Om någon skulle ställa mig frågan för cirka fyra år sen om de fanns något jag skulle ändra på mig själv så skulle jag svarat min hy alla dagar i veckan. Jag hade finnar, innebrännare, sår och torrsprickor i princip hela ansiktet. De gjorde ont men mest var de jobbigt psykiskt. Egentligen så var inte själva "problemhyn" de värsta de gick ju och lösa med smink. De var kommentarerna i vilka sammanhang jag använde smink (för de gjorde ja alltid). Skulle jag på innebandyträning, smink! skulle jag på skolutflykt, smink! Alltid smink! Och konstigt nog var detta inte accepterat av alla, "asså varför har du sminkat dig inför träning?" och "vi ska ju bara vara i skogen idag så onödigt att sminka dig!" "varför sminkar du dig varje dag i skolan? du bryr dig för mycket" haha undrar vem de var som brydde sig egentligen..

I alla fall, jag gick till vårdcentralen och tacksam är jag för att jag har den doktorn jag har som tog mig på största allvar. Hon gav tips på krämer, tabletter, p-piller osv allt som kunde vara till sin hjälp. Men efter att ha testa ca 3/4 av apoteket så tröttna jag.. Min doktor skrev en remiss och jag hamnade på hudmottagningen på Ängelholms sjukhus. Där berättade jag vilka produkter jag hade testat och att ingenting hade fungerat. Hon började berätta för mig om en kur i tablett from man kunde gå på som skulle torka ut huden inifrån och minska på hudens egna oljeproduktion, de ända nackdelen med detta var att egentligen skulle man vara över 25 år och färdigutvecklad för att börja på denna kur men han sa vi kunde göra ett undantag. I och med att jag var 10 år för liten för denna kur kunde de medfölja biverkningar och jag var därför på sjukhuset minst en gång i månade och kollad så allt stod rätt till.

När jag tog steget in i denna förändringen visste jag att de till en början skulle bli sämre men så dåligt som de blev kunde jag inte föreställa mig. Jag hade sår längs ögonen, min näsa sved konstant och finnarna blev de dubbla av vad dem hade varit innan men jag tänkte så länge de går efter planen så är de ju bra. Efter någon månad började jag även känna mig hängig. Att gå och lägga sig i tid om kvällarna var inte längre ett problem utan jag kunde somna redan 6 på kvällen vakna dagen efter vid 7 och ändå vara lika trött. Under ett halvårs tid här som 15 åring gjorde jag inte mycket mer än att sova och att vara otrevlig så när kuren var slut så var ingen gladare än jag. Problemet var att huden hade inte blivit bättre men jag var tillbaka till mitt gamla vanliga jag och de första doktorn säger när jag berättar att jag inte märker någon större skillnad får mig att bryta ihop. "ska vi prova ett halvår till?" va f*n säger du?! tänkte jag, ALDRIG i hela mitt liv!

De gick ett tag där efter utan behandling och utan krämer och helt plötsligt började de försvinna. Jag vet inte om de var tack vare behandlingen eller om de var att jag växte ifrån de men bättre blev de.

Idag ser min hud ut såhär. Jag har en del ärr och får lite finnar då och då men ingenting jag lägger energi på. Jag använder samma hudvårdsprodukter alla dagar så som jag sover hemma eller hos min pojkvän och jag tycker att dem är suveräna! De tog tid att hitta rätt för mig men nu skulle jag inte vilja byta ut någon av dem, inte ens i vecka.

Dessa är alltså de 6 produkter jag använder varje dag morgon och kväll och de funkar perfekt för mig!

Dem 3 jag verkligen inte skulle klara mig utan är de här. Den gröna rengöringen från Clinique gör så man känner sig helt kliniskt ren efter bara en tvätt och Tonicen från Clarins återfuktar som en gud!

Sorry för ett långt inlägg men jag ville bara berätta min resa och att ibland känns de värdelöst att ens försöka men där finns lösningar för alla!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är de bara jag som vissa dagar i veckan, i månaden eller om året kan ha så här helt konstig dagar? Typ allt är egentligen perfekt eller ja, som alla andra daga, jag har underbara vänner, min pojkvän är fantastisk och min familj är världens bästa och jobbet och vardagen rullar på men ändå är de något som inte stämmer.

Jag reagerar mycket åt allt(lite som när man är full). När jag är glad är jag JÄTTE glad när jag är sur blir jag RIKTIGT förbannad och när jag blir ledsen blir jag förkrossad.


Idag när jag var på väg hem från jobbet hade egentligen ingenting speciellt hänt, verkligen allt var som vanligt. Men ändå när jag sätta mig i bilen kännde jag bara för att gråta och inte bara känna mig ledsen ett tag utan jag ville verkligen stor böla. Jag satte igång den deppigast listan man kan hitta på Spotify och grät 30 min i streck hela vägen hem från jobb. När jag kom innanför dörren och skulle berätta för pappa grät jag samtidigt som jag skratta för jag fatta inte vad som hände. Jag har verkligen inget att vara ledsen för och jag är inte missnöjd med någonting i mitt liv just nu så tårarna kom verkligen från ingenstans.

