​Halloj!

Nu har jag varit hemma i nästan en vecka och det känns konstigt. Allt känns fel på något sätt. Jag är så van med att kunna gå ut och träffa Cintya eller Alicia eller någon annan jag lärde känna i England men så är det inte nu mera. Jag vill ha det igen. Det var två av de bästa månaderna i mitt skolliv vilket säger ganska mycket.

Jag har börjat jobba vilket är skönt, har nog saknat lilla Ekenäs. Har äntligen flyttat in med min pojkvän! Skönt men det är lite lång väg till jobbet men man klarar av det hur bra som helst.

Ja, jag har börjat jobba i receptionen i Ekenäs Camping och det är i alla fall lugnt nu denna tiden på året eftersom att säsongen inte ännu har börjat. Men så småningom börjar den nog vilket betyder att vi kommer få mer att göra.

Livet är skönt.


Nu ska jag fortsätta med mitt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Halloj!

Snart kommer jag tillbaka till Finland! Har lite under 3 veckor kvar i England och det har varit en underbar upplevelse så här långt. 

Har varit i restaurangen nu 2 veckor och hjälpt till med frukost, middag och andra bjudningar. Det har varit väldigt lärorikt, men jag har trott att jag har varit mer i vägen för dem i restaurangen även om de som är anställda där tycker att jag har varit mycket till hjälp. 

Jag ska jobba ännu en vecka i restaurangen för de skulle behöva mig vilket är ett gott tecken.

Kommer nog att sakna England sen när jag åker hem men det kommer ändå bli skönt att komma hem. 

I Fredags träffade jag en kille som heter Jonny och jag blev så sjukt glad när jag fick reda på att han talar SVENSKA! Talade med honom nästan hela kvällen som han var här och han förklarade att hans mamma är från Sverige och därför kan han svenska. Ska träffa honom igen på Söndag för att umgås för jag vet inte om jag kommer få träffa honom igen innan jag far hem. 

Men nu måste jag sova för har jobb från 8-2 imorgon

Likes

Comments

​Halloj!

Nu har jag varit i England i två veckor, idag började vecka tre. Idag var min första dag i restaurangen och det var lärorikt. Jag har inte jobbat i en restaurang på länge, så kände mig väldigt ringrostig. Men fick mycket hjälp eftersom att jag inte hade någon aning om något för att vara helt ärlig. De var väldigt förstående och de gav mig lektioner om hur jag ska hålla tallrikarna i händerna och hur jag ska ge maten åt kunder och hur jag skulle ta bort tallrikarna från borden. 

Jag fick hjälpa till på en lunch idag och det var intressant och de damer som var och äta (det var en förening) var hur trevliga som helst och undrade om jag var ny eftersom att de aldrig sett mig tidigare. Jag svarade vänligt att jo jag är ny. 

Fick även hjälpa Alex att fixa kaffe och te till Första Hjälpen som hade lektion på övervåningen. 

Förra veckan var jag i receptionen och det var jag första veckan också.

Kommer att vara hela veckan i restaurangen så vi får se hur många tallrikar och glas det är som går sönder.

Likes

Comments

​Halloj!

Nu är jag i Chichester, England och det har så här långt varit en bra upplevelse. Har jobbat några dagar redan och lärt känna många människor från alla möjliga länder här på campus. De som jag lärt känna bäst är Steve från Zambia, Sion från Portugal, Michael från Italien och Stefan från Frankrike. Känner Anna från tidigare så tänkte att jag inte behöver skriva ner henne. 

Min praktikplats är ungefär 3,5km från campus så jag går dit och tillbaka varje dag som jag har arbete. De jag jobbar med är jätte trevliga. Jag har bara suttit i receptionen denna vecka och jag tror att jag skulle vara i baren nästa vecka. Skulle prova på lite allt under den tiden jag är där men skulle nog mest vara i receptionen tror jag. 

Det har varit helt underbart väder här, mellan 10- 20 grader varje dag. Under helgen var det bäst för då var det runt 18 grader både lördag och söndag. 

Saknar nog alla där hemma men det är inte så länge kvar tills jag kommer hem så det är nog bara att se och göra så mycket som möjligt här så man sen har minnen för livet härifrån. 

Likes

Comments

​Halloj!

Nu är då skolan slut för i år, eller det där eviga sittande i skolbänken är äntligen slut! 

Nu är det bara en 2 månaders praktik kvar sen är man färdigt utbildad producent av resetjänster.

Just nu sitter jag på Helsingfors- Vanda flygfält för att resa iväg till min praktik. Kommer att tillbringa nästan två månader i England, vilket betyder att jag kommer uppdatera bloggen oftare. 

Jag kommer även att lägga upp lite bilder då jag tagit några. 

Kommer att jobba på Chichester Park Hotel och jag hoppas att  allt kommer gå bra. 

