Hur du får inspiration till att plugga!

När det börjar närma sig att sätta igång med pluggandet finns det några tips och tricks jag använder mig av. Bland annat för att få den där motivationen till att sätta mig och verkligen plugga och få någonting gjort men även att få inspiration till att plugga, vad som kan inspirera mig till att vilja läsa de där sidorna eller skriva den där hemtentan!

Det jag har blivit mycket bättre på i år jämfört med tidigare perioder som jag har pluggat är att börja i god tid. Det är så skönt att vara klar i tid eller till och med före inlämningsdatum! Jag förstår inte längre varför jag drog ut på allt pluggande och sen fick sitta där kvällen innan och krysta ut sidor till en inlämning eller tenta bara för att jag "inte orkade" plugga innan. Jag lovar dig att du kommer känna dig stolt när du är klar i tid och då även har tid till att göra annat.

Det första jag brukar tänka på om jag känner mig verkligen inte sugen på att plugga är att det kommer kännas så skönt när jag är klar! Alltså den där känslan av att lämna in en hemtenta eller en uppgift är så underbar enligt mig, det är verkligen som att checka av en punkt från en lista vilket enligt mig är verkligen tillfredsställande!!

Märker jag att jag börjar ifrågasätta varför jag ens började studera på universitet, i och med att man kan välja helt själv om man vill det eller inte, är att jag då ställer mig frågan på ett annat sätt. Jag frågar mig själv varför jag började plugga och ofta får jag svaret: jag vill ha en utbildning i något jag är intresserad av, något jag skulle vilja jobba med i framtiden! Det handlar om att ställa in sig på att det kommer vara ett positivt resultat av att du kämpar dig igenom dess kurser, du kommer komma ut med en utbildning i slutet och det för mig är så värt att sätta mig och skriva de där 5 sidorna till en hemtenta.

Sätt ett mål eller gör planer som du kan se fram emot när du har gjort det plugget för dagen eller veckan! Jag pluggar mycket på egen hand och därför försöker jag alltid att planera att träffa mina vänner när jag känner att jag har tid. Detta fungerar för mig som en motivation för då sätter jag upp ett mål som jag ska uppnå fram tills den här träffen. Till exempel, jag ska träffa min vän Ellen imorgon efter mitt seminarium och jag behöver verkligen få in lite plugg innan det så jag inte sitter och tänker på allt jag borde gjort innan jag mötte upp henne. Jag måste läsa en del inför ett seminarium nästa vecka och jag har nu börjat på ett kapitel, då sätter jag upp målet att jag ska ha läst det kapitlet plus en till text innan jag träffar henne. Så sätt upp små mål inför varje fritidsaktivitet eller syssla så vill jag säga att du vill få ditt plugg gjort mer. Disclaimer: Ta dig inte vatten över huvudet med dessa mål, hellre för små mål än för stora, det måste ju vara rimligt att kunna uppnå. Gör heller inte för mycket planer så du inte kan få in plugget mellan allt. Plugget kommer ju först!

Det sista tipset jag har vilket kan låta hårt men det är bara att göra det! Du har valt att plugga för en anledning och det känns ju väldigt synd att strunta i det och inte komma ut på topp. Ta vara på tiden du har till att plugga så kommer det vara värt det. Jag förstår att man inte kan plugga precis hela tiden och inte göra något annat, jag har också för mig saker utöver plugget men jag påminner mig också om att jag flyttade hit för att just plugga, så det är ju det som är prio ett liksom.


Berätta gärna vad ni studerar och på vilken nivå! Gymnasiet, grundskolan, högskola/universitet? Är nyfiken!


Gillar

Måndag + veckans planer

Hallå där!

Idag har varit en lång dag fylld med plugg, har suttit med en klasskompis i biblioteket på campus från kl9 till ungefär kl17! Men vi kämpade på bra, jag läste klart all litteratur till ett seminarium på torsdag så det är superskönt att vara klar med i god tid. Sen har jag även lånat hem fler böcker till bland annat hemtenta, en individuell uppgift som kommer sen samt uppsatsen. Min hög med böcker ökar fort hela tiden verkar det som, vill bara komma igång med allt! Måste dock försöka prioritera vad som måste göras först och nu är det hemtentan som jag vill börja med, den är dock lite luddig så hoppas jag får det förklarat för mig från min lärare i veckan...

