Det är nästan exakt ett år sen idag jag åkte till min sommardestination, Samos i Grekland.

Jag måste säga att Samos är den perfekta lilla grekiska pärlan. Det är en av de grönaste öarna tack vare dem höga bergen men ön i säg är också väldigt autentiskt grekisk. Vita hus med blå fönsterkarmar, hur mer grekiskt kan det bli?

På Samos arbetade jag som Service guide, vilket betyder att man har hand om alla typer av uppgifter, på vissa av de större destinationerna är det mer uppdelat i teams vilka som gör vad.

Så min arbetsdag varierade väldigt mycket från dag till dag, ena dagen höll jag i utflykter, andra satt jag på kontoret med administrativa uppgifter, svara i telefon, SMS och på mejl från våra gäster till att hålla service och välkomstmötenoch arbeta på flygplatsen.

Det är det jag tycker om med att arbeta på en liten mindre destination, jobbflödet blir så himla varierat vilket gör att det fortfarande är spännande och man kan lära sig något nytt för varje dag som går!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åh, ta mig tillbaka till Mexico, mitt paradis.

Förra vintern och vintern innan det spenderade jag i Cancun som reseledare för Fritidsresor.

Jag måste säga att det går inte en dag utan att jag tänker tillbaka på "guidelife", det är absolut det bästa jag har gjort och något jag gärna gör 1000 gånger om ❤️

Förra vintern arbetade jag på vårt 5-stjärniga Blue Star hotell, vilket är ett familjehotell för stora och små! Under semestern får man chansen att leka skattjakt, få ansiktsmålning, göra egna instrument men vad som är mest uppskattat är nog mini- disco med Bamse!


Här kommer en liten throwback ifrån i vintras och också från min bästa vän Bamse!

Skriv gärna om ni undrar något om arbetet som guide!

PUSS/FRIDA

Likes

Comments

Mitt liv, Stewardess

Hej och varmt välkomna till min blogg!


Gud så roligt det är att komma igång och börja med detta, jag har alltid haft som en liten dröm och alltid tyckt det verkar så himla kul och spännande att blogga och har under tonåren flera gånger skapat bloggar men sen lagt ner för att jag inte riktigt känt att jag har haft något att skriva om, men nu har väntan passerat och jag känner att detta ska bli en superkul grej att börja med!


Mitt namn är Frida och jag är född och uppväxt i min älskade stad Göteborg. Nu bor jag i Köpenhamn tillsammans med min pojkvän, vi flyttade faktist alldeles nyligen ( denna helgen) in i vår alldeles egna lägenhet här på Norrebro och det är bara så himla mysigt! Vi har tidigare hyrt två rum på Österbro så det känns som ett nytt kapitel som har startat nu när vi bor ensamma!

På dagarna arbetar jag uppe bland molnen och har uppnått min dröm om att arbeta som flygvärdinna! Det är verkligen en intressant business aviation och jag känner att jag lär mig något nytt för varje dag som går!
När jag var yngre drömde jag ett tag om att bli pilot och kunna flyga runt till alla världens hörn och när jag får sitta inne i Flight Deck känner jag mig verkligen som ett litet barn i en godisaffär! .

Härrom dagen flög vi över alperna just när solen började gå ner och landade senare i Nice, Frankrike. Tänk att för en dag få flyga runt i världen och se nya platser, är så lyckligt lottad att ha detta som mitt jobb!

Ni får jättegärna kommentera och skriva till mig om det är något ni undrar eller är nyfikna på angående jobbet som stewardess, så svarar jag så bra som jag kan :)


Ha en mysig kväll <3

/ FRIDA

Likes

Comments