att göra. Efter snart tre år på gymnasiet, men en massa snack om planering varje vecka, är jag nu skadad. Nu kan jag inte överleva utan min loggbok och utan att planera det jag ska göra när det gäller skolsaker. Dock tror jag att det går bättre nu när jag planerar och jag tror det kan vara bra att kunna göra bra planeringar när man går på högskolan!

Jag hann gå ut på en promenad mitt i allt pluggande! Det var jätte fint väder idag! Men nu ska jag sova för imorgon ska jag gå upp relativt tidigt för att åka till simhallen, ska bli kul att variera träningen lite!

Likes

Comments