Konstigt nog var dessa tårar så välbehövliga och jag kände mig 3 ton lättare när jag hade fått gråta.

Jag vet inte var detta humör kommer ifrån men jag tror starkt på de där hormonerna man stoppar i sig varje dag och jag tror då och då att mina p-piller fuckar ur … haha

Jag har bytt p-piller ett antal gånger för att jag tyckte typ de var "fräckt"(lol men sant) ett tag men just nu äter jag Rosal 28 och har gjort en längre tid. För övrigt har jag inte haft några biverkningar verken positivt (tex större bröst) eller negativt (finnar) förutom de här humörsvängningarna då..

Vad äter ni för p-piller? Har ni några tips på vad jag kan göra? Hjälper de att byta eller de är hormonerna som gör de och kvittar vilka jag tar?

Likes

Comments

När jag började denna blogg så tror jag att jag var "övertaggad" hahaha. Tanken var då att jag skulle göra allt för att så många så möjligt skulle börja läsa min blogg NU. Men vad trodde jag.. Att de inte var tufft att blogga, att de bara skulle vara en dans på rosor. De är SKIT kul men vafan.. de är inte alltid man är sugen! Så därför bestämde jag mig att jag bloggar när JAG själv tycker de är roligt och för MIN egen skull och inte för att folk ska läsa de, utan endast för skoj skull och plötsligt försvann ångesten att jag sög på att blogga och att jag lika bra kunde lägga ner direkt.

Haha låter som jag bloggat i evigheter men njaa hela en vecka..


Peace!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Asså OJ! Har följt https://www.jfr.se/ på Instagram länge och vetat om deras webbshop ett bra tag men aldrig tänkt på att dem har så GRYMT snygga jackor. Gick in där för att titta lite på vinterjacka men helt plötsligt ville jag ha alla jackor hahaha..

Dessa blev jag i alla fall mest sugen på att beställa hem!

Likes

Comments

På fredag åker jag och min pojkvän med hans mamma och pappa utomlands och oj vad jag längtar! Då de varit mycket med körkort och jobb nu sedan studenten så känns de faktiskt välbehövligt. Trots de ska bli skönt att bara ha semester så längtar jag nog mest till att bli brun haha.. Just nu är jag så blek att jag tror att jag är sjuk varje gång jag kollar mig i spegeln.

Jag tycker de är skönt när man har en resa bokad framför sig, halva resan är liksom all tid innan man väl reser. Jag menar då har man något att se fram emot och längta till så allt som man tycker är jobbigt att göra blir plötsligt mycket enklare. Så på ett sätt får tiden nu innan resan gärna gå lite långsamt så inte semestern försvinner för snabbt eller får jag helt enkelt boka en ny resa haha...

Likes

Comments

Contains affiliate links

Beställde lite saker från https://www.cocopanda.se/ här om dagen, bland annat ett silverschampo från Fudge som jag hört mycket bra om

och en conour palett från Nyx professional makeup som jag för länge sen blev sugen på när Misslisibell testade och sa att den var riktigt bra!

Kan berätta senare i ett inlägg vad jag mer beställde hem och vad jag tycker om produkterna :)

Peace!

För att komma till dem olika produkterna är de bara att klicka på bilderna.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många gånger jag ska blir försenad, stressa ihjäl mig eller glömma någonting på morgon för att jag ska lära mig att börja förbereda mig i tid, egentligen i god tid för de sker nästan alltid något oväntat haha ..
I morse började de med en lugn och mysig frallefrukost i vanlig ordning - och slutade med ett kaotiskt stress för att hinna med bussen som vanligt haha :(
Trots all stress har jag alltid någon från mina nära och köra som räddar mig för att komma försent till jobbet och i de ligger nog en stor del till att jag inte lär mig men men ..

Likes

Comments

Det finns inget i mitt liv nu som sker som är utöver de vanliga. De händer absolut saker!

Jag jobbar...

... Jag festar (ibland)...

.... Ibland händer de ingenting och ibland dyker de upp spontana saker.

Men jag vet inte hur jag ska gå vidare, är de så här livet ska se ut? Är de bara detta som händer? Om inte, vad är nästa steg?

Bloggandet har länge varit ett intresse och har alltid velat göra något där jag kan vara kreativ och bestämma själv. Men jag har verkligen inte vågat! Vågar gör jag fortfarande inte men jag har typ helt enkelt slutat bryr mig om vad folk tycker :) Bloggandet verkar spännande och jag ska se vad jag tycker om det.

Peace!

Likes

Comments