Header

Precis som rubriken lyder, jag och Linda har skaffat en till hund. Vi har väl mer eller mindre under en längre tid funderar på att skaffa en till hund men inte haft tiden för en valp eller inte hittat en vuxen hund som passar våra behov. Men nu fanns det tid då våra scheman går om varandra och våra vänner ställer upp och vaktar när det krockar för oss. Så för 2 veckor sen åkte vi hela vägen upp till Norrtälje för att hämta vår nya familjemedlem, Arry. Såklart har vi bli planer på att tävla med henne i framtiden men just nu är det bara massa mys och lek som gäller.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev här, kanske alldeles för länge. Jag har numera ingen häst längre, vilket är väldigt skönt då jag varken hade tid eller lust och som plus i kanten så trivdes jag inte av olika privata anledningar. Men vet ni? Allt som hände med hästen och människorna som fanns i mitt liv då har jag lagt bakom mig. Det var så himla mycket drama hela tiden och det enda som jag fick ut av det var att bli mer negativ inställd till allting. Som tur är har jag fått tillbaka min positiva inställning och är så redo för 2017 utan allt detta.

Något annat nytt år att jag just nu håller på att utbilda mig till Arbetsledare på jobbet. Det är både roligt och stressigt men jag känner att det ska bli så himla kul. Jag har velat kliva upp ett steg sedan jag började jobba för ett år sen och nu var det min tur. Men det är inte bara en dans på rosor, jag ska under denna vecka gå igenom en 5 timmar lång föreläsning och göra ett prov kopplat till föreläsningen och när jag väl är klar med det ska jag göra ytterligare 2 prov på jobbet. Och mitt i allt detta har jag bestämt mig för att plugga Kemi 1 på distans. Vet inte hur jag alltid lyckas klämma in 1 miljon saker under en och samma period haha. Jag är ju som sagt jag och JAG vet att jag kommer hinna med allt på en och samma gång.

Idag är inget speciellt planerat. Har jobbat 09.00-14.00 så nu tänkt jag fortsätta lite på föreläsningen innan jag och Linda ska åka och storhandla. Annars kommer jag ta det lugnt denna Lördag och njuta av min ledighet innan jag börjar mitt hektiska liv igen.

Likes

Comments

Tiden går så otroligt fort och nu är denna sommar och säsongsjobb över för den här gången. Idag stämplar jag in och jobbar mitt sista pass som skiftledare och med mitt skift. Det är blandade känslor men jag har verkligen haft en så otroligt bra sommar. Även om den har innehållit mycket jobb så har jag hunnit göra en hel del roliga saker. Bland annat besökt Stockholm 2 gånger och en av gångerna sett Beyoncé! 

När detta arbetspass är över kommer jag jobba lite strötimmar i en vecka till innan jag flyttar tillbaka till lägenheten i Linköping och återgår till mitt vanliga liv. Jag känner helt ärligt att detta jobb har varit lite som en semester och nu ska jag tillbaka från semestern haha. Ska jag vara helt ärlig så saknar jag faktiskt mitt andra jobb lite och framförallt mina kollegor som jag har där, så på ett sätt ska det bli skönt att komma hem. 

I lägenheten har vi dessutom beställt nya köksluckor och bänkskivor som inom snart framtid kommer att sättas upp. Därefter ska vi renovera badrummet och byta ut det mest samt måla lite för att försöka få det så fräscht som möjligt. Så nu har vi iallafall påbörjat det som en gång kändes så långt bort, att få en fin lägenhet. 

Nu måste jag tyvärr avrunda detta inlägg och gå och fixa matlåda till jobbet. Ni får ha det så bra så länge! Likes

Comments

Hej! Kul att vissa av er fortfarande tittar in här lite då och då. Jag hade för ett tag helt och hållet glömt bort min blogg, kanske beror på att jag har flyttat, skaffat 3 jobb + en häst. Så jag tror ni förstår att tiden för att blogga inte riktigt har funnits där. Såååå, idag tänkte jag ta tag i det här när jag ändå börjar klockan 4 på jobbet.

