Header

Hejsan!

Nu är det snart dag för skolstart, tyvärr. Det känns som att detta sommarlovet har gått så himla fort. Men det gör det väll alltid.
Den 17:de augusti börjar jag(Louise) på Tingvallagymnasiet på restaurang och livsmedels programmet och Frida börjar en vecka senare på Klargymnasiet på naturprogrammet. Iallafall jag är jättenervös för jag kommer inte känna någon på hela skolan men vi får väll hoppas att jag får några kompisar.
_____________________________________________________

Vad har hänt i mitt liv sedan sist då??
Jo jag har varit på Kreta en vecka i börjar på juni. Det var sååå skönt!! Jag älskar Grekland<3

Jag har också varit på Bruno Mars konsert i Stockholm. Den var jättebra!!!

Sedan har jag varit i Smögen, Stockholm och Strömstad. Det var jättemysigt<3

Jag lägger in lite bilder från varje här nere.
Tack för att ni ville läsa detta så hörs vi snart<3
Hejdå!!

Här är några bilder från Bruno Mars konserten

Här är några bilder från Kreta

Här är bilder från Smögen

Här har vi några bilder från Stockholm

Och här är några bilder från när vi var på Nordens Ark i Strömstad

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Det var länge sedan vi skev något sist.
Ni kanske undrar vad vi har gjort? Eller inte...

I onsdags hade vi en bal för oss som slutade nian. Det började med kortagning och mingel både utanför skolan och i matsalen på skolan, sedan var det dags att äta. Till varmrätt fick vi kycklingfilé med potatis och bearnaisesås och till efterrätt fick vi pannacotta med lite bär, det var jättegott.
Efter maten var det lite olika danser, det var vals, fågeldansen och Macarena:) sen var det dans och musik ända till midnatt. Jag lägger in bilder från kvällen här nere.
_____________________________________________________

På fredagen var det skolavslutning, vi hade den i Sundsta aulan. Det var väldigt fint allt som hände där, det var musik och det var fina tal och sedan betygsutdelning. Alla nior (vi var 5 nior) skulle en klass för sig gå upp på scenen och få sina betyg och skaka hand med rektorn och våra mentorer.
Sedan gick vi ut och där tog vi kort med klassen och lärare och allt. Jag måste erkänna att jag grät lite. Det var ju sista gången vi träffade varandra som klass. Det var även sista gången jag och Frida och Linnea och Emma träffades som klass, vi har ju känt varandra i 13-14 år. Men att vi inte går i samma klass längre ska inte stoppa oss från att vara vänner och träffas lika mycket:D
_____________________________________________________

Nu har ju både jag och Frida sommarlov, vilket betyder att vi nog kommer ha mer tid för bloggen när vi inte har massa läxor och prov och sånt. Så vi kommer nog skriva ganska mycket i sommar när vi gör massa roliga saker!!!

Tack för att ni läste, jag lägget in massa bilder här nere. Puss<3

Här är från balen.

Här är från skolavslutningen.

Likes

Comments

Hej allihopa! ❤️

Nu i veckan som gått har vi i skolan haft något som kallas tema-vecka. Alla 9:or på vår skola har arbetat med de så kallade globala målen som är 17 mål som alla länder tillsammans ska se till att uppfylla. Några av målen säger att vi ska bekämpa fattigdomen, klimatförändringen och ojämställdheten i världen. Detta ska ha skett till år 2030.

Vi delades in i grupper i klasserna och alla fick ett varsitt ämne att jobba med. Jag (Frida) och Louise hamnade i samma grupp vilket var jättekul. Vi fick ämnet omsorg och skulle komma fram till hur vi ville att Karlstads omsorg skulle se ut år 2030, och hur det kan bli möjligt.

Vi fick några idéer som att låta alla kommunalt och landstingsägda byggnader drivas av solenergi vilket man både skulle spara pengar på men som också är helt miljövänligt. Pengarna man sparar kan man lägga på sjukvården. En av våra idéer var att öppna dagis som har öppet dygnet runt och även på helger. Många föräldrar kanske jobbar mycket och på svåra tider vilket gör att de inte kan ta hand om sina barn själva. Man kan också ge mer rabatter till studenter och pensionärer, men också helt gratis sjukvård till de utan fast inkomst beroende på vilket ingrepp det är. Det är bara några av våra förslag.
I fredags redovisade vi vad kommit fram till för resten av skolan, föräldrar fick även komma. Det var ganska kul att jobba med.

Den här veckan så har vi sportlov! Det är så fruktansvärt skönt. Jag har inga speciella planer förutom att jag tror att min familj ska åka skidor eller skridskor någon dag, men annars är det skönt att bara slappa. Jag vet inte om Louise har några planer men hon lär väll skriva om hon gör något.

Hejdå, ha det så bra! ❤️

Likes

Comments

Hejsan och Gott nytt år på er❤
Long time no seen❤

Idag var jag(Louise) och min mamma på stan. Jag fick med mig några saker hem, en poncho från Dea Axelson, en mineral foundation från Pürminerals, en puder borste från Real Techniques, ett par tights också från Dea Axelson, ett 2 pack bygellösa bh:ar från hm, en ljusslinga från Nille och ett mobilskal från glitter. Under veckan köpte jag även ett Fuck cancer armband från ung cancer.❤
___________________________________________________________

Jag hoppas ert nyår var jättebra och att början på 2017 också varit bra. Mitt och Fridas nyår var bra. Nu ser vi fram emot att sluta nian❤

Hoppas ni har det bra så hörs vi snart igen❤
Puss och hej❤

Likes

Comments

God Jul Allihopa❤

Ville bara komma in lite snabbt och skriva ett inlägg och hälsa alla god jul.
Hoppas alla får en underbar jul!❤

Puss och Kram❤

Likes

Comments