Mina tankar

4 månader har snart flugit förbi sedan jag landade på Arlanda och jag var tillbaka i Sverige igen. Månaderna har både gått snabbt och långsamt och jag kan inte förstå att det snart är jul igen. För ett år sedan så hade jag precis kommit hem från min resa till Los Angeles och jag hade nedräkning tills när familjen äntligen skulle få komma och se Chicago. Kontrasterna är stora och det har de även varit den här hösten. När jag kom hem så hade jag först semester tillsammans med resten av familjen i 2 veckor. Jag skrev in mig på arbetsförmedlingen och sökte lite olika jobb. Jag fick rätt tidigt jobb som bovärd för PEAB på Vallastadens bomässa men det började inte förrän 1 september så jag hade två veckor där jag gick runt hemma och inte gjorde så mycket. Jag fick känna på hur det var att vara "arbetslös", något som var skönt i början men som sedan gjorde mig rastlös och jag började agera hemmafru genom att baka, laga mat och handla. Jobbet på Vallastaden innebar att jag stod i olika lägenheter som PEAB visade under bomässan och dit folk fick komma och titta och inspireras. Det var roligt att få komma in i samhällsbyggnadsbranschen då det är något som jag vill arbeta med i framtiden och arbetet var också intressant även om det stundtals var ganska så långtråkigt. Dock så varade detta jobb endast i 3 veckor vilket kändes ganska så lagom och efter det så började jag direkt på vikariebanken där jag gick runt på både skolor och förskolor och vikarierade som barnskötare. Det var också intressant men jag kände att jag saknade att ha kollegor och att få vara på samma ställe under en längre tid så jag fortsatte att söka jobb och fick snabbt ett som barista på Espresso House. Där har jag jobbat sedan början av oktober. något som jag tycker är roligt men stundtals väldigt stressigt. Det är också ovant med ett så varierat schema med att från tidiga mornar med start klockan 5 till pass som slutar 21:30 och jobb varannan helg. Jag har kombinerat detta med vikarebanken då tjänsten endast är på 30 timmar och det tycker jag har fungerat bra.

Något av de bästa besluten under hösten har definitivt varit att börja spela handboll igen. Det var inget som jag tänkte på under året i USA men efter att jag träffat på min gamla tränare på stan så vart jag lite sugen och efter första träningen så har jag varit fast. Det har bara varit så skönt att få träna tillsammans med ett lag igen och få träffa kompisar som man kan prata skit med utan att behöva bestämma träff 2 veckor i förväg som det annars händer med alla andra vänner då allas scheman är väldigt varierande. Trots att inte matcherna har gått så bra så är det fortfarande väldigt roligt och jag längtar verkligen till varenda träning.

Nellie och jag har fortsatt haft kontakt nästan varje dag och det har blivit många långa samtal om hur livet hemma i Sverige är och hur allt i USA var. Hon har varit och hälsat på mig här i Linköping 2 gånger och jag har varit hemma hos henne en gång vilket har varit superroligt. Vårt äventyr tillsammans är inte heller över då vi ska lämna Sverige i vår igen för en ny resa tillsammans. I början av februari flyger vi till Tokyo och sedan fortsätter vår resa till Nya Zeeland, Australien, Bali och till sist Kina och Peking. Det ska verkligen bli så himla roligt att få åka iväg och spendera så mycket tid tillsammans igen och att få uppleva så många platser och kulturer är verkligen en dröm. Vi ska vara borta i 3,5 månad och vi kommer hem i mitten av maj vilket känns helt perfekt. Just nu så räknar vi bara ner dagarna tills vi får lämna kalla Sverige för flera veckor med värme, billig backpacking mat och tunga väskor och att få slippa jobba jobbtider och en tråkig vardag hemma i Sverige. Självklart så kommer vi att uppdatera vårat äventyr på något sätt, det är bara inte bestämt hur än. Men för ni som fortfarande läser bloggen så kommer jag att uppdatera här om hur ni kan få följa med på nästa äventyr.

Med det sagt så känns det som att kapitlet från min tid som Au Pair i Chicago är slut och jag är redo att börja på något nytt. Att skriva den här bloggen har både varit roligt och jobbigt men jag är väldigt glad att jag gjort det det så att jag kan bläddra tillbaka och läsa om allt som jag har varit med om. Tack för alla ni som läst så hörs vi kanske någon annan gång!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Speciella händelser, Mina tankar

Efter en helt underbar helg tillsammans med Nellie så var det dags att säga hejdå på riktigt och avsluta mitt år i USA. Det var inte lätt kan jag säga och jag tyckte nog att det var jobbigare att säga hejdå till Nellie än till familjen då vi verkligen har upplevt hela vårt år tillsammans och träffats inprincip varje dag. Att inte längre bo 8 minuter från varandra med bil skulle bli en stor omställning och det var inte förrän min Uber kom och hämtade mig som jag faktiskt förstod att allt var slut. Väl på flygplatsen så började kaoset med ett för tungt handbagage som jag i all stress var tvungen att packa om och när jag sedan kom fram till Berlin så strulade det även där så jag var helt genomsvett när jag äntligen fick träffa familjen igen på Arlanda. Det kändes verkligen som att vi setts igår när de hämtade upp mig och när vi stannade längst vägen för att fika och äntligen dricka svensk mellanmjölk så var allt som vanligt igen. När jag svängde in på gatan hemma så hade ingenting förändrats förutom jag själv och när jag öppnade ytterdörren och klev in i huset så kändes det verkligen som att komma in i en liten stuga då allt kändes mycket mindre än i USA. Jag kände inte av någon jetlag överhuvudtaget så mina första timmar spenderade jag handlandes på ICA Maxi, något som jag verkligen längtat efter. Sedan åkte jag och överraskade farmor som vi lurade i att jag skulle komma hem två dagar senare. Hon blev verkligen mållös när jag kom upp för trappen och hon precis hade klivit ut från duschen. Hennes reaktion var helt magisk och jag är så glad att jag fick det på film så jag kan titta tillbaka på det om och om igen. Jag överraskade även mormor genom att plinga på hemma hos henne och även många andra i släkten när jag dök upp på en släktmiddag. Jag hann även träffa många kompisar, vara på landet och åka till Stockholm och springa midnattsloppet med familjen innan semestern tog slut och det var dags att börja jobba.

Att vara tillbaka hemma till det som jag hade längtat mest efter under hela året kändes verkligen så naturligt som jag trodde. Ingenting hade förändrats förutom jag själv men alla tankar om hur jag hade ändrats så mycket försvann ganska snabbt och det kändes lite som att Sverige sög ur Chicago från mig. På ett sätt har det varit skönt att jag inte har tänkt och längtat tillbaka så mycket till au pair livet då jag tror att jag hade haft det svårt att göra roliga saker här hemma då. Men ibland så blir jag ändå lite ledsen när jag tänker på att jag inte längtar tillbaka dit för att allt isåfall skulle vara helt i onödan. Jag vet såklart att det inte är så för jag har fått uppleva så ofantligt många saker som jag inte hade fått göra om jag stannat kvar hemma och jag har träffat personer som jag vet att jag kommer ha kontakt med i hela mitt liv under året och det är inget som jag ångrar. Jag tror nog att eftersom att vardagen när jag kom hem blev relativt lik den jag hade innan jag åkte som au pair så kommer man tillbaka till gamla rutiner och då är det svårt att leva och tänka på samma sätt som i Chicago. Och även om jag tycker att det är skönt att vara hemma igen och jag vet att jag inte hade velat förlänga så är det klart att man ibland saknar livet som var där. Allt är väldigt dubbelt men nu börjar istället planerandet inför nästa stora äventyr....

Likes

Comments

Hawaii, Resor, Speciella händelser

Oj vad länge sedan det kom upp ett inlägg här på bloggen, mer än 3 månader tyvärr. Anledningen till varför vet jag faktiskt inte. Att skriva om Hawaiiresan när jag var där var svårt då jag ville lägga all tid på att uppleva sakerna när jag var där och min sista helg i Chicago ville jag också fokusera på mina sista timmar med alla kompisar innan det var dags att åka hem till Sverige. Vidare så var jag inte heller sugen på att skriva när jag kom hem till Sverige och helt plötsligt så gick det 3 månader. Men för att sammanfatta allt så var den sista tiden jättebra. Dagarna på Oahu var häftiga där jag bodde på ett bra hostel som arrangerade tourer runt ön så jag kunde både besöka en sköldpaddestrand och varma källor. Jag åkte dessutom till Pearl Harbour Memorial och tog en surflektion vilket var helt magiskt.

Efter tre intensiva dagar på Oahu så flög jag tillbaka till Chicago där jag spenderade helgen hos Nellie. Vi försökte bara njuta av att få några dagar tillsammans i Northbrook och Chicago innan jag skulle åka hem till Sverige igen och hon hade några dagar kvar hos sin värdfamilj. Vi åt glass på greaters, gick till sunset och köpte mat, besökte Northbrook Court en sista gång och bara hänge. Jag åkte dessutom förbi min värdfamilj en sista gång och hämtade min väska och sa hejdå igen. Det är klart att det var lite jobbigt att säga hejdå till barnen men efter Hawaiiresan så kände jag mig ganska så färdig och redo att åka hem. Sista helgen blev helt underbar med konsert på House of Blues med Nellie och en sista mysmiddag tillsammans med Lisen, Sanna, Malvina, Emma och Nellie i Lincoln Park. Det var då som jag insåg hur mycket jag skulle sakna all min lediga tid som jag haft under året och alla saker som vi har gjort tillsammans. Bara det att kunna äta en pizza för 20 dollar en söndagskväll var ingen stor sak där men sedan jag kom hem till Sverige har det aldrig hänt igen...

Likes

Comments

Hawaii, Resor, Speciella händelser

Veckan med tjejerna på the big Island gick galet snabbt och efter ännu en skön natt i hotellrummet så packade vi in oss i minibussen en sista gång. Innan vi åkte mot flygplatsen så stannade vi och städade ur både släpet och bussen så att nästa grupp skulle få det fint och fräscht. Jag var bland de första som skulle flyga men fick ändå spendera nästan 2 timmar på den lilla men häftiga flygplatsen. Det är inte många flygplatser som har bungalows som gater och med stora palmer bredvid varje ingång. Flyget mot Oahu gick smidigt och när jag kom fram så fick jag leta efter bussen som jag skulle ta ett tag men hittade den tillslut och tog mig då bort till Waikiki Beach där mitt hostel låg. Det här var mycket fräschare än det första med stor terass på taket och utomhuskök. Det visade sig även att en tysktjej som jag träffat på touren bodde på samma hostel som jag och inte bara det utan även i samma rum. Hon var dessutom lika gammal som jag, hade bott i Chicago och varit på skolan i New York samtidigt som mig. Det var skönt att ha någon som man kände lite där så vi gick och köpte mat tillsammans och sen lagade vi pasta med tomatsås som vi sedan avnjöt uppe på terassen tillsammans med några andra som bodde på hostelet. Jag lände mig ganska så trött så jag gick och la mig tidigt men innan dess hann vi med en promenad längst med strandpromenaden och kring alla butiker. Det var verkligen en stor skillnad mot den förra ön för här var det riktig storstadskänsla och gatan hade lika gärna kunnat legat i New York då det fanns butiker som Chanel, Tesla och H&M på flera ställen. Det var lite häftigt att uppleva den stora skillnaden men jag måste säga att jag ändå föredrar de mindre städerna där naturen bevaras mer.

Likes

Comments

Hawaii, Resor, Speciella händelser

Efter en sen och galen natt så var det skönt att få vakna upp i en mjuk hotellsäng och äta sig mätt på hotellfrukost. Vi packade sedan våra ryggsäckar och åkte upp till öns nordligaste punkt där vi först stannade till vid en staty av Hawaii´s första kung. Vi fick berättat för oss hur de insåg att de behövde en ledare och för att hitta den bästa så valde de ut en stor sten och den som kunde välta den först fick blev kung. Detta var ändå på 1800-talet så inte direkt så vi gör idag men efter detta så har Kamehameha släkten levt kvar, dock utan någon speciell makt idag.

Vi fortsatte sedan en bit till innan vi kom till vägens ände och vi fick kliva ur. Vi skulle nu gå på en vandring utan vår guide så vi fick tydliga instruktioner på hur vi skulle göra och var vi skulle gå. Allt kändes lätt men vi blev lite oroliga när vi såg alla varningsskyltar som var bredvid starten till stigen. Det var en stenig och brant stig nedför och det var väldigt psykiskt jobbigt att hela tiden hålla fokus på att inte ramla men tillslut så var vi nere. Och vandringen var verkligen värt det för naturen var verkligen helt underbar. Först så gick vi igenom en liten skog med slingriga träd med upphängda små gungor. Sedan kom vi till en stort stenremsa innan vattnet och där roade vi oss med att bygga ett stentorn som en roligt minne. De branta svarta klippväggarna var häftiga ned mot det blåa vattnet och när vi vände oss om så såg vi istället en lugn liten å och med böljande gröna kullar i bakgrunden. Skillnaderna var stora och det var häftigt att se hur många olika typer av natur som fanns på en och samma plats. Längre bort fanns det dessutom en tallskog med böljande sandkullar där man kunde gunga i en hög lian. Väldigt roligt och det pirrade verkligen i magen när man var längst ut på kanten och hörde hur repet knakade. Vandringen tillbaka till bussen sen var inte jobbig för huvudet utan med för benen då det var riktigt brant och värmen gjorde det inte lättare.

Trötta efter vandringen åkte vi sedan till vad som utnämnts till en av USAs finaste stränder. Visst var den fin men med stora hotellkomplex bredvid så tyckte jag nog att några av de andra stränderna som vi besökt var finare då de var mer orörda. Här låg vi länge och halvsov under parasollen och tyvärr så kunde vi inte bada så det fanns giftiga jellyfish's i vattnet. Vi avslutade sedan vistelsen med ännu en photoshoot i våra snygga palmkjolar och blomhalsband, denna gång även med vår guide som även han köpt saker.

Vår sista kväll tillsammans spenderade vi på ytterligare en strand där vi hade köpt med oss pizza till middag. Det var så mysigt att bara sitta där och snacka och se hur solen gick ned bakom oss. Veckan var verkligen jätterolig och vi hade så bra dynamik i gruppen och Preston vår guide var bra så det kändes lite tråkigt att vårat äventyr tillsammans skulle ta slut. Kvällen var iallafall jättemysig och efter stranden begav vi oss ned mot byn där vi köpte shaved ice till efterrätt, vilket är typ riven glass som är smaksatt med olika smaker. Det var roligt att ha smakat men jag tror nog att jag föredrar vanlig gräddglass framför detta.

Likes

Comments

Hawaii, Resor, Speciella händelser

Efter vår andra natt på det mysiga campingstället packade vi ihop våra saker igen i minibussen och begav oss norr ut på ön. Dagens första stopp var vid en häftig palmstrand där träden växte i alla möjliga riktningar och skapade som små dammar runt omkring dem. Utsikten över vattnet och bergen var jättefin och hade vi haft mer tid så hade jag gärna stannat och snorklat lite där.

Vi fortsatte sedan upp mot bergen där vi stannade till vid Raindow Falls och tittade på ett stort vattenfall. Ännu en ny upplevelse för mig och ett naturfenomen som inte finns i Sverige. Bredvid vattenfallet fanns det jättestora träd där rötterna blandades med de hundratals små stammar som flätats ihop med varandra. Vår galna guide klättrade upp säkert 20 meter i ett av dem men jag kände mig säkrare med att bara gå in i dem där de var ihåliga.

