Efter tre dagar i Ubud åkte jag till Gili öarna som är tre små öar som ligger utanför kusten till grannön Lombok. Jag åkte till den största ön som är känd som backpackerön och var där i tre dagar.

På Gili Trawangan finns det inga motorfordon överhuvudtaget. Enda transporten är häst och vagn och cykel. Restaurangerna ligger tätt längs stranden och vattnet är varmt och helt klart. Det är jättemysigt och lugnt till skillnad från Bali.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår hyrde jag och Amy, den amerikanska tjejen, en privatchaufför och åkte runt runtom Ubud och kollade på olika saker. Först åkte vi och kollade på risfält, sen åkte vi till Goa Gajah aka elefantgrottan. Efter fick vi svalka oss i ett vattenfall, men efter många trappsteg upp var vi lika svettiga igen. Till slut blev vi avsläppta vid Monkey Forest som ligger 10 min från vårt hostel. Där finns massa apor som försöker stjäla dina saker, bland annat min vattenflaska. De var väldigt söta och klättrar på en om man vill. Därifrån gick vi till marknaden var Amy köpte souvenirer innan hon åkte vidare till hennes kusins bröllop i Australien.

På kvällen var jag ute och åt med en svensk kille och en dansk tjej. Vi provade indonesiskt mat vilket var ganska gott, men servicen var jättedålig och vi väntade i säkert en timme på att få in en skivad avokado.

Likes

Comments

Uppdateringarna från Australien får vänta, ska försöka uppdatera i realtid nu.

Natten till igår landade jag på Bali och checkade in på hotell i Kuta ca 10 min från flygplatsen. Hur skönt som helst att få ha eget rum!
Kuta var väldigt stressigt, försäljare överallt och taxis som tutar på en. Inte härligt alls. En heldag där räckte och idag åkte jag vidare till Ubud. Ubud är mycket lugnare och är jättemysigt. Trivs jättebra här! Jag träffade en amerikansk tjej på hostelet så vi gick runt på stan i några timmar. Här finns en jättebra marknad som jag tänkte shoppa på imorgon. Efter det gick vi ut och åt med några andra på hostelet.

Likes

Comments

På eftermiddagen efter Australia Zoo fortsatte vi mot Noosa. Vi sov en natt på ett hostel och vår andra natt spenderade vi på ett bushcamp en halvtimme från staden. Vi hade hört en del skräckhistorier innan vi åkte dit så vi visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss, men det var över förväntan. Vi såg inte konstiga djur och det fanns el och rinnande vatten. Det fanns inte mycket att göra där så vi låg i var sin solstol vid floden hela dagen trots att det inte var sol och på kvällen satt vi runt lägerelden och drack goon.

Efter det hade vi ytterligare tre nätter i Noosa innan vi åkte vidare. Som så många andra ställen hade även Noosa en coastal walk så en av dagarna gick vi den, men annars så gjorde vi inget speciellt. Jag tyckte inte att Noosa var något vidare speciellt och var kanske inte värt att spendera fem nätter i.

Likes

Comments

Från Brisbane tog vi bussen till Australia Zoo som ligger nästan halvvägs mellan Brisbane och Noosa. Zooet ägdes av Steve Irwin fram tills hans död och har därför väldigt mycket fokus på krokodiler. Zooet var uppdelat i olika sektioner bland annat olika världsdelar. I Afrika såg vi giraffer, noshörningar och zebror. I Asien kunde man se tigrar bland annat, tyvärr så fanns det inga elefanter längre.

Likes

Comments

Efter Surfers Paradise åkte vi till Brisbane som den tredje största staden i Australien. Staden var jättemysig med mycket caféer och uteserveringar och med en flod som rinner genom hela staden. Vi var bara där två nätter så det blev bara en heldag. Den dagen åkte vi en guidad tur längs floden för att få se så mycket som möjligt. Brisbane var jättefint, men efter att ha varit i massa små städer de senaste veckorna kändes det fel att helt plötsligt hamna i en storstad så för vår del räckte det att vara där i två nätter.

Likes

Comments

Bara 25 km från Coolangatta låg vårt nästa stopp, så pass nära att man kunde se skyskraporna därifrån. Vi var fyra nätter i Surfers Paradise som bjöd på riktigt höstväder några dagar för att markera att hösten faktiskt är här. Sämsta dagen när det regnade nästan konstant hela dagen hade vi bokat in ett besök på ett vattenland. Fast vi frös lite emellanåt är vi glada att vi åkte dit just den dagen eftersom det andra alternativet hade varit att sitta inne hela dagen.

Vår sista heldag återförenades vi äntligen med Jackie, Emma, Viktor och Linnea efter mer än en månad på olika håll. Det var så kul att äntligen på träffa vår aussiefamilj igen och höra allt de gjort. Lite extra kul eftersom vi har allt framför oss, stor del av östkusten och Bali.

​Surfers är en stad som är helt och hållet består av massa skyskrapor längs en jättelång strand. På så sätt saknar staden charm, men vårt hostel var jättemysig. Staden var bra för shopping och fest och var helt klart värd att spendera några dagar i.

Likes

Comments

Efter Byron Bay åkte Sofia till ett yogaställe och jag åkte till Coolangatta. Det verkade också vara en turistort, men istället för massa hostel fanns där istället hotell och högre medelålder. Coolangatta lockar även många surfare eftersom vågorna är jättehöga.

När jag var där gjorde jag inget speciellt mer än att gå runt och kolla på vågorna och de duktiga surfarna. Min andra dag där var det väldigt kraftiga vindar på grund av att cyklonen som varit på Fiji närmat sig Australiens kust. Så det var inte så härligt att gå runt och stranden var dessutom avstängd.

Kul fakta om Coolangatta är att det ligger precis på gränsen när man kommer in i delstaten Queensland, istället för New South Wales som vi åkt genom hela vägen från Sydney och upp. Ungefär 20 meter söder om mitt hostel låg grannstaden Tweed Heads som ligger i NSW. Så om man går över där hamnar man i en annan tidszon eftersom Queensland inte tillämpar sommartid, medan NSW gör. Framöver kommer vi befinna oss i vintertid och det är hemskt vad tidigt det blir mörkt på kvällen!!

Likes

Comments

De fyra sista dagarna i Byron Bay flyttade vi till ett annat hostel som hette Arts Factory. Det låg lite utanför stan i ett skogsområde och hade allt från campingplatser till stugor, teepees och vanliga rum. Vi hade bokat en teepee med åtta sängar så den var rymlig och bra med utsikt över en liten sjö som fanns på området. Framförallt så var det svalt på natten vilket var helt fantastiskt efter att inte kunnat sova bra de fem tidigare nätterna.

En eftermiddag gick vi en "bush tucker walk" runt hostelområdet och lärde oss om vildmarken. Vi åt olika blommor och gjorde insektsmedel och fick se på när de gjorde eld av två träbitar bland annat. Vi fick också lära oss mer om kalkonerna och ödlorna som bodde på hostelet med oss.

En av dagarna gick vi till fyren som är en känd sevärdhet i Byron. Det tog 45 minuter dit och 45 min tillbaka som man gick en annan väg. På väg dit passerar man australiska fastlandets mest ostliga punkt och vi såg några delfiner. På väg ner gick vi förbi några som precis skulle ge sig ut och hängflyga så vi fick se när de flög iväg.

Likes

Comments

Förra onsdagen kom jag fram till Byron Bay som är ett måste längs östkusten. Staden är ganska liten, men alla backpackers åker dit så där är jättemycket folk. Min andra dag var det pub quiz på hostelet. Jag satte mig vid några engelska tjejer och var med i deras lag. Till allas förvåning vann vi quizen och fick 50 dollar att spendera i baren. Impulsivt köpte vi jungle juice, som är en blandning av juice, goon och rom, för alla pengarna. För 50 dollar fick vi ungefär 15 drinkar som skulle drickas upp inom 15 minuter eftersom baren stängde. Efter det gick vi till Cheeky Monkey's och dansade på borden.

Dagen efter mötte jag upp Sofia igen efter en vecka på egen hand. Vi bodde på olika hostel eftersom jag hittat ett bättre där man fick middag varje kväll och hon redan bokat ett annat. Jag bodde där fem dagar innan vi flyttade till ett annat där vi bodde tillsammans igen.

Likes

Comments