VI ER ALLE INFLUENSERE

Uavhengig om du jobber som influenser, politi, vaskepersonal, rørlegger eller advokat så har du en påvirkningskraft på de du omgås med. Hver dag.

En hører stadig om hvordan man skal oppføre seg rundt barn fordi de så lett tar til seg det voksne sier og gjør, men sannheten er at det gjør vi hele livet.

Så hvordan er det du egentlig snakker til de rundt deg? Påpeker negative ting ved en tilfeldig forbipasserende, forteller alle de nærmeste om noe dumt en annen venn gjorde eller sa, eller klager over det som klages på kan? Og hva får du igjen for det? Ikke livsglede i alle fall, og i tillegg sender du negativ energi til den som lytter.

Mange har hørt ”hvis noen sier noe stygt om deg eller andre er det bare fordi de er misunnelige eller ikke har det bra med seg selv”, og det er så forbanna korrekt. Dersom du har det bra med deg selv og er tilfreds med livet ditt minskes behovet for å snakke nedlatende til andre eller ha en unødvendig attitude mot alt og alle. Å heller vende dette mot deg selv og være bevisst på hvordan du fremstår og påvirker andre, er virkelig undervurdert.

Med mindre man er helt plettfri (noe ingen av oss er, selv ikke jeg…) har man ingen grunn til å dømme noen for hvilken hårfarge man har, eller kritisere andre for valg de tar som kanskje du ikke ville gjort. Nei, man trenger selvfølgelig ikke være enig i alt alle gjør til enhver tid, men bruk energi på ting du får gjort noe med, deriblant deg selv og egen tankegang.

Jeg hørte på podden ”Framgångspodden” med Alexander Pärleros der han intervjuet den svenske influenseren Margaux Dietz, og de kom sammen frem til et meget godt tips på hvordan å se mer positivt på sitt eget liv; når man legger seg om kvelden kan man tenke på to ting en er takknemlig for og én ting man ser frem til. Det er kanskje ikke noe nytt, men hvis du ikke finner noe du er takknemlig for eller ser frem til dagen etter, kan du heller fundere på ”hva vil jeg gjøre?” eller ”gjør jeg rett i livet?”.

Ofte befinner man seg i situasjoner der en tenker ”nei, jeg har det ikke bra nå”, enten det er knyttet til jobb, helse, bosted eller hobby, kan det å våge å ta steget ved å si opp jobben eller bytte bane helt, være avgjørende for eget nivå av lykke. Når du tør å gå bort fra det som er trygt og bra, og heller går utenfor komfortsonen, er det som oftest der man finner suksess.

Spør du meg er dét bedre enn å snakke og oppføre seg nedlatende mot andre for å oppleve en kortvarig følelse av å være bedre enn noen. Du styrer faktisk ditt eget liv.

Hvis du har lyst til at livet ditt skal bli litt bedre hver dag, ta dette til ettertanke.

F

Liker

Kommentarer

okergul
okergul,
Du sier noe der! Bra innlegg 😊
nouw.com/okergul