Det här med att planera sina veckor som student kan ibland vara väldigt svårt, i alla fall att planera långt fram då jag inte riktigt vet vad jag kommer behöva fokusera på just den veckan men jag har i alla fall skrivit upp de saker jag bör göra denna veckan och hoppas att jag håller mig till det!

Nu är i alla fall dagen över för mig, har tagit en dusch, gjort en ansiktsmask och äter nu middag. Ska också försöka sova tidigt idag då jag ska upp imorgon och plugga som idag. Trevlig kväll nu!

  • Postad i: Liu

Gillar

Söndagar är ju en favorit

God förmiddag, nästan godmorgon för mig!

Det jag fokuserar på när jag är ledig är att ta mig tiden att njuta av min morgon, jag drar verkligen ut på det för att starta dagen avslappnad för att sen sätta igång. Jag kanske ligger kvar i sängen en stund (en halvtimme) till och jag äter en frukost med kanske en kopp av min favorit just nu, islatte! Jag struntar i att det börjar bli kallare, kommer aldrig tröttna!

Sitter just nu och försöker hitta inspiration till mat, börjar bli dags att handla igen inför kommande vecka och är sugen på höstiga rätter som t.ex. grytor, soppor, varma maträtter överlag! Har ni tips på kokböcker jag bör klicka hem så berätta gärna!

Tänkte dela med mig av en liten lista med saker jag har fastnat för just nu, det är både skönhet, mat och annat så en bra blandning enligt mig! Vad är era favoriter just nu?

1. Islatte från Nescafe

helt magiskt gott och superenkelt att göra! Jag använder Oatly's Ikaffe till den och det blir perfekt! Ville prova kaffe igen efter dåliga erfarenheter och tänkte att islatte är väldigt utspätt och det passade i somras och jag är helt fast sen dess! Den är dock svår att få tag på, enligt mig. Jag brukar faktiskt passa på att köpa den när jag är hemma hos mina föräldrar i Strängnäs.

2. Maison Margiela Replica - Lazy Sunday Morning edT
Älskar denna parfym, den är så fräsch och lätt och doftar bara rent vilket jag är väldigt inställd på! Dessa parfymer är väldigt dyra men ibland brukar Kicks sälja ut vissa dofter för halva priset (!!!) och då slår jag till. En annan doft från samma märke som jag har haft som sommardoft i två år nu är Beach Walk.

3. Origins - Out of Trouble 10 minute mask
Denna ansiktsmask är ett nytt tillskott till min hudvård och jag hittills tycker den är väldigt behaglig och härlig att använda. Jag har alltid haft problem med små finnar som dyker upp lite då och då och sätter sig lite var de vill. Därför tycker jag att det är skönt att ha en mask man använder två gånger i veckan. I och med att jag inte hunnit använda den så länge kan jag inte säga om den hjälper än men håller tummarna!

4. The Ordinary kemisk peeling
Detta är en blodröd ansiktsmask som fungerar som en mild kemisk peeling som jag använder cirka en gång i veckan. Viktigt att inte använda den för ofta och inte längre än 10 min per gång! Än så länge tycker jag den är väldigt härlig att använda, man känner syrorna jobba på huden. Jag har problem med ojämn hy på min panna där det är blemmor men som aldrig bryter ut till finnar och därför har jag använt denna mask för att gå ner på djupet och "reda ut röran" under huden. Återkommer med åsikter när jag använt hela tänker jag.

5. Ring från Edblad
Jag har alltid fått för mig om att Edblad har varit ett väldigt dyrt märke men till min förvåning är det väldigt prisvärt. Har velat få in mer guld i accessoarer och liknande för att framhäva de varma tonerna i min hy, silver kan få mig att se ännu mer blek ut. Jag är också ett fan av små och fina smycken som inte sticker ut för mycket, framför allt ringar och tyckte denna lilla behövdes hos mig, så nöjd!

  • Postad i: Livet

Gillar