Okej avsnitt 2!

I detta avsnitt har man ÄNTLIGEN fått veta vad som har hänt med Bran. Han är fortfarande med den tre-ögda kråkan som lär honom i stort sätt allt han kan. Det var bara en kort liten scen med honom, men man fick se en tillbaka blick från när Ned Stark (Brans pappa) var liten och hjälpte sin bror att slåss med träsvärd.

Man fick även se att Cersie inte fick delta på sin dotters begravning, eftersom kungen (Tommen) inte ville ha henne där. Jaime var på begravning med kung Tommen och pratade med honom och sa att han skulle prata med sin mamma om hur de båda känner.


Ramsay och hans pappa samtalar med varandra med en livvakt i samma rum. Efter en stunds pratande kommer en oanmäld person in till dem och berättar att Roose Boltons fru har fått ett barn, en liten pojke. Eftersom Ramsay bara är en bastard så betyder detta att han inte får tillgångarna som hans far skulle ha gett till honom om det hade blivit en liten flicka istället.

Ramsay tänker snabbt och tar död på sin egen pappa i det där rummet. Han letar reda på hans styvmamma och lillebror och tar död på dem också eftersom han inte kan få de här tillgångarna om pojken och modern fortfarande lever.

Sir Davos (som är kvar på The Wall) för att hjälpa Jon Snow (innan han dog) är bland dem få som är på Jons sida. Han och några andra av Jons vänner försöker på något sätt komma på hur de ska ta sig ut ur den situationen de har hamnat i. Davos kommer på ett sätt som kan inte bara hjälpa dem utan kanske få tillbaka Jon i livet. Han beger sig till Melisandre och frågar om hon kan hjälpa dem. Hon försöker att få tillbaka Jon, men när ingenting händer så ger hon upp och de få vännerna blir besvikna och lämnar Jon ensam i rummet. Den enda som är kvar är Ghost (Jons direwolf). Och så plötsligt.....

Vaknar Jon till liv!!!

Detta avsnitt alltså! Det var väldigt spännande att se de olika karaktärerna och vad som hände med dem. Jag blev också så glad av att äntligen få se Bran! Honom har man inte fått veta så mycket om på några säsonger. Det var väldigt kul!

Däremot var det lite mindre kul när man fick se om Ramsay Bolton. Han är så fruktansvärd.. Åh fy vad jag inte tycker om denna karaktär... Jag menar han dödar sin egen pappa för att få hans tillgångar, hur sjukt är inte det?! Men skådespelaren gör karaktären väldigt väldigt bra, tycker jag. 

Jag hade en föraning om vad som skulle hända med Jon, eftersom jag råkade se en bild på Instagram som det stod att han levde. Det tyckte jag var lite tråkigt, men jag får skylla mig själv med att kolla på sociala medier innan man har sett det nyaste avsnittet. Jag blev fortfarande lycklig över att Jon är tillbaka! Han är en av mina favoritkaraktärer så varför skulle jag inte bli lycklig liksom?!

Nej, men nu ska jag njuta av detta fantastiska väder vi har. Ha det gott så länge!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


ÄNTLIGEN är denna underbara serie tillbaka! Som jag har längtat efter att få veta mer om karaktärerna.

Avsnittet handlade bland annat om att Arya blev blind och hon fick sitta och tigga pengar, men jag tror att det var en läxa hon skulle lära sig eftersom hon blev "attackerad" av en tjej med en träpinne för att lära Arya att slåss som blind.


Man fick också veta vilka som stod på Jon Snows sida efter hans död i slutet av förra säsongen. Vilka som verkligen ville slåss för en bror och deras Lord Commander.


Jaime tog med sig Myrcellas kropp till hennes mamma och han var tvungen att berätta vad som hade hänt. Cersei blev ju förstås väldigt ledsen över det här.

Theon och Sansa lyckas fly från Ramsay Bolton, men de blir ifatt sprungna av riddare från Boltons allierade. De tror att hoppet är borta, men till deras räddning kom Brienne och Podrick och tar död på riddarna.


Jag tyckte att det var lite taskigt av den där tjejen som slog mot Arya, eftersom Arya var blind men och andra sidan tror jag det var för att Arya skulle lära sig att lyssna efter personen var någonstans och kunna slå efter det, och att hon skulle glömma bort vem hon egentligen var.

Jag pepp verkligen till när man fattade att Brienne och Podrick kom och räddade Sansa och Theon. Jag blev så glad av att se henne komma ridande på hästen.

Jag blev inte besviken av det här avsnittet! Jag längtar verkligen efter att nästa avsnitt ska komma!

Likes

Comments


Okej, då var vi här igen. Det sista avsnittet av Supernatural som har kommit ut än så länge, avsnitt 18 Hell's Angel.


