Gott nytt år! Hur har erat 2017 varit? Ser ni framemot 2018?

Jag har haft ett jätte bra år samtidigt som jag haft det fruktansvärt jobbigt. Men jag gillar 2017, jag har lärt mig mycket. Jag har lärt mig att utnyttja motgångar och se det positiva. Jag har lärt känna många nya människor både i jobb, fritid och i skola. Kommit närmare några och glidit isär från andra. 2017 har verkligen varit året med flest toppar men även bottnar. Många saker bär jag med mig in i 2018 andra har jag lämnat i 2017.

Jag ser verkligen fram emot ett sprillans nytt år med en alldeles ny tid!

Lite sent men önskar er ett fint nytt år!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halloj! Hoppas ni alla studenter njuter av julledigheten och sovmorgnar! 

Själv njuter jag av ledigheten till fullo men några sovmorgnar blir det dock inte.

Igår började jag morgonen med en springrunda i spåret med alla hundar. Efter springrundan fixade jag lite hemma för att sedan cykla till stallet och rida 3 hästar + alla stallsysslor. När jag kom hem umgicks jag med mina kompisar och vi gick en promenad. 

Idag cyklade jag återigen till stallet och red 1 häst, tömkörde den 2:a och den 3:e fick en vilodag. När jag kom hem var jag på ett privat ärende och därefter städade jag huset, (I vanlig ordning). 

Nu ska jag snart gå ut en promenad och styrketräna. 

Imorgon blir det en repeat från igår.

Vi ses! 


Likes

Comments

​Hallå! 

Idag har jag hunnit med relativt mycket faktiskt. Var en sväng till stan och solade solarium för tredje gången i mitt liv, vilket var jätte skönt faktiskt! På hemvägen svängde vi förbi stallet och lunchfodrade. När vi kom hem gick vi en långpromenad med hundarna och därefter begav vi oss till stallet igen för att mocka, rida mm. Lastade hästen och åkte till ridhuset för ett lättare dressyrpass med inriktning på lösgjordhet. Han är alltid som finast i ridningen när man ridit några dagar i streck, tredje/ fjärde dagen brukar han vara som bäst. Idag var han riktigt fin och lösgjord, min prins. 

Därefter åkte vi en sväng förbi "mitt nya projekt" och hälsade. Imorgon ska jag sätta igång på riktigt :) Gick faktiskt ut i regnet och sprang när jag kom hem. Det allra mysigaste är att springa eller gå en promenad på morgonen, men nu blev det kväll ist. Imorgon planerar jag en morgonrunda i spåret! 

Nu ska jag tvätta lite benskydd och smörja lite läder grejer. Sen ska jag lägga mig i sängen och kolla på film och fixa lite med datorn. 

Har ni haft en bra Tisdag? Vi ses imorgon. 

Likes

Comments

Allt i allo

Såhär...

Att julen för många betyder familj, värme, kärlek och julklappar betyder inte för ALLA!

Jag lider med er vars inte har en familj, inte har värme, inte har kärlek och inte får någonting alls.

För alla har inte en familj, alla har inte tak över huvudet, alla får inte kärlek och alla får inte någon julklapp.

För mig har julen alltid varit speciell. Det har varit den tiden då jag återförenats med min släkt på andra sidan havet och fått äta hur mycket julmat som helst. Julen har varit en av årets höjdpunkter, helt klart.

Bland allt mysiga, lugna och kärleksfulla så uppstår en hets. All julmat ska handlas, alla julklappar ska fixas och julbaket ska dras igång. Vi lägger stegvis ut vår jul i bilder & i text på Facebook. Vi hetsar.

Vi ger varandra fina dyra julklappar och lägger sedan ut en bild på de man fått och tillönskar en "God Jul"...

Prestige....?

Jätte kul, fint, gulligt att tillönska "god jul" men valet av bild var väl lite överdrivet?! Eller??

Barnen kommer tillbaka till skolan efter jullovet och börjar diskutera julklappar, "Vad fick du i julklapp"? "Jag fick det här"! Det blir ett stort jämförande...Tycker det är så otrolig sorgset att allt handlar om pengar, prestige och att bräcka varandra.

