Sista dagen

Idag är det sista dagen på mitt sommarlov, inte direkt så jag jublar.

Det kommer ske så mycket nya saker för mig nu, jag går givetvis kvar på samma skola och samma program. Men jag kommer få en ny mentor som jag bara vet vad han heter. Jag kommer få en massa nya lärare och kommer få byta sal för varje lektion. Detta kanske inte låter så mycket för alla andra, men jag tycker det är lite jobbigt nu i början innan jag kommer in i det. Med tanke på hur jag mådde i våras. Men det ska nog lösa sig så det blir bra.

Men det jag har gjort den sista dagen på lovet är att jag har ridit.

Jag red Sola först, hon var väldigt pigg och tittig på allt. Hon ville göra allt på samma gång, och var inte riktigt fokuserad på mig. Men det är sånt man får ta när hon bara är 5 år. jag jobbade henne på volt där vi hade 4 bommar i en cirkel. Hon började lyssna hyfsat bra på mig och fokuserade mer och mer. Men självklart skulle det komma en lastbil som skrämde henne, vi rider i en hage som är vid vägen. När jag lyckades få henne lugn från det, ja då kom det en katt i hagen som stressade upp henne. Men dessa dagar får man ta det som det kommer, lägga det till erfarenhets kontot.

Efter Sola var det en häst som vi är medryttare på tur. Jag och mamma bestämde att jag skulle prova att rida honom barbacka. Han var snäll, men tog några travsteg emellanåt som var helt kontrollerbart. Travade även en bit på honom och det gick verkligen jättebra. Men sen tog jag andra varvet, tror att han försökte med ett bakutspark. Det blev inget stort utan mest så han hoppade med rumpa. ( Hoppas ni förstår vad jag menar). Det lilla hoppet fick mig ur balans, skulