Min "helg"

Nu är äntligen helgen här! Jag önskar så gärna att jag kunde få säga det oftare och verkligen behandla helgen som två lediga dagar men så är inte fallet mestadels i en students liv. I alla fall inte för mig... När det gäller att lägga upp sitt egna schema och planera sina timmar helt själv så kan det stället bli några lediga dagar i veckan eller bara halvdagar man jobbar/pluggar. Just den här helgen har jag en del plugg att tackla, mest läsande som är en stor del av min termin i och med att jag läser en fördjupningskurs med teori som fokus. Skulle visa mitt matbord där jag har alla böcker förvarade i brist på plats men den framkallar bara ångest, ni kan få se hur mitt soffbord ser ut just nu i alla fall. Men jag försöker också tänka att skriva en c-uppsats kommer bli roligt! Det är bara så att jag läser ju två delkurser utöver uppsatskursen som överlappar varandra vilket gör att jag måste fokusera på tre olika saker samtidigt. Alla tre kurser kräver en massa läsande och tänk er då tre olika "ämnen" att läsa till samtidigt, det är en väldans massa böcker kan jag meddela.

Det är nu man saknar att ha ett "riktigt" jobb där man får lön och man har fasta tider och man jobbar bara måndag till fredag. Det jag saknar mest av att jobba är att när du stämplar ut eller går hem från jobbet är du klar för dagen, du behöver inte tänka på det förrän dagen efter eller måndagen efter. När man studerar sitter alltid den där uppgiften eller den där tanken i bakhuvudet, speciellt på kvällen för mig. Men det är en process, jag lär mig hur jag ska hantera det hela tiden och försöker lägga upp min tid så bra jag kan.

Så idag har jag (klockan är 16 när jag skriver detta)
- Läst igenom några av mina böcker till uppsatsen, strykt under/över och satt markeringsflikar överallt
- Letat böcker till en individuell uppgift som inkluderar 3(!!) doktorsavhandlingar, jag har hittat två men letar efter en tredje

Och tro inte att det är lite bara för att det bara är två saker, dom tar tid... men jag håller mig ändå positiv till att få göra den här stora uppsatsen, det kommer bli roligt när man väl sätter igång. Det är bara just det att man ska sätta igång med skrivandet, väntar också på att få en handledare som jag sen ska bombardera med frågor och idéer!

Nu ska jag göra mig en kopp islatte (så otroligt gott!) och nog fortsätta på plugget från igår, anteckna det jag markerat i böcker inför ett seminarium i veckan! Önska mig lycka till

  • Postad i: Livet

Gillar