Bring it on 2019

I januari fyllde jag 30. De firades med middag och presenter i Hovmantorp.
Den bästa presenten fick jag dock på måndagen den 15e när min storasyster ringde och berättade att den 29/8 beräknades det komma en bebis. Dagen efter att min bebis skulle komma.
Vi var på husvisning på ett hus som vi egentligen inte var intresserad av. Men som vi blev förälskade i och la bud på.

I februari skrev vi på alla papper för huset! Vi var plötsligt husägare och blivande föräldrar. För den 13 februari fick för se vår lilla komet för första gången och plötsligt var allt på riktigt. Den 28 februari satte vi nycklarna i vårt hus!

I mars flyttade vi! Vi renoverade vårt sovrum, bodde tillfälligt i vardagsrummet och funderade på hur vi skulle fylla alla rum i vårt hus. Vi var på 30-års fest i Hovet. Magen syntes inte ännu, i alla fall inte i turkosa scrubs.

I april fick vi återigen se vår bebis. Kub och nipt test. Vi fick möjligheten att via nipt-tester får veta till 100% om det var en gosse eller tös som flyttat in i min mage, men vi valde att det skulle få bli en överraskning. Solen sken, vi köpte gräsklippare, möblerade och njöt av en härlig vår i vårt hus.

I maj började magen växa. Gibbs drog ut två tänder och fick bli handmatad. Jag målade utemöbler och vi köpte ny soffgrupp. Solen sken och vi hängde vid en brygga i solen. Den 15 maj berättade lillebror att vi skulle bli fastrar i dec! Vi började boa i bebis-rummet. Vi firade besties 30-årsdag med försommarfest hos Matrisan Stoij. (Den sedan 15 år planerade gemensamma 30års festen, fick utgår pga av att den ena 30 åringen tillfälligt var boningsplats för en ny liten människa.)

I juni ”gick vi ut” på sociala medier med att vi skulle bli föräldrar. Vi firade Stina på Kalmar travbana där hon fick köra travhäst. Lina och jag fick byta de årliga ”flyg och storstads”-resan mot spa i Falkenberg, härligt! Jag gick hem på gravledighet med förväntningarna på två lugna månader.

I juli fortsatte vi boa. Jag sydde, målade och sydde. Solen sken men en rejäl störtskur med översvämning på framsida som resultat kom. Vi hade alla syskon med respektive över på en grill. Den 14 satte vi med hjälp av Uffes kompis Martin upp staket på baksidan.
Den 15e fick vi fara till CLV för att vattnet gick, 6 veckor för tidigt. (Mer om allt de här.)
Vi hängde på neonatal avd på sjukhuset till den 26e då vi blev utskrivna med hemsjukvård. Solen sken och vi var trotts omständigheterna nöjda med att bo på sjukhuset för där fanns det ac. Vi firade vår förlovningsdag med pizza och cola under en timmes permis från sjukhuset.

I augusti njöt vi av vår lilla komet-bebis, hade hemsjukvård, sondmatade, hade besök och höll oss så mycket vi kunde i vår svala källaren. Den 15 aug blev vi utskriva från neonatal och överlämnade till BVC, vägning och mätning en gång i veckan. Det kliade i renoveringsfingrarna så vi målade om i hallen. Uffe var hemma med oss i sammanlagt 6 veckor! Sån lyx!

I september röstade vi, var på härliga promenader med hund, vagn/sele och bebis. Sköte oss exemplariskt på bröllopsfest. Gosade i soffan. Sydde lite till. Den 11/9 blev jag moster till den finaste Noran. Vi åkte till Nybro och gammelmorfar påvägen till första mötet med Nora. Vi var på kräftskiva. Tog familjekort.

I oktober började vi renovera i källaren. Vi var med i tidningen. Fick hem vår nya kyl och frys. Hade pyjamasparty med kusinen. Fick klart i hallen. Hösten kom till Rottne men vädret var fantastiskt!

I november träffade vi gammelfarmor. Bodde på hotell och tittade på Mia Skäringe i Linköping. Var var hos tandläkare. Morfar gosade motvilligt med Saga. Vi köpte ny bil! Saga skrattade och pratade. Jag fick akupunktur. Vi fortsatte renoveringen i källaren.

I december var vi hos sjukgymnasten med S. Fångade tre möss i musfällan under diskbänken. Den 14e den blev jag faster! Vi högg gran och var på julbord. Jag fick massage i present av finaste sambon. Vi fick framsidan uppgräv och garageuppfarten breddad. Det kom lite snö och vi firade jul och nyår.

Vilket år, gråt, skratt, vänner, familj, renovering, mys, sol, regn. Och framförallt allt kärlek!

2018 blir svårslaget.
Bring it om 2019, förväntningarna är höga!

#bestnine2018

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229