Internatlivet

Livet att på på en internatskola är faktiskt nice. Jag bor ju på svenska skolan i nairobi och bor i ett enkelrum som är basmöblerat med säng garderob och skrivbord. Jag skulle säga att det bästa med att bo på internatet är att man har sina kompisar runt om sig hela tiden och att man kan hitta på saker med någon om man har tråkigt eller bara gå över till någons rum för att bara sitta o prata. Det bästa är nog även att det är nära till skolan då det tar typ 30 sekunder att gå från mitt rum till klassrummet. Sen varje rast eller håltimme kan man bara gå till sitt rum och sova haha. Sen är poolen även en hit eftersom att varenda timme det är soligt ute spenderas där och även på lunchrasterna eller håltimmarna kan man ligga och sola vilket uppskattas!
Det sämsta med att bo på internat är dom gångerna man verkligen vill vara ensam men det går inte när man ska äta lunch och middag osv då man alltid är omringad av människor. Så fårt man går utanför rummet möter man alltid folk vilket kanske är lite jobbigt ibland. Jag har ju även trott att jag haft socialfobi eller liknande tidigare då jag alltid tycker det är extremt jobbigt att vara ute bland folk, jag har haft svårt att gå och handlat själv utan har alltid tvingat med mig min bror eller pappa eller så har jag vägrat gått ut. Lite av det börjar ju försvinna här då man vänjer sig att vara runt om människor hela tiden.
En annan sak som är jobbig gällande internaten är att det är extremt lyhört. Man hör när någon går utanför i korridoren och när folk i rummet ovanför mig pratas osv. Det brukar alltid vara några som är uppe sent och är ute och stimmar i korridorerna och det är väl dom gångerna det är extra jobbigt att det är så lyhört.

Menmen jag trivs iallafall jättebra och tänkte dela med mig av bilder på hur mitt rum see ut och en del av internatet. ((:

  • vardag
  • Nära Thompson Estate, Nairobi, Kenya

Gillar

Kommentarer