Har det slagit dig att när du och din kompis diskuterade julklappar i skolan så stod kanske en annan klasskamrat bredvid...SOM inte hade fått lika många julklappar som du/ni....& lyssnade på eran konversation. Tänkte du på det?

Trevligt att du önskar "God Jul", detsamma till dig kära du! Men tänk efter en gång extra innan du väljer bild eller pratar öppet om vad du fick i julklapp. Alla har det inte så bra som du, tyvärr.

Med det sagt så Tillönskar jag er en riktigt trevlig måndag! :)

Likes

Comments

Något som stör mig väldigt mycket är att vi aldrig kan glädjas åt andras framgång. Allt handlar om en jäkla avundsjuka i denna värld. SLUTA!

Känner ni igen att om det någon gång gått bra för er, ni har vunnit på lotto, vunnit en tävling, gjort ett bra prov, träffat bra vänner, fått ett pris, fått ett högt betyg osv osv. & ni har berättat detta för vänner, bekanta what ever så har ni inte fått respons. Ni har fått en spydig kommentar, ett drygt svar eller ingenting alls. Det är lugnt, du är inte ensam.

Jag möter ofta människor som är väldigt intresserade av att prata om sitt och sina framgångar mm. Men hur fort man själv säger något så är det inte längre intressant att lyssna på. Det uppstår en avundsjuka om du har/haft det bättre än den andra personen. Du blir istället nedtryckt eller inte ens lyssnad på. 

Istället för att klappa om och bekräfta personens framgång så trycker man istället ner. Det är så vidrigt och trist gjort. Vad kostar egentligen att titta på personen när den berättar och nicka med? & vad kostar att klappa personen på axeln och säga "Vad duktig du är" "Det där gjorde du bra" eller "Vad kul" Vad kostar dessa korta meningar av dig? 

Kan man inte ens fake:a dessa meningar så undrar jag vart medmänskligheten är påväg? Du behöver inte vara intresserad men du kan iaf försöka lyssna och unna din kompis framgång och en klapp på axeln. Men det är som att du inte kan det så länge du inte har mer framgång än din kompis, tyvärr. 

Det roliga i det här är att du ofta kräver av andra att dem ska lyssna och ägna dig omtanke när du berättar dina "jätte" intressanta historier. Snälla du, sluta nu! Skärp dig och bete dig som en bra medmänniska och ge fler i din omgivning en klapp på axeln oavsett med eller motgång.  Du måste behandla dem lixom dem behandlar dig. 

Kom igen! Just i detta nuet höjer jag människorna i min omgivning och ger dem en klapp på axeln! "Fan vad bra ni är"


Tillsist tänkte jag bara sticka in med att jag funderar på att börja med att "tycka till" om ett aktuellt ämne varje vecka. Tänkte publicera dessa inlägg varje söndag, vad sägs? 

Likes

Comments

​Halloj! Hur är det? 

Jag mår ass bra och har idag fått jullov, vilket är jätte skönt! Inget plugg överhuvudtaget... bara träning, stall häng och kompisar som gäller :) 

Det här jullovet ska spenderas på bästa sätt! Som redan nämt så ska jag ägna en större del av jullovet till sådant som jag i vanliga fall inte får så mycket tid till. Träning som alltid legat mig varmt om hjärtat ska njutas av detta lov samt lägga extra krut på ponnyn och även umgås med vänner. Jag får se om jag tar tag i mitt nya projekt eller om jag låter de ligga på is ett tag till?! Jag ska även ta tag i min övningskörning...heheh! 

"Vart är gasen Frida"?

"Här" 

"Vart är bromsen"?

"Vet inte" 

hahaha, det är så jag! Alltid full gas! jaja nog om det. 

Vad ska ni göra på lovet? Kompisar? Vila? Plugga? 

Vill slutligen be om ursäkt för dålig uppdatering..Jag är inte så bra på det här men ska försöka bli bättre :)

Vi hörs! Har massor av väntande inlägg! 
Likes

Comments

​Vad har du för drömmar? Jag har väldigt många drömmar som jag varje dag strävar mot.

Jag tänkte inte dela med mig av dem men jag tänkte försöka berätta hur jag tänker kring mina drömmar och dess innebörd. Några drömmar har redan uppnåtts andra inte. 

Vad är en dröm för dig och hur uppfylls den? 