Vart ska jag börja? I början av December fick jag reda på att jag hade fått ett jobb på mer eller mindre heltid här i Linköping och vi var därför mer eller mindre tvungna att flytta. Allt gick verkligen så fort, på torsdagen fick jag beskedet och på måndagen tog vi vårt pick och pack från tryggheten i Krokek till stadslivet i Linköping. Många blandade känslor men både jag och Linda visste att detta var det mest optimala, både för henne och mig. Efter knappt någon planering alls flyttade vi in i Lindas familj lägenhet och de flyttade ut till deras nybyggda hus på landet. Hittills har väl allt fungerat som det ska och levt upp till de förväntningar som jag hade. Ibland räcker tiden knappt till när det kommer till både jobb, städa här hemma, laga mat, umgås och pendla fram och tillbaka till stallet. Men tids nog så ska nog det också reda ut sig. Hur som helst så trivs jag som fisken i vattnet, även om vi har en hel del kvar att göra med lägenheten såsom att köpa nya möbler och ev måla om. 

Den andra stora nyheten är att jag + 2 av mina kompisar har skaffat häst. Förstår ni?? En häst!! Något som jag har drömt om mer eller mindre hela livet går i uppfyllelse och allt känns verkligen så rätt. Den här hästen och jag fungerar som handen i handsken och jag kunde nog helt ärligt inte vara lyckligare. För att klargöra lite saker så tänkte jag berätta lite kort om henne. Hon heter Joline, 4-årigt sto efter Warsteiner. Som sagt väldigt ung men åtminstone inriden och lagom utbildad. När vi fick hem henne förra Söndagen hade hon stått i i ca 4 månader, men trots detta skötte hon sig exemplariskt det första ridpasset. Och därefter har hon bara visat ännu mer vilken otroligt fantastisk häst hon är. Såklart kommer den största delen av all uppdatering framöver handla om henne och hennes utveckling och jag hoppas att några av er iallafall vill följa med på våran resa tillsammans! 

Har nog faktiskt inte så mycket mer att skriva om mer än att jag ska åka till jobbet om en timme och jobba till halv 11 ikväll för att sedan gå upp vid halv 8 imorgon och släppa ut hästarna. 3 liter kaffe? Ja, tack. 


​P.s! Lägg märke till den nya kategorin "Joline". 

Likes

Comments

Hallå hallå! Att blogga medan jag befann mig utomlands blev allt annat än lyckat. Skyller på att jag njöt av semestern och faktiskt prioriterade att sola, bada, upptäcka städerna och bara ta vara på semestern. Nu är det ju i och för sig nästan 1 månad sen vi kom hem, men bättre sent än aldrig! Semestern var iallafall helt otrolig och det var så skönt att vara hemifrån i 2 veckor och faktiskt få slappna av lite. Tänkte göra ett separat inlägg där jag berättar mer ingående om själva resorna. 😃

Då kanske ni undrar vad jag gör just nu och ska jag vara helt ärlig sitter jag endast och söker jobb. Nu har det börjat släppa lite och ska få jobba på city gross över helgen och jag hoppas verkligen att jag efter det kan få lite mer timmar där. Misstänker att de kan behöva lite mer personal nu runt jul/nyår, så förhoppningsvis kan jag få in en fot där. Annars söker jag jobb i Linköping och har förmodligen fått ett där med, men jag vet inte än utan tar varje dag som den kommer.

Nu ska jag städa lite här hemma, svara på mail och sen träffa några vänner!


Likes

Comments

För ungefär 2 månader bestämde vi oss för att boka en resa till Abu Dhabi med Lindas familj. Eftersom hennes pappa bor och jobbar där för tillfället så är meningen med resan att främst träffa och umgås med honom. Det värsta med detta är att flygresan ner dit tar 6,5 timme och jag som bokstavligen är livrädd för att flyga. Hur ska detta gå??? Såå, pågrund av detta tog vi beslutet att jag och Linda stannar i Amsterdam i två dagar för att sedan flyga vidare. Så kortfattat så åker vi till Amsterdam, eftersom planet mellanlandar där i vilket fall, och från Amsterdam flyger vi till Abu Dhabi. Längtar ihjäl mig, behöver verkligen sol och bad nu ett litet tag istället för åska och regn. Endast 41 dagar kvar!! 😍