Är väldigt nervös eftersom att jag inte rest helt ensam ännu, men det går nog bra. 


Nu ska jag dricka upp min kakao och sedan bege mig till min gate!

Likes

Comments

​Halloj!

Nu har jag två månader kvar i skolan och sedan två månader på praktik! Tiden går så himla snabbt! Det känns som om det inte var länge sen som skolan började efter sommarlovet. 

Väntar på att få veta mer om min praktikplats. Jag hoppas att allt snart reder ut sig så jag kan boka biljetter! 

Jag har inte så mycket att berätta just nu, förutom att jag måste bli aktivare här på bloggen.
Likes

Comments

​Halloj!

Det var länge sen sist! Har gjort en hel del!

Har varit på två resor, till New York och till Prag.

New York var underbart! Saknar det massor redan! Bodde i centrala New York och hade nära till allt vilket var ett stort plus. Var inte ut till Frihetsgudinnan eftersom att man bara slapp ut till ön men inte upp i henne. Jag vill tillbaka dit så snabbt som möjligt eftersom att jag började hitta i staden. Fick en av de bästa nyheterna där!! 

Resan till Prag var med klassen och vi hade bar och olika aktiviteter hela veckan. 

Det kändes verkligen skönt att få lägga ner sig i sin egen säng efter två veckor på resande fot! 

Det kommer nog bilder i någon skede från båda resorna.

snart är det jullov och det varar i tre veckor. Sedan är det ungefär tre månader i skolan kvar och efter det två månader på praktik och sen är skolan klar för min del!

Likes

Comments

Halloj!

Idag är det tisdag och vi har varit lediga i en vecka nu och det känns inte alls bra att komma tillbaka.. Det känns inte alls lockande just nu att sitta vid skolbänken, och jag har ju längtat dit ända sedan sommarlovet började. Nu har jag ingen ork alls. Vi håller på med ganska krävande uppgifter i skolan nu som bäst och jag vet inte om jag kommer att orka psykiskt. Massor att tänka på och massor att planera. 

Har bland annat 4 resor att planera. 4! 

En av resorna är klassresan, som jag ser fram emot!

Hoppas jag hinner få allt gjort och att jag gör ett bra jobb.


Som jag skrev i rubriken ''Ork och framtidsplaner'' så började jag här i helgen fundera på vad jag ska göra då jag är klar från denna skola. Jag funderar starkt på att ta ett mellanår eller två och sedan fortsätta studera. Antagligen till restonom eller till paleontolog. Jag har inte bestämt mig ännu men jag hinner. 


​Men tack och god natt!


(Jag har fått lite kritik om att det har varit otydligt att läsa så nu kanske det går bättre att läsa)

Likes

Comments

​Halloj!

Nu är man tillbaka i skolan och det känns lite ovant att vara tillbaka.​ Skolan började nog i augusti men jag behövde inte vara i skolan då, så nu den 3.10 började skolan igen på allvar. Eller allvar och allvar, vi har inte så många timmar i skolan alls denna period. Ungefär 4h/dag. Men det är helt okej det med, får vara i skolan lite och träffa kompisarna i och utanför klassen. 

När jag ändå är på turism så planerar vi ju resor och vi håller just nu i klassen på att planera vår klassresa till Prag! Ganska taggad! Hoppas verkligen att vi får allt bra planerat och att allt sedan går som det ska! 


Likes

Comments

Halloj! Det har varit tyst ett tag här på bloggen men nu skriver jag igen. Jag har en ny praktik som är i Ekenäs, på Motel Marine. Det har varit en underbar upplevelse och jag har fått lära mig massor om bokningar och servering, om motel och restaurang. Jag vill inte sluta vara där på praktik, jag har verkligen hittat det jag vill göra. Skulle gärna stanna kvar på motellet och sommarjobba, men såvitt jag vet har de fullt och jag har ett sommarjobb redan.

Jag har haft massor att göra, fått lära känna mina kolleger, träffat massor med olika människor. Det har varit roligt att ha saker att göra t.ex. bokningar, svara i telefon, duka, servera, laga mat o mycket mer.

Nästa vecka är min sista vecka, min sista dag är på torsdag och jag vill att tiden ska gå långsammare. Men det är tyvärr omöjligt.

Mina kolleger är underbara och hysteriskt roliga! Vi har alltid roligt på jobbet och skrattar massor.

De hjälper alltid då det behövs och berättar hur, var och när något är. De har varit till stor hjälp och det är jag tacksam över

Jag blev tillsagd av en av kockarna att jag ska ta bild då jag lagat något i köket. Glass portionen och wiener prtionen gjorde jag med hjälp av ena kocken. Laxen fick jag till mat här en dag och jag tog bild av den eftersom att den såg god ut, vilket den också var

Likes

Comments