fridayy

Idag är det äntligen fredag och det känns jätte sköönt. Veckan har gått relativt fort, vi har haft skola varenda dag så rutinerna börjar sätta sig lite nu vilket känns skönt. Jag har även haft mitt första yoga pass i torsdags! Vi har fria aktiviteter varje dag efter skoltid då man kan välja mellan tennis, taekwondo, fotboll, innebandy, basket, dans, löpning osv. Jag har valt att gå på yoga en gång i veckan samt ett danspass en gång i veckan. Det kommer då en yoga instruktör till skolan och en dansinstruktör som lär ut oss vilket är jättekul.

Idag har vi bara haft en svenska lektion och sedan har alla elever gjort sina val till EA kurserna vilket är programfördjupningar man ska läsa. Det är en 100 poängs kurs och jag som går samhällsvetenskapliga linjen kan välja mellan att läsa East African model UN som är en kurs där man fördjupar sig i FN och ett land i Afrika och på vårterminen ska man ha ett FN rollspel. Den andra kursen heter East African development där man läser om Kenyas utveckling, varför samhället ser ut som det gör här och varför Kenya och andra länder i Afrika har en ekonomisk underutveckling jämfört med västvärlden osv. Sen finns det en kurs som handlar om Kenyas kultur men den lockade inte mig så jättemycket. UN och development kurserna verkar jättespännande och jag vill verkligen läsa båda men tyvärr får man bara välja en. Jag har sökt till FN kursen men det är bara 12 platser på den så om jag inte kommer med där så kommer jag att läsa development vilket jag jättegärna också vill så det spelar egentligen ingen roll hur det blir.

Jag och två andra tjejer passade även på att träna imorse efter svenska lektionen. Det blev löpning och styrka för min del och jag måste påpeka att det är svinjobbigt att träna här!! Vi befinner oss på en sån hög höjd över havet så att det inte är lika mycket syre här som vid lägre områden. Det gör att ens kondition är usel på grund av att man inte får i sig lika mycket syre i blodet när man springer som man brukar få hemma, men dom säger att man börjar vänja sig efter ca femte träningspasset. Ens kondition kommer dock vare dubbelt så bra när man kommer hem till Sverige igen så det är egentligen bra att försöka springa här. Det jag skrev i mitt förra inlägg om att det är kallt i Kenya stämmer ju då inte heller eftersom att det är kallt i Nairobi. På denna höjd blir det även kyligare jämfört med kusten till exempel. Igår sa en tjej att vi bara är lite mer än 200 meter ifrån toppen på Kebnekaise. Rätt sjukt ändå att vi befinner oss på nästan samma höjd som Sveriges högsta berg.

Gillar

Kommentarer