Likes

Comments

​Hej hej! Hur mår ni? Jag mår bara bra och känner mig mer laddad än någonsin inför denna jobbvecka. Planen var egentligen att jag skulle ha varit ledig både Måndag och Tisdag, men en kollega var sjuk så fick hoppa in extra och ta hennes pass. Så istället för 5 planerade jobbdagar blev det 7 dagar, men jag klagar inte, jag trivs ju som fisken i vattnet på mitt jobb!

Jag skulle ju förklara lite vad det är jag sysslar med så tänkte uppdatera er lite snabbt nu innan jag börjar jobbet. Jo, det är så att jag jobbar som receptionist på campingen här i Krokek. Även om det är hur stressigt som helst just nu så känner jag mig perfekt för detta. Fast främst så är det nog min kollegor som gör jobbet så otroligt roligt och lockande. Stor eloge till er!

Likes

Comments

Hejsan svejsan! Nu är sommaren äntligen här på riktigt och det firas självklart med jordgubbar och mjölk. Även om det fina vädret är här och jag helst av allt skulle vilja hoppa i plurret och sola, så ska jag jobba. Jag har ÄNTLIGEN fått ett sommarjobb och redan efter första dagen så stormtrivs jag. Så, idag jobbar jag där för andra gången och jag kunde inte känna mig mer hemma. Kan skriva mer om jobbet ikväll för jag ska ut och pressa lite i solen innan jag börjar klockan tre! 😃

Likes

Comments

I Fredags var det min tur efter alla dessa år i skolan. Det var min tur att springa ut och för första gången i mitt liv veta att jag lämnade något bra för något ännu bättre. Skolan har för mig både varit otroligt bra men samtidigt lika dålig. Jag har mötts av motgång men även medgång. Oavsett hur det har sett ut var det just denna fredag som jag hade suktat efter hela mitt liv. Att få säga "Jag är klar med skolan nu".

Fredagen den 12:e Juni 2015 har varit den roligaste dagen hittills i mitt 19 åriga liv.

 Hela dagen från klockan på morgonen 8 till halv 5 på morgonen var helt fantastisk. Jag umgicks med min härliga klass, åkte flak, eskorterades hem i min drömbil Audi r8 och fick umgås med hela min fantastiska släkt. Jag har fortfarande lyckorus i hela kroppen och jag skulle vilja göra om hela studentveckan + studenten igen. 

Tack till er alla som trodde på mig, stöttade mig, höll tummarna och firade mina segrar. Ni är och förblir det bästa jag har och jag lovar att jag ska göra er minst lika stolta i framtiden. 

Likes

Comments

​Hej hej! Många va er undrar säkert vart jag har hållit hus i ungefär 1 månads tid. Kan väl helt ärligt säga att jag har pendlat mellan skolan och hemmet för att försöka få klart det sista innan betygen sätts. Ni som redan har gått ut gymnasiet vet vilken press jag lever under just nu och helt ärligt känns det som om att jag inte kommer att klara det här. Det är helt OMÖJLIGT att jag ska hinna med 5 uppgifter och 2 prov på endast ​2 veckor​. Blää blir så trött på allt som har med skolan att göra just nu.

Men idag tar vi nya tag! Långhelg från och med idag vilket känns otroligt passande med allt som pågår i livet just nu. Tyvärr ska inte dessa dagar spenderas i soffan utan jag ska sitta fastklistrad vid datorn och skriva klart i stort sett alla mina uppgifter. Roligare än så blir inte livet just nu haha. Usch vad tråkigt det känns att bara sitta och berätta för er hur stressigt mitt liv är och att det enda jag gör om dagarna är att lägga all fokus på skolan. Sorry sorry, kan trösta mig själv och er med att det är snart är SLUT och då kommer uppdateringen att endast handla om studenten. Håll ut gott folk, snart är skolan ute ur mitt liv!

Likes

Comments