Vi fortsatte sedan till ytterligare ett vattenfall. Detta kom vi inte riktigt lika nära men man kände ändå hur högt och maffigt det var och de var till och med högre än Niagarafallen vid Kanadagräsen. På vägen hittade vi dessutom små söta röda bananer som var roliga att se.

På väg ned från berget stannade vi längs vägkanten hos en lokal kokosnöt försäljare. Vår guide sa att hon står där varje dag tillsammans med sin 3 månaders bebis och försöker få in pengar som hon kunde leva på. Vi var några som delade på en kokosnöt och vit ananas. Kokosmjölken tyckte jag inte riktigt om men köttet efter var lite godare. Ananasen däremot var helt gudomlig och den smälte verkligen i munnen för att den var så färsk.

Vi fortsatte sedan vår färd runt ön till Kailua-Kona där vi började touren och där vi skulle spendera de två sista nätterna. Jag somnade som vanligt i minibussen men de stunder som jag var vaken så såg jag som vanligt jättehäftig natur. Allt från öken liknande landskap till gräsängar och kaffeodlingar. Överraskande nog så skulle vi inte tälta de sista nätterna utan vi skulle ta in på hotell, något som nästan kändes tråkigt för att det var så lyxigt. Så när vi kom fram var vi några som hängde vid poolen innan vi gjorde iordning oss för middagen som vi skulle äta på resturang. Vi åt på en god asiatisk resturang och det var faktiskt skönt att få sitta på riktiga stolar och äta och slippa papperstallrikarna. På kvällen gick vi sedan tillbaka ned till poolen och hade poolparty alla tillsammans. En riktigt rolig kväll som jag nog aldrig kommer glömma.

Likes

Comments

Resor, Speciella händelser, Hawaii

En av sakerna som jag verkligen såg fram emot med min resa till Hawaii var att få se och uppleva en riktig vulkan. Det har tidigare känts så overkligt och bara något som man har sett på filmer och i tecknade serier. A har under hela året varit väldigt fascinerad av just vulkaner och hon vart väldigt orolig att jag skulle ramla i en när jag berättade att jag skulle besöka en. Men vi "pinky promised" att jag inte skulle ramla i någon lava men att jag skulle ta många bilder och sedan visa dem för henne när jag kom tillbaka.

Dagen började tidigt med att vi som vanligt åt frukost bestående av nutella mackor och sojamjölk med flingor och sen bar det iväg mot en stor nationalpark på ön. Vi skulle gå en lång vandring på över 3 timmar längs en led som gick igenom en gammal vulkan krater som hade ett utbrott 1959. I början var det som att gå igenom en regnskog då det var tätt med palmer och gröna växter som täckte kanterna längst den lilla stigen. På flera ställen fanns det sedan utkiksplatser där man kunde se ut över den stora kratern som var helt svart och utan några växter alls. Det var häftigt att se de stora skillnaderna mellan naturen och man kunde verkligen se en skarp kant dit lavan runnit och där regnskogen började. Vandringen var jättehäftig, dels bara att få uppleva natur som liknade regnskog men också när vi kom ner på den svarta stenen och man kände sig så liten på något sätt. Det fanns vissa likheter med svenska klipphällar då marken på vissa ställen var böljande och med små sprickor men annars var det här en helt ny typ av natur som var väldigt häftig att se. När det dessutom var klarblå himmel och strålande sol så blev det ganska så varmt och det kändes i benen när det var dags att börja klättringen uppåt mot parkeringen igen. Innan vi åkte vidare så gick vi en ytterligare led där man fick gå igenom en grotta där lavan hade runnit. Även det riktigt häftigt att se och naturen var även här helt unik.