Sam och Dean försöker komma på något sätt som kan hjälpa dem att förgöra Amara (The Darkness). De kommer på en lösning men då gäller det att Cas kan få ut Lucifer från sitt wessel (jag är inte hundra på hur det stavas...). De kallar till sig Lucifer med hjälp av Rowena (häxa) och Crowley (the king of hell) och försöker förhandla med honom och se om han kan ta död på Amara. Lucifer kommer på vad de håller på med och sätter ett stopp för det

Amara kommer till den platsen där de är, för att leta reda på Rowena. Lucifer försöker ta död på Amara, men det går inte, hon är för kraftfull för honom.

Det slutar med att bröderna får börja om från ruta ett för att kunna komma på hur de ska få tillbaka Cas och hur de ska kunna förinta Gud's syster (Amara).


Så det här avsnittet var väldigt väldigt spännande tyckte jag. Man fick se en liten glimt av Cas där en stund innan Lucifer tog över kroppen igen. Jag trodde verkligen att Lucifer kunde förinta Amara, men någonstans längst bak i huvudet så förstod jag att det inte skulle bli så lätt. Jag tror att det antingen bara är Gud som kan förinta henne eller som Dean sa i slutet "God's chosen" som kan göra det. 

Om jag kunde önska någonting så är det att man får se ett eller flera avsnitt med Gud. Att han till exempel kommer och på nått sätt hjälper Dean och Sam med Amara. Det behöver nödvändigt vis inte vara Gud som utplånar sin syster, men att han hjälper dem på traven och kanske visar ett sätt som de kan använda sig av. Troligtvis så kommer det inte vara så, men man kan väl få drömma lite. 

Likes

Comments

Då var vi här igen med ännu ett avsnitt av Supernatural. Detta avsnitt var en av de sorgligaste avsnitten jag har sett i hela serien. Det började med att man fick reda på att Dean, Sam och två andra var jagade av några varulvar, så de sprang in i en stuga och stannade där. Dean gick ut för att försöka hitta ett sätt att ta sig därifrån för alla eftersom Sam var väldigt skadad. När Dean kommer tillbaka till stugan, ligger Sam på golvet död (av vad vi ser). Han blir givetvis förkrossad för Dean lever bara för att skydda Sam. Han skulle göra vad som helst för honom.


Men de lämnar honom kvar i stugan och fortsätter så långt det går för att få kontakt med någon som kan hjälpa dem. De får hjälp och tar sig till ett sjukhus där de kan få hjälp att läka. Men det Dean och de andra på sjukhuset inte vet är att en av de som följde med Dean till sjukhuset har blivit en varulv.


Dean försöker ta livet av sig för att kunna få kontakt med nån som han kan prata med och försöka övertala att ta honom istället för Sam, för Dean påstår att det är bara Sam som kan rädda världen från The Darkness. Han får kontakt med en men hon säger att Sam aldrig var död. Personen som var en varulv attackerade Dean på sjukhuset, men Sam (som hade vaknat upp och tagit sig till sjukhuset) sköt honom och räddade Deans liv.

Avsnittet slutar med att Dean och Sam beger sig vidare till sitt hus för att vila upp sig för att kunna rädda världen från de onda som spökar.


Ja, detta avsnitt var som sagt sorgligt då man trodde att Sam dog och att Dean blev helt förkrossad. Jag tyckte att man verkligen såg att Sam betydde allt för Dean och han inte kan leva utan honom. Detta tyckte jag att både Jensen och Jared gjorde bra ifrån sig. Jensen för han var inne i sin roll så bra.

Jag gav däremot ifrån mig ett litet tjut när man fick reda på att Sam inte alls var död. The joy! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort om Sam var död. Jag menar alla Dean och Sam känner har dött av olika anledningar men de har alla varit kopplade till bröderna Winchester (Dean och Sam, för er som inte vet vad de heter i efternamn). Jag tror att Dean skulle ha väldigt svårt att leva vidare med sitt liv om han inte hade sin bror vid sin sida.

Nu har jag bara ett avsnitt kvar av serien för att jag ska komma ikapp.

Likes

Comments


Under säkert 2-3 år så har jag tittat på serien Supernatural. Serien går ut på att två bröder (Dean och Sam) hjälps åt för att bekämpa demoner, spöken och onda varelser. I detta avsnitt (s11e16 Safe House) så hamnar människor i ett hus i koma, av någon konstig anledning.


Dean och Sam, som behöver avstånd från deras verkliga utmaning (ta död på the Darkness), tar sig an detta jobb. Man får se en tillbaka blick från några år tidigare när Bobby och Rufus (tidigare jagare, men båda är döda nu) tog sig an samma jobb, men tydligen så tog de inte död på varelsen som gjorde att människorna hamnade i koma.

Under avsnittet så tar Dean och Sam reda på vad det är för varelse som gör det här. Tillslut så listar de ut vad det är för något och hur de kan få tillbaka själarna som finns i ett näste mellan två olika världar och när de har kommit på det så bestämmer de att Dean ska bli ett "offer" och ska rita en symbol från nästets sida och Sam ska rita en symbol från den riktiga världen. Den onda varelsen kommer på det och försöker att döda Sam via Dean, då den tog över Deans kropp.


