Sjuk, som vanligt!

vardag, Häst

Hej!

Nu ligger jag i soffan och är sjuk. Har legat hemma sedan i måndags med feber och förkylning. Detta är helt normalt att jag blir sjuk i skolstarten. Har alltid blivit det, tror det beror på att jag möter så många människor och får deras bakterier. Antar att jag är känslig för det i början av skolan. Men den här gången är nog värst av alla gånger tror jag. Har haft väldigt hög feber, i måndags ömmade min kropp när jag rörde den. Inte normalt för mig att bli så här sjuk, jag brukar ändå kunna hålla igång väldigt bra. Men inte nu har legat däckad i två dagar och på börjar på den tredje nu. Men men, bara ta det lugnt och friskna till.

Men i söndags red jag Sola igen, och hon var väldigt duktig. När vi gjorde i ordning henne stod hon helt stilla, det ända hon gjorde var att lukta på borstarna och putta ner de ifrån uppbindnings bommen, men det gör hon alltid. Men hon brydde sig inte om att jag lade på sadeln, men samtidigt brukar hon inte göra det men hon kändes så mycket lugnar än vad hon brukar göra. Tränset bryr hon sig inte heller om, men som sagt så kändes och verkade hon vara mycket lugnare än vad hon brukar. Givetvis när man är så duktig så får man massor av klappar och beröm.

När jag skrittade henne var hon hur lugn som helst, hon höll sig till den hastigheten som jag ville ha. Annars brukar hon vilja gå ganska fort men inte då. Mycket beröm och försöka få det till en positiv sak så hon håller kvar i det. Sen var det dags för att börja trava, där gick det inte lika lugnt. Hon älskar att springa vilket märks, men lyckades att få henne trava i lugnt tempo några steg. Då var det på med massa beröm och ge dessa få steg så mycket positiv energi som möjligt så hon kan hålla kvar den känslan. Men det är bara att jobba på med det, hon är ju ändå bara 5 år och varit inriden i drygt ett år.

Men eftersom hon var så pass lugn så valde jag att börja trava över lite bommar eller ja vi använder små stockar, man tager vad man haver. Började först med en bom, vilket gick super hon klev över de som ingenting. Det är så skönt att hon tar allt med sån ro, det som vi hittills har gjort med henne. Tänkte sen att jag skulle ta tre bommar så hon skulle få tänka lite mer, men det gick så där, hon klev emellan den första och andra bommen, men tog ett jättekliv över den andra och tredje bommen. Jag valde då att enbart ta två bommar, så det inte blir dumt av det. Där gjorde hon jättebra ifrån sig, lyfte jättebra på benen. Och det märktes att hon tyckte det var roligt. Hon ville inte sluta, så fort jag gick emot bommarna och tänkte skritta över de började hon trava med öronen framåt. Hon är ganska rolig denna häst.

Men jag var supernöjd med henne under detta pass och vi vet vad det är som behövs jobba på.

Nu ska jag fortsätta ligga är i soffan och hoppas jag snart piggnar till och blir fit for fight.

Här gör hon det jätteduktigt på en och 2 bommar

Som jag skrev förut gick det bra i det första steget, men hon att hon tog ett jättekliv över de två sista.

Gillar

Kommentarer

Annaasvensson
Annaasvensson,
Krya på dig 😊🌷nouw.com/annaasvensson
fridadavidsson
fridadavidsson,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229