Allmänt

Halli hallå!

Igår gjorde jag ett stort misstag att man nästan kan undra om jag borde ha körkort... Därför tänker jag dela med mig av min historia för att visa att jag är mänsklig haha. När jag skulle svänga in på en parkering möttes jag av en bil som skulle därifrån. Blinkers var igång, bilar körde bakom mig och jag var redo att svänga, men det fanns bara ett körfält... jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen. Då såg jag en garagenedgång precis bredvid som jag snabbt beslutade att köra ner i (var lite smått stressad redan här på grund av bilarna bakom mig). Ni kanske förstår den där känslan när man inte vet vart man ska ta vägen, men man måste bestämma sig snabbt? Det var den känslan jag hade. Jag agerade, och jag agerade HELT fel...

När jag åkt ner för den smala kurviga vägen öppnar sig inte garagedörrarna... Jag backade fram och tillbaka ett flertal gånger men de öppnades ändå inte. Jahopp vad gör jag nu började jag tänka samtidigt som mitt hjärta började bulta dubbla slag. Jag tror inte ens ni förstår paniken som uppstod. I was stuck. Även fast jag försökte hålla lugnet darrade mina fötter som satan haha. Det jag fick göra var att helt enkelt backa upp, i en kurvig smal väg där min svängarea var 0,0001 mm från väggen. Det enda som rörde sig i mitt huvud var pappas röst: "VAFAN HAR DU REPAT BILEN FÖR???". Då började fötterna skaka ännu mer haha. Efter femte försöket lyckades jag tillslut komma upp, svängde snabbt ut på vägen och gasade iväg så ingen skulle se. Vid det här laget hade jag ingen kontroll på mina fötter, dom bara fortsatte skaka.

Jag lyckas alltid göra misstag i trafiken, exempelvis där jag åker till Lidingö istället för Vallentuna eller att jag svänger in på en enkelriktad gata. Men det här tar nog priset.

Det här är väl bara mänskligt? Hehe... 

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Karriär

Hej allihopa!

Nu kommer jag faktiskt ta upp något väldigt intressant som jag tror många bloggare kan känna igen sig i - nämligen folk som snackar skit. Jag vet om att vissa personer snackar skit om mig sedan jag startade min blogg. Det kan vara allt från att "vem tror hon att hon är?" till "tror hon att hon kommer bli någonting nu eller?". Att folk jag känner talar illa om mig innebär troligtvis att det finns ännu fler där ute som tycker likadant. Hur påverkas jag utav det här då?

Om jag ska vara ärlig, ingenting alls. Det må vara folk som tycker att jag är en tönt som bloggar om mina mål och drömmar. Däremot är folket som tycker jag är inspirerande, motiverande och ambitiös otroligt många fler. Varför skulle jag då välja att lyssna på dem som inte tror på mig? Sedan tycker jag självklart att det är tråkigt att folk ens orkar lägga energi på att snacka skit. Jag har fått otroligt fina och peppande meddelanden om att min blogg är inspirerande och att de är taggade på att följa min resa. DET HÄR GÖR MIG GLAD. Och det är just därför jag väljer att fokusera på just deras feedback. Att mina närmsta vänner berömmer mig är jag otroligt tacksam över, däremot när beröm kommer från bekanta som jag inte pratat med på år, då blir jag oerhört glad. Det känns helt underbart att lilla Frida från Vallentuna kan inspirera andra.

Men varför snackar folk skit då? Är det för att de inte har någonting bättre för sig eller kan det bero på avundsjuka? Och nu tänker de säkert "haha som att vi skulle vara avundsjuka". Men jag ser faktiskt ingen annan anledning till varför folk snackar skit. Och ifall ni nu undrar om jag tror att jag är någon - nej, det gör jag inte. Däremot VILL jag bli någon, jag vill bli någon som kan inspirera och motivera folk genom att dela med mig av min resa. Jag fokuserar ständigt på mitt Long-term goal.

Det kommer ta tid, och i slutändan kommer det vara värt allt jobb. Jag älskar att blogga och att dela med mig av mitt liv, vilket gör det här till en hobby också. Gillar ni inte att läsa om mitt liv och min resa behöver ni inte klicka in på min blogg... men ni är självklart välkomna. Hat kan sprida mer än kärlek ;)

Tack alla som stöttar och ger all fin feedback. Ni äger.