Minibussen styrde sedan upp mot en annan vulkan, denna kunde vi dock inte komma lika nära och det med anledning för att det faktiskt var aktiv och hade het lava som vi kunde se med hjälp av kikare. Att se de orangea bubblorna och ångan stiga upp var verkligen häftigt och det var fanns dessutom ett museum där som vi kunde se fler filmer från det senaste stora utbrottet och bilder på hur de gestaltade vulkanerna förr i tiden.

Vi hade verkligen fullspäckat schema under dagen och nästa stopp skulle vara varma källor och en palmpark. De varma källorna var dock inte så varma då det hade blåst upp till storm och höga vågor hade slagit sönder en mur som gjorde att havsvattnet översvämmade poolerna och kylde ner vattnet. Det var lite tråkigt då det knappt gick att bada men platsen var ändå väldigt häftig och det var skönt att ta det lite lugnt en stund efter mycket vandring och nya intryck. Palmparken var också häftig och det var lite roligt att se vägskyltar som varnade för fallande kokosnötter, inte direkt något som vi skulle se hemma i Sverige.

Dagens sista aktivitet var även den kopplad till vulkaner och nu skulle vi få se lava ännu tydligare. Vi hyrde nämligen cyklar och sedan cyklade vi ca 8km till ett utkiksområde där vi kunde se när lavan rann ned för berget och ner i vattnet. Detta var tydligen något som hade börjat förra sommaren och det kunde sluta när som helst, något som kändes väldigt häftigt att få uppleva. Vi cyklade när det var ljust och sen satt vi tillsammans med hundratals andra och tittade på när lavan glödde i solnedgången och hur skenet blev mer och mer orange desto mörkare det blev. Cyklingen var även den rolig att göra och det var en upplevelse i sig att se alla lampor slingra sig framåt när vi cyklade tillbaka i mörkret.

Likes

Comments

Resor, Hawaii, Speciella händelser

Efter vår andra natt i tält på den svarta stranden packade vi ihop våra blöta tält efter kvällens regn och åkte iväg på resans första långa vandring. Målet var en strand där sanden var grön pga unika mineraler som fanns i bergen. För att komma dit så gick vi i över 1 timme genom ett öken liknande landskap med orange sand som verkligen färgade av sig. Naturen var så himla häftig och något som jag aldrig tidigare hade sett, något som summerar all natur på Hawaii ganska så bra. Stranden ar kanske inte så grön som jag förväntat mig men platsen var fortfarande jättehäftig med höga klippor omkring oss som vår guide galet nog gjorde volter ifrån. Vågorna var också väldigt höga, något som ibland var lite läskigt med det gav en mest adrenalinkickar, speciellt när vi åkte på små surfbrädor på dem hela vägen in till strandkanten.

Efter vår vandring tillbaka så var det skönt att sätta sig i minibussen igen och vila benen. Dock blev inte vilan lång för vi stannade på många ställen, bland annat USAs sydligaste bageri men även den sydligaste punkten på hela ön och i USA. Vi besökte även ett liten bondgård där de producerade egen kaffe, ananaser, honung och macadamian nuts. Kaffet var något av det godaste jag har druckit för det hade på något sätt en unik smak även om det var helt naturligt. Det var också häftigt att se hur kaffebönor växte, de är nämligen gröna och ser nästan ut som små oliver när de ligger i klasar på stora blad. Det var också spännande att se hur ananaserna växte upp från låga planet och hur de liksom stod upp och inte hängde som jag fått för mig.

Efter en lång dag med många aktiviteter anlände vi till vårt nya campingplats som låg på den östra sidan av ön. Anläggningen var en blandning mellan ett hostel och ett campingområde och det var som en dröm när vi kom in och såg att vi skulle få bo på gräs, att det fanns soffor att sitta i och framförallt duschar med duschdraperi. Det är häftigt att se hur så små saker kan göra en så glad och hur mycket man uppskattar saker när man har bott med lägre standard i några nätter.

