Header

Om två veckor åker jag och Alex till Mallorca och semestrar i en vecka, vi ska bo på ett hotell i Palma som ligger 200m från havet och 100m från centrum. Det kommer bli så himla härligt, ser verkligen fram emot det! Dessutom har vi all inclusive så vi slipper tänka på att handla och laga mat, bara äta så mycket vi vill. Ska bli skönt att komma bort från regniga Sverige ett tag, för här är det ingen sommar direkt! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår åkte jag till Karlstad med Alex och hans mamma, då vi skulle hämta en ny cykel till honom. Samtidigt passade vi på att shoppa lite såklart. Badkläder stod på listan, eftersom jag och Alex ska åka utomlands här snart! tänkte visa i ett senare inlägg lite bilder och så ifrån stället! Är grymt taggad, längtar sååå mycket!!!

Likes

Comments

Likes

Comments


  • 426 Readers

Likes

Comments

Detta inlägg kommer handla om något som ligger mig väldigt nära. Jag skulle kunna skriva i timmar om detta men jag ska försöka att hålla mig kort. Något jag upplevt av egna erfarenheter och som jag absolut inte vill att någon annan människa ska behöva genomgå. Sanningen är tyvärr att detta är väldigt vanligt idag. Jag pratar om depression och psykisk ohälsa. Jag är mycket besviken på dagens samhälle, vi kan faktiskt inte bara blunda för detta längre. Statistik visar att allt för många lider av depression. Nu vill jag medge att det inte innebär att man känner sig nedstämd någon gång sådär ibland, det tror jag de flesta kan känna emellanåt. Det handlar om en sjukdom, precis som cancer, diabetes och andra olika sorter. Det är en psykisk ohälsa, men minst lika allvarlig som en fysisk sjukdom.

Till att börja med kan jag berätta att jag börjar tvåan på gymnasiet till hösten, fast jag egentligen skulle kunnat börja i trean med mina jämnåriga. Orsaken till detta var att det hände något under hösten 2013 när jag började läsa på teknik i Karlstad. Jag började gymnasiet och hade höga krav på mig själv, högsta betyg i alla ämnen var ett måste. Hur skulle jag annars lyckas efter gymnasietiden? Andra viktiga saker i mitt liv fick mindre plats, vilket gjorde ont. Jag kunde inte ge den tid jag ville till mina vänner, min pojkvän och familj. Ändå fortsatte jag plugga som en galning. Till slut kände jag inte igen mig själv, jag visste inte längre vem jag var, jag hade tappat bort mig själv någonstans på vägen. Detta fick allvarliga konsekvenser och jag började må väldigt dåligt. Det gick så långt att jag blev tvungen att bli sjukskriven från skolan i flera månader.

Under tiden jag var hemma från skolan och skulle bli bättre av att slippa tänka på allt blev det ännu värre än det redan var. Jag fick diagnosen "djup depression" och skulle börja med medicin. Jag tänkte för mycket och de sömnlösa nätterna blev fler och fler. Jag levde med ständig ångest och de nedvärderande tankarna om mig själv blev min vardag. Jag trodde inte på någon annan än mig själv, allt jag hade i mina tankar var negativt. Jag trodde på fullaste allvar att mina nära och kära tyckte detsamma om mig som jag själv kände, att jag var misslyckad och inte värd någonting. Det spelade ingen roll hur många gånger de försökte förklara hur älskad och omtyckt jag var, jag kunde inte tro på det. Jag var inte tillräcklig för någon.

Det är läskigt vad som händer med en person när den blir psykiskt sjuk, jag förvandlades till någon jag inte visste vem det var, allt jag någonsin vetat spelade inte längre någon roll. Mitt självförtroende försvann och jag var som ett skört glas, en vindpust kunde krossa det i tusen bitar. Min självkänsla var så dålig att jag faktiskt trodde att det var över. Mig gick inte att reparera, jag var för trasig för att ens gå att laga. Många tårar och stunder av sorg delades med mina närmsta. Jag såg inte lägre ljust på framtiden och tyckte inte att mitt mitt liv var värt att leva.

Jag som hade allt man kunde önska, en underbar familj, en fantastisk pojkvän och de finaste vänner man kunde hitta. Ändå gick allt så utför och jag hamnade längst ner på botten. Jag anklagade mig själv för att inte ha något att må dåligt för, sanningen är att det kan hända vem som helst. Depression kan drabba gamla som unga, män som kvinnor, precis alla. De som känner mig vet hur jag är som person, en glad och positiv tjej som bryr sig mycket om andra. Aldrig någonsin kunde man tro att jag skulle hamna där, men det gjorde jag. Nu idag är jag friskförklarad, har varit det ett tag och jag känner att jag är mitt vanliga jag. Det jag har gått igenom har gjort mig till en starkare person och jag har fått många erfarenheter jag kommer bära med mig resten av livet. Jag blev frisk, även fast jag aldrig trodde det var möjligt i situationens stund. Jag är så tacksam för att jag har så fina människor runt omkring mig, som hjälpt mig och stöttat mig. Utan er hade jag aldrig klarat detta. Jag älskar er.

Det jag ville säga med detta är att man måste våga prata om sånt här, våga öppna munnen! Detta är så viktigt, att prata med någon, spelar ingen roll vem, bara du inte bär på detta ensam! Hade jag vetat mer om detta innan jag blev sjuk hade det nog hjälpt mig och kanske inte blivit lika illa. Det är så viktigt att veta att det går över, att man blir frisk men det kan ta tid. Vårt samhälle har byggt upp en fasad om att psykisk ohälsa är något man inte pratar om, det tystas ner och göms undan. En förändring måste ske! Nu har jag berättat lite, kanske kan det hjälpa någon. Det kanske får någon att våga prata, med en vän, förälder, eller mig.  Likes

Comments

I lördags var det ju alla hjärtans dag, hade en jättemysig dag med Alex, vi åt god mat på the pub, och senare på kvällen firade vi Jonatan som fyllde 18 år också! Sen fick jag en fin present av Alex dessutom, så himla gullig ♡
Likes

Comments

Någon utav dessa jackor skulle jag kunna tänka mig att köpa till våren, färgglada plagg är mycket roligare! dessutom är det så tråkigt när alla går runt i samma jackor, lite variation ska det vara. Ljusa färger passar perfekt till våren!

Likes

Comments

Denna vecka har väl i stort sätt sett ut som de flesta andra, har dock haft ganska mycket plugg men annars har det varit bra. Igår tränade jag igen, har som sagt vilat mig ifrån fotbollen ett tag då jag varit sjuk men nu kör vi igen. Roligt att få komma igång nu, man saknar det verkligen när man inte fått träna på några veckor. Dessutom har vi träningsmatch nästa lördag då det gäller att vara i form, men det ska nog gå bra!

Likes

Comments

Denna helg har varit lugn, har pluggat lite, varit med Alex, promenerat och inte så mycket mer faktiskt. Det är ganska mycket i skolan just nu, då man får plugga på helgen också.. som tur är det snart lov igen! det går såå himla fort, tyckte att vi nyss hade jullov och nu står vi här med två veckor kvar till sportlov. Man kan väl inte klaga för det direkt. Hoppas ni hade en bra helg :)

Likes

Comments

Igår blev Alex hela 18 år! det firade vi med god mat och tårta. Han blev glad för presenterna också som tur var, även fast jag och hans mamma hade köpt silverkedjor båda två, haha. Det var ju lite oplanerat att vi inte hade pratat om vad vi skulle köpa, men han fick annat också ;) snart ska han köra upp dessutom, men det kommer han klara galant, det vet jag!

Likes

Comments