KRAM

Likes

Comments

Karriär

Dagen är kommen!

Jag har ju varit lite jobbig mot er och berättat att jag fått ett nytt jobb, men inte sagt vad det är. Nu är avtalet påskrivet, jag har jobbat min första vecka och jag har fått fotografit (blev inte jättenöjd om jag ska vara ärlig, men sånt är livet ibland haha). I och med detta känner jag mig äntligen redo att berätta för er!

Jag har nämligen blivit Regionchefsassistent på Erik Olsson fastighetsförmedling i Stockholm. Som många redan vet är/var jag visningsvärd för Erik Olsson sedan tidigare och det är hos dem jag vill arbeta när jag väl blir fastighetsmäklare. När jag blev erbjuden den här tjänsten kan ni nog förstå hur glad jag blev. Jag blev inte bara glad, utan jag blev ärad. Vem som helst får inte den här tjänsten och att Regionchefen headhuntade just mig känns fortfarande overkligt. Vad innebär den här tjänsten då?

Jo den innebär hårt slit, tidiga morgnar och sena kvällar. Milt sagt. Mina kompisar kommer inte se mycket av mig framöver haha. Jag har minst sagt blivit uppskrämd rejält av vad jag tar mig an för tjänst. Det här kommer bli en utmaning och samtidigt ge mig massor av erfarenheter, lärdomar samt möjligheter. I skrivande stund har jag påbörjat min andra vecka, alltså är jag fortfarande under upplärning. Mina arbetsuppgifter kommer helt enkelt vara att underlätta Regionchefens jobb och vara hans högra hand - vilket innebär att jag kommer i princip lära mig allt. Statistik, boka möten, ha kontakt med mäklare / leverantörer / Management, fixa inför möten, protokoll, fixa workshops / födelsedagar... ja, you name it. Allt.

Ingen vet vad som väntar mig och det blir spännande att se vart detta landar!

KRAM

Likes

Comments

Allmänt

Hej allihopa!

Hoppas ni haft en bra helg och känner er utvilade. Själv känner jag mig verkligen utvilad efter helgen. Den var väldigt lugn samtidigt som den var händelserik. I lördags var jag som sagt på brunch och i söndags jobbade jag som visningvärd i en lägenhet på Södermalm. Den var otroligt fin att jag själv ville köpa den (blir typ kär i varje lägenhet jag visar haha). Dock var det mitt sista pass som visningvärd, for now, eftersom jag vill fokusera på mitt nya jobb nu. But I will be back ;)

Veckans planer då? Jo, det är bara jobb som står på agendan och sedan fira min kompis Giovanna i helgen. Förhoppningsvis får jag även tid för att göra fransförlängning.

Ha en fantastisk vecka nu!
Kram

Likes

Comments

Mål

Hej alla fina läsare!

Nu delar jag med mig utav min Vision board, woho!! Bilderna jag valt har en koppling till var och en av mina mål. Varje bild skapar en känsla och har en betydelse för mig. De här bilderna betyder troligtvis ingenting för er, men det spelar ingen roll hur andra tolkar min Vision board. Allt som räknas är att jag vet vad bilderna innebär, annars hade det varit en meningslös Vision board haha.

Är det någon av er som gör Vision boards? Det hoppas jag! Om jag ska vara ärlig är det inte alltid jätteroligt att börja göra en Vision board eftersom det är tidskrävande - i alla fall för mig. Jag har en tendens att vilja göra det perfekt. Varje bild ska verkligen passa ihop med mina mål. Däremot när jag väl är igång, då jävlar är det roligt att pussla ihop det. Och resultatet är alltid det bästa! Nu har jag den som bakgrundsbild på mobilen så jag kan motiveras varje gång jag öppnar den.

Vill ni också göra en Vision board kan ni gå in på PicMonkey här (om ni inte redan vet ett annat program). Där kan ni lägga in dem bilder ni vill ha och sedan screena collaget såvida ni inte vill betala för det. (Command + Shift + 4 för att screena på datorn).

Lycka till!

Likes

Comments

Instagram@fridaelmbro