Hva gjør du for å være lykkelig?

Hverdag

Det skrives daglig om at internett fører til utallige press fra det ene og det andre holdet, og hvordan man skal takle dette. Det er samfunnets skyld og noen må ta ansvar. Men hvem er dette samfunnet? Er ikke det både deg og meg? Og hvem er denne noen som må ta ansvar? Kan vi ikke ta ansvaret selv?

Før jeg flyttet til Stavanger hadde jeg det ikke bra. Oslo er en ålreit by på sitt vis, med mange fine mennesker, men på en eller annen måte er det noe med stemningen der som gjør at jeg aldri kunne tenke meg å flytte dit igjen. Og jeg kunne selvfølgelig skylde på både det ene og det andre for at det var nettopp slik, men allikevel klarer jeg ikke, selv den dag i dag, å sette fingeren på hva det er som gjør at jeg ikke trives der. Jeg hadde gode venner på skolen og jeg spilte på lag med mange fine jenter, så å legge skylden på noen andre er umulig. Og da sitter jeg kun igjen med meg selv. Jeg måtte selv ta ansvar, og det gjorde jeg ved å flytte til en ny by. Og jeg har aldri angret.

Så la meg spørre deg; er du lykkelig? Og hva gjør du for å være lykkelig? Jeg tør påstå at mange ikke er lykkelige, og det trenger man heller ikke være til en hver tid. Livet er jo ikke en dans på roser for de fleste av oss, men tar du tak i deg selv eller gjør du det du gjør fordi du alltid har gjort det?

Det kan fort bli klisjé med ordtak, men la gå. Dette pleier i hvertfall jeg å tenke eller å spørre meg selv når jeg kjenner den følelsen av ingenting. Den følelsen når jeg går i de samme rutinene hver dag og lever som en robot. Hvorfor ha det bra når man kan ha det bedre? Og gjør jeg dette for meg selv eller fordi andre forventer at jeg skal gjøre det?

En ting som er sikkert i livet er at du kommer til å være rundt deg selv til enhver tid, så hvorfor ikke investere litt egoisme i deg selv? Tør å si nei hvis det er noe du ikke har lyst å gjøre, og si stopp dersom du opplever mye stress og mas, enten det er skole, jobb eller trening. Det er bedre å ta en ekstra hviledag i morgen enn å bli sykemeldt i flere måneder fordi du ikke lyttet til deg selv.

Og ja, folk får si hva de vil, men jeg tør nesten garantere at de selv skulle ønske de var sterke og trygge nok til å stå opp for seg selv og si: stopp, jeg trenger en pause. Og du kjenner deg selv best. Ikke sjefen din, ikke læreren din og ikke treneren din heller.

Og hvis du ikke har sett dokumentaren om Avicii på Netflix enda, anbefaler jeg deg det. Hans historie er et dramatisk eksempel på hva for mye kan før til…

Tør å investere tid til deg selv og helsen din. Her kommer 6 tips:

- Gå turer der du hører på musikk, podcast eller stillheten
- Finn en treningsform som passer deg og svett! Svett ut stresset, rett og slett
- Bruk tid på å lage næringsrik og nyttig mat
- Reis til et fristed, enten det er utlandet, hytta, telttur eller lignende
- Gjør noe som får deg til å le
- Ikke gjør noen ting og nyt det med god samvittighet!

-F

Liker

Kommentarer

malinhardstahl
malinhardstahl,
Bra inlägg! Följ mig så följer jag dig 😊
nouw.com/malinhardstahl
fridafinstad
fridafinstad,
tack! it’s done😚
nouw.com/fridafinstad