Jag tycker verkligen om Supernatural. Det var ett tag sedan jag såg avsnittet innan den här jag precis såg. Från början har jag alltid tyckt att den var läskig med alla olika varelser jag inte visste vad det var och allt nytt som jag inte hade fått "erfarna".​ Men nu är vi inne på säsong 11 och jag är nu van vid alla de olika varelserna så nu är den inte lika läskig som den var förut. När jag väl tittar på avsnitten så tycker jag att de är väldigt spännande och jag fastnar lätt, så att det blir svårt för folk att få kontakt med mig när jag kollar. 
Ett plus-tecken är ju att både Jared (Sam) och Jensen (Dean) ser bra ut och de är också bra skådespelare. 

Nu fortsätter min lördagkväll med serietittande! 

Likes

Comments


Jag har sett filmen Kiss The Girls (1997) som är baserad på en bok, skriven av James Patterson.


Filmen börjar med att kvinnor i 20-årsåldern blir kidnappade och drogade. Den kvinnan som senast blev kidnappad, lyckas med lite tur, att fly. Polisen Alex Cross, vars systerdotter har försvunnit, tar tag i utredningen för att hitta de andra försvunna kvinnorna.

Jag tycker att regissörerna har gjort ett väldigt bra jobb med att få med ganska mycket från boken. Det enda jag inte hade tänkt mig var att de hade valt Morgan Freeman som spelar huvudkaraktären Alex Cross. Själv så tänker jag mig Alex Cross som en person med lite rundare huvud än vad Mr Freeman har. Morgan gör ett väldigt bra jobb i filmen (som han alltid gör), men jag hade nog ändå velat se någon annan i den rollen.Kiss The Girls var väldigt bra och spännande, men jag tycker att den är mycket läskigare än vad boken var. Om man sitter i ett hus/lägenhet själv mitt i natten så skulle jag inte rekommendera att titta på den, om man inte vill skrämma upp sig själv eller inte vill gå och lägga sig. Däremot kan man läsa boken när som helst på dygnet. 


Likes

Comments


Jag har tittat på första säsongen av Reign (2013). I stora drag så handlar den om att Mary, drottning av Skottland, i ung ålder blir trolovad med Frankrikes näste kung, prins Francis. Drottning Mary och hennes fyra vänninor möter många politiska utmaningar vid den franska staten, men även romantiska problem.

Under den här första säsongen har vi bland annat fått lära känna karaktärerna, som t.ex. så fick man veta att Mary hade bott i det franska slottet när hon var liten, men att engelsmännen ville döda henne så hon skickades till ett kloster någonstans i Frankrike. Men när engelsmännen fick reda på att Mary var i klostret så tog de till några åtgärder och tog livet av en av dem på klostret för att skrämma Mary.En annan sak vi har fått veta är vad kungligheterna och alla personer i serien har för åsikter och vad de tror på, om det är hedingar eller gudar, det beror på vilken av karaktärerna det är.

Och slutligen hur kungligheterna alltid väljer att sätta sitt land före sin kärlek till en person. Detta har hänt några gånger under säsongens gång. Som t.ex. när prins Francis vill agera på ett sätt som gynnar Frankrike, men sätter Skottland i knipa. Drottning Mary blir då arg och det uppstår ett bråk mellan dem, men i slutändan så vinner alltid deras kärlek till varandra.De första avsnitten av den här serien var både väldigt underhållande och spännande. Men ju mer avsnitt jag plöjde igenom desto långtråkigare blev de. Jag trodde att den skulle vara mer fängslande än vad den är, eftersom jag har hört mycket bra om serien. Nu har jag ingen längtan efter att titta på den, men i början så ville jag inte sluta att titta. Det blev som en helt ny värld som öppnades och sedan stängdes ganska snabbt.

Själva serien är bra gjord med alla kameravinklar, skärpan på kameran, frisyrerna och kläderna. Jag tycker inte att historien är dålig i sig, men det är någonting som inte lockar mig riktigt. Enligt mig så är det rätt synd eftersom jag vill tycka om serien. Jag vill sitta där varje kväll framför Netflix och kolla på avsnitten, men det går verkligen inte.

Jag får försöka fortsätta på säsong 2 och hoppas att det blir någon förändring i vad jag tycker.

Likes

Comments

Ja, då ska jag försöka mig på bloggandet, men i denna blogg ska jag inte berätta vad jag håller på med på dagarna, utan jag ska istället skriva om filmer, böcker och tv-serier som jag antingen har sett eller läst, vad jag har för förutsättningar på de jag inte har läst eller sett, jämförelser mellan filmer/tv-serier och böcker eller med andra filmer/tv-serier i samma genre.

Det kan också hända att det kommer inlägg om vissa saker som jag vill ska hända i en viss serie eller en viss bok, och saker jag ville skulle hända.

Ha en fortsatt bra kväll!


Likes

Comments