Likes

Comments

Hawaii, Resor, Speciella händelser

Här kommer en liten uppdatering från Hawaii medans jag har internet. Resan hit i måndags gick bra även om det var segt med nästan 13 på resande fot. Hostelet som jag bodde på de första två nätterna var riktigt snuskigt men jag var bara där när jag skulle sova. Under tisdagen så var jag först ute på en 1,5 timme löp/gång runda längst stranden vilket var häftigt. Sen gjorde jag en manikyr och pedikyr som jag fick av finaste Nellie i tidig födelsedagspresent. På eftermiddagen åkte jag med en buss ned till en fin strand och kollade på när folk surfade. Onsdagen och min födelsedag började redan vid 4 när jetlaggen slog in. Lite senare packade jag ihop mina saker och gick och åt frukost på ett mysigt acaibowl-ställe. Jag pratade med både farmor och familjen och fick grattis hälsningar vilket kändes skönt. Vid 10 mötte jag upp med den grupp som jag skulle föra touren med och vi är 10 tjejer och en guide som ska vara tillsammans under veckan. Vi åkte och handla mat och åt lunch på ett lokalt hawaiianskt ställe innan vi kom fram till den strand som vi skulle sova på i 2 nätter. Sanden var svart och det var bara lokalbefolkning där förutom vi vilket var kul. På kvällen efter middagen så kom gruppen på födelsedagstårta, något som Nellie hade styrt med från Northbrook och som jag är så himla tacksam över! Är så lyckligt lottad att ha en vän som henne! Natten i tältet var okej, liggunderlaget var tunt och hårt men jag överlevde natten. Dock så vaknade vi till ösregn och alla våra saker blev blöta vilket kändes jobbigt, men vi är ju på Hawaii och då behövs det inte mycket. Frukosten bestod av nutella mackor och mjölk och flingor innan dagens första äventyr började. Vi fick alla låna flytväst, simfenor, cyklop och snorkel och sen snorklade vi i över 2 timmar. Vi såg en massa häftiga fiskar i alla möjliga färger, simmade 2 meter ifrån sköldpaddor men det häftigaste var nog när vi såg delfiner och hoppade och lekte 50 meter ifrån oss och som sedan simmade under oss, ett minne från livet. Eftermiddagen spenderade vi på en annan strand där vi bara tog det lugnt. Vi hade alla dessutom köpt hula-hula kjolar, kokosnöt toppar och blomhalsband så vi hade en rolig photoshoot som alla på stranden verkade tycka om. Nu är vi på en matbutik igen och sen ska vi tillbaka till samma strand för att spendera en natt till där. Täckningen verkar vara dålig på ön och jag vet inte schemat för resten av veckan men finns det tid så kanske det blir något mer inlägg. Hursomhelst så har jag det jättebra här och jag lever verkligen min dröm!

Likes

Comments

Efter en sen kväll på Ravinia så blev det en tidig morgon för att utnyttja min sista helg i Chicago. Jag och Nellie tog tåget in mot downtown vid halv 10 men hoppade av vid Grayland där Malvina och Emma hämtade upp oss med bilen. Sedan åkte vi mot Andersonville där vi mötte upp Sanna och Lisen för brunch på M.Henrys. Deras pannkakor var så goda och deras uteservering var jättemysig. Vi satt och pratade länge om allt möjligt vilket var jättemysigt. Det kommer verkligen bli konstigt när vi alla inte längre bor nära varandra utan på olika ställen i Sverige och Europa. Mitt i allt kom en servitör ut med en cupcake med ett ljus i och de började alla sjunga för mig, något som verkligen var överraskande men som gjorde mig väldigt glad. Jag fyller ju inte år förrän på onsdag men då kommer jag att vara själv på Hawaii så det var väldigt kul att få bli lite uppvaktad. När det sedan var dags att säga hejdå så blev det såklart lite tråkigt men planen är att vi alla ska ses igen under helgen när jag kommer tillbaka till Chicago för ännu en god brunch.

Likes

Comments