NYTT HÅR!!

Äntligen har jag fått mitt hår blont! Jag har varit rödhårig i flera år och i december förra året så tog jag beslutet för att försöka ta bort det röda och försöka få fram mig riktiga hårfärg. Mestadels för att inte behöva slita på håret mer med att färga hemma och sånt. Jag började med en avfärgning för att försöka få det röda att lossna lite, jag hade heller inte färgat om det röda på nästan ett är innan det. Det blev ljusare men var fortfarande rött, sedan i Maj hade jag en tid där vi skulle försöka oss på att bleka upp längderna och det blev orange. Vi la över en toning för att det skulle bli en finare koppar och få lite jämnare ton för jag hade ett bröllop som jag skulle gå på i Juni. Nu har det gått nästan 3 månader och jag har inte hållit på något med mitt hår under den här tiden mellan frisörtiderna för att mitt hår inte skulle ta för mycket stryk. Nu igår Lördag den 26 Augusti har vi kört igenom ännu en blekning och både jag och min frisör trodde inte att mitt hår skulle bli såhär ljust på bara två omgångar av blekning, vanligtvis brukar det ta flera omgångar. Hon la sen i en kall färg för att tona ner det guldiga som är oundvikligt när man bleker håret från en varm ton, och det blev superfint! Är sååå nöjd med resultatet och att mitt hår fortfarande sitter på mitt huvud haha.


Och jag kan inte rekommendera detta mer, gå till er frisör när ni vill göra en förändring med ert hår. Jag är ett klassiskt exempel på en tjej som inte ville lägga stora summor pengar hos frisören bara för att lägga i en färg men det är starka kemikalier ni lägger på ert hår som ni inte vet hur det kommer reagera. Jag har gjort misstaget med att bleka hemma allt för många gånger med alldeles för lite mellanrum, och jag fick klippa av det. Nu är det snart tre år sen och mitt hår har jag inte rört förrän nu. Och tänk på att ditt hår kanske inte kan hantera lika mycket som mitt hår och tvärtom, jag är lyckligt lottad som har starkt hår, men jag har också nått min gräns. Så återigen, ta hjälp av en utbildad frisör när ni vill göra en förändring, det är värt det!

Min frisör heter Mikaela och jobbar på salong Aqua i Strängnäs, hon är extremt duktig på det hon gör och jag är alltid nöjd när jag går därifrån!

Gillar

HEMFÄRD TILL STRÄNGNÄS

Klockan 12.07 gick tåget från Linköping till Eskilstuna, där skulle jag byta till en ersättningsbuss till Strängnäs. Hittade inte ersättningsbussen så fick ta mig ner till centrum för att ta en landsortsbuss istället... så tröttsamt! Men kom hem strax efter halv 4, släppte av resväskan hos mamma och gick hem till en speciell person. Vi åt tacos till middag och tittade på White Chicks, satt och pratade till klockan var halv 2 sen var det dags att sova för min frisörtid var kl10 dagen efter. Ska bli så skönt att komma ett steg närmare blond!

  • Nära Strängnäs

Gillar

NOLLE-P DAG 4 - STADSVANDRING

Torsdag var det en enkel stadsvandring kombinerad med en tipspromenad som vår sektions kulturutskott hade anordnat, så fokus var på just Linköpings kultur. Det gick hyfsat bra för oss och det var en riktig bonus att Linköping hade matfestival den dagen så fick bli en italiensk pizzaslice för mig och Sara (från min grupp). Det var dock väldigt tight om tid så jag och Sara sprang före och tog kort på alla frågor så vi kunde komma snabbare till Trädgårdsföreningen där vi skulle mötas. Men vi fick 11 av 17 rätt så inte helt katastrof ändå, kände dock att jag borde kunnat lite mer eftersom jag har läst Kulturvetenskap... men efter själv tipspromenaden gick jag mot bussen och tog mig hem, kände att jag ville slänga i en tvätt och städa och diska innan fredag för då hade jag tänkt att åka hem till Strängnäs! Har nämligen en frisörtid och ett möte med en dietist så då kunde jag passa på att umgås lite med familjen samtidigt.
Såg också första avsnittet av nya säsongen av Dessertmästarna vilket är typ mitt favoritprogram på tv, så bra!!! Missade dock Roy Fares i Amerika men får titta på Dplay. 


Kan även ha lagt en stor order på Asos och H&M... visar när paketen kommer hem!😍😍

  • Postad i: Liu
  • Nära Strängnäs

Gillar