100 dagar.

Nu har jag bott i Kenya i 100 dagar, 107 idag för att vara exakt. Det känns så sjukt för att tiden har gått så snabbt så man hinner knappt med. Jag har verkligen tänkt på hur otroligt tacksam jag är för att jag är här idag och att jag har chansen att få vara här. Sen kommer jag även på hur otroligt stolt jag är över mig själv för att jag faktiskt är här. Anledningen till att jag är här är ju trots allt mig själv. Från att liksom ha en dröm, en idé på hur man vill förändra sitt liv, till att faktiskt göra den förändringen. Att ha den självinstinkten att inse vad det är man inte gillar med sitt liv och att ha modet att förändra det. Och jag gör allt det här för min egna skull. För att jag vill, för att jag vill lära mig, för att jag vill utmana mig själv och växa.

Jag hade ju trots allt min egna lilla dröm, att flytta till Kenya, och att ta en idé man själv har kommit på och göra den till verklighet är mäktigt. Jag hade ju trots allt mina föräldrar, kommunen och skolan emot mig när jag ville förverkliga min idé. Och någonstans på vägen har jag kommit förbi de motstånd jag hade. Jag lyckades på något vänster övertyga mina föräldrar som från början var ganska negativa till mitt utbytesår. Jag behövde byta gymnasielinje från humanistiska till samhällslinjen och försöka lista ut ett sätt att kunna byta tillbaka till min gamla linje för att gå vidare på min gamla skola i trean. Det lyckades jag med själv efter många mail mellan rektorer och många besök hos min syv. Sedan behövde jag skriva ett brev och gå på möte med Borlänge kommun för att få med mig min skolpeng och det var verkligen inte lätt men med mina föräldrars hjälp löste sig allt det. Och sedan behövde jag komma in på den här skolan vilket jag gjorde.

Och här sitter jag idag i Kenya där jag drömde om att vara för exakt ett år sen. Jag är jättestolt över mig själv. Att vara 17 år gammal och flytta hemifrån, till en annan världsdel dessutom. Att leva själv utan min familj, mina vänner och alla mina rutiner. Att faktiskt ha modet att uppfylla mina drömmar och dessutom klara det. Jag är jätteglad över att få vara här och träffa så många nya människor. Jag känner redan en stor förändring hos mig själv. En självständighet har växt fram hos mig och jag har insett vad det viktiga som faktiskt betyder något i livet är. Jag har under dessa 107 dagar lärt mig otroligt mycket om omvärlden, jag har sett saker som jag aldrig trodde att jag skulle få se förut och jag har fått uppleva otroligt mycket. Tack Kenya för dessa 107 dagar, nu är det bara 23 dagar kvar till jullov och Sverige ,och sedan 184 dagar kvar tills mitt år här är över, vilket jag verkligen inte vill tänka på.

Gillar

Kommentarer