Jag kommer ihåg när jag var yngre och var ute på en promenad en mörk höst dag och såg en fallande stjärna. Jag visste att om man någon gång hade turen att se en fallande stjärna så skulle man önska sig något, så det gjorde jag. Jag kom ihåg att jag önskade en väldigt stor önskan som under hela mitt liv legat mig väldigt varmt om hjärtat. Jag stod där en sen och mörk höstkväll med kinderna alldeles knallröda av kylan med ögonen slutna och händerna knäppta och önskade min önskan. En dag slog den faktiskt in och det var inte så långt efter att jag faktiskt hade önskat den. Där och då fick jag min önskan uppfylld utan någon vidare ansträngning. Idag har jag ännu större drömmar som jag en dag hoppas blir till verklighet, dock har jag inte sätt en fallande stjärna sen dess.

Idag jobbar jag väldigt hårt för att mina drömmar ska slå in och har lagt upp en plan för att just dessa drömmar ska gå i uppfyllelse.Jag använder mig av delmål som är som små milstolpar som gör det både enklare och mer motiverande att fortsätta sin färd mot sin slutdestination. Ibland missar man milstolpen och då får man backa bandet, springa tillbaka för att hitta den. Varje delmål är viktig och ingår i min plan av anledning att den har en betydelse. Men ibland lägger man till en milstolpe när man fått backat tillbaka på en annan väg eller så kanske förutsättningarna ändrats. Så har det blivit lite för mig. Jag har haft ett stort mål som jag siktat mot under många år. Men under dessa år har jag hela tiden fått bygga om och ändrat då nästan inget blivit som planerat. Händelser man inte kunnat förhindra händer och saker kommer emellan. Vägen suddas ut och man kan inte längre se vart man är och åt vilket håll man ska. När man har kämpat länge och suktat efter drömmen tillräcklig och hur man än försöker så är det som att något säger att man inte ska klara det. Man kämpar timme efter timme, dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år och planen läggs om var och varannan dag för att försöka hitta en väg framåt, förbi alla hinder. Men det går inte. Ibland vill man bara acceptera att det inte går och ibland vill man bara överbevisa. 

Just de där orden du precis läste "det går inte" är så farliga, så farliga. Det är du som bestämmer om saker ska gå eller inte. Jag har kommit fram till att jag ska plock bort just dem orden i den ordföljden från mitt register, dem gör ingen nytta. Jag väljer att ta bort "det går inte" som alternativ.Kampen mot drömmarna fortsätter och snart hoppas jag att vägen kan bli mer rak och enkel. Annars får jag lägga ner mer tid på att titta på stjärnhimlar :) 

Likes

Comments

Vi lever för bokstaven på det där pappret vid det där tillfället. Vi kämpar dag och natt för bokstaven som ska visa på hur bra eller dåliga vi är. Ibland blir vi glada och ibland ledsna. Men hur många gånger blir vi egentligen glada över betyget? Jo, det kan hända rätt så ofta eller så kan det hända relativt sällan. Behöver betyget nödvändigtvis vara A för att vi ska känna oss nöjda över vår prestation? Svar, nej!

Men tyvärr så sätter vi så oerhört stora krav på oss själva att ett B,C,D eller E OFTA inte är bra nog. & varför är dessa betyg inte bra? Jo för att vi ofta jämför oss med andra, finns det någon som har högre betyg så blir sin egen prestation automatiskt misslyckad. Men vi alla har inte samma förutsättningar. Det finns dem som har jätte lätt för att läsa sig och sen finns det dem som inte har det. Jag tillhör dem som inte har särskilt lätt för att lära mig. Sen ska man också ha i åtanken att det inte alltid behöver handla om hur vi är och förmågan att lära sig utan det kan också handla om saker som hur man har det runt omkring sig, lever man i en stressig miljö, blir man mobbad, eller har det tufft hemma. Det finns massor av faktorer som kan spela in. Men vi verkar tror att alla står på samma avstånd från mållinjen men det gör vi verkligen inte. För vissa är ett A lätt som en plätt och för vissa är ett E jätte svårt. Vi står alla på olika avståndspunkter.

Dem flesta har nog någon gång varit med om att man har fått ett jätte bra betyg och ett lite mindre bra betyg som man haft lite ångest över. När man får ett bra betyg så stärker det och när man får ett "dåligt" betyg så stjälper det. Dit jag ville komma var att ett E inte SKA vara stjälpande bara för att någon annan fick ett A. Varje betyg är ett bra betyg även det som är icke godkänt. Det icke godkända betyget visar på att man iaf har försökt och då är det väldigt bra!

Dessutom kan du tänka situationen omvänd. Det är inte säkert att den som fick högsta betyg skulle klara av att få ett lite lägre betyg så bra som du klarar det. Det är en styrka att kunna förlora och en ännu större styrka att kunna förlora med rak rygg, ett leende på läpparna och flaggan i topp.

Det är lätt att vinna men svårt att förlora


Likes

Comments

Ja, det är frågan?! Vad hände egentligen?

Efter att ha tappat bloggandet i somras vill jag nu försöka ta upp det igen som en rolig grej. Tiden sprang ifrån mig och mitt huvud ekade tomt ett tag, MEN nu är jag tillbaka starkare än någonsin! :)

Så vad har hänt under tiden jag varit borta?

Jo, det enda som egentligen har hänt är att jag har börjat gymnasiet vilket visade sig vara tuffare än vad jag hade trott. Jag går samhällsvetenskapsprogrammet vilket är en linje med "hög studietakt". Vi läser något som kallas "blockläsning" vilket innebär att vi inte läser så många kurser men dem kurser vi har läser vi intensivt dvs. att vi gör prov väldigt ofta.

Jag är väldigt nöjd med mitt val och tycker att allt är toppen! Men det som har blivit en utmaning för mig är att få ihop tiden till att både studera och satsa på hästen. I och med att jag inte har hästen hemma och är beroende av skjuts så kan detta ibland vara ett knepigt problem. Men det funkar och jag försöker göra det bästa av situationen.

Sen har det faktiskt inte hänt så mycket mer än det vanliga. Man har en dröm som man ständigt strävar efter att en dag uppfylla... och ibland stöter man på knutar på drömrepet som får en att tänka efter, ska man klippa av repet eller ska man försöka lösa knuten? Livet handlar om val, val som antingen tar en framåt eller bakåt.

Jag har dock en tendens till att ibland göra valen ogjorda som gör att jag står och trampar på samma ställe utan varken framgång eller motgång. Man strävar alltid efter att fylla livet och tillvaror med så mycket positiv energi som möjligt och hitta saker som pushar en framåt och inte bakåt. Lära sig av varje steg, varesig det är ett steg framåt eller bakåt och därefter skapa nya. Jag tror att motgången ibland kan vara en framgång.

Jag har några inlägg på hyllan som under snar framtid kommer att publiceras :)Likes

Comments

Har du problem? Jag med! Hur löser vi dem?

Just nu känns allt bara så dimmigt och oförutsägbart, det går i vågor. Min glöd är påväg att brinna ut, mitt driv och mina ambitioner är snart som bort blåsta.

För mig har det varit mycket motgångar på sista tiden, vissa motgångar sliter mer än andra. En stor del av mig flyttade till himlen förra veckan och lämnade ett stort hål kvar. Ett hål jag inte kan fylla i dagsläget. Det har varit extremt mycket motgångar för mig detta år och ibland rinner glaset över.
Alla mina problem hanteras av mig själv och ingen annan, det är bara jag som kan fixa dem i slutändan. Jag är inte den som pratar med mina vänner om mina känslor och problem så mycket. För mig finns det i nuläget ingen bättre än mig själv att resonera ett problem med.
När jag löser mina problem så handlar det endast om att bestämma sig, vill du vara här nere eller inte? Ditt val! Jag är väldigt sträng mot mig själv, jag är inte den som går och tycker synd om mig själv. Har jag ett problem så är det upp till mig hur vida jag löser de!

(Vill bara poängtera att alla är olika och har olika sätt att hantera saker och ting på men detta är jag, hur jag funkar och gör)

Nu när jag är nere och endast vill dra täcket över huvudet, så är det upp till mig själv att hitta motivationen igen. Jag har bestämt mig för att hitta tillbaka till mina ambitioner, mål, framtidsdrömmar, mitt driv och framförallt min glädje.
Nya mål ska bildas och en ny skottsäkrare plan ska läggas.
Godnatt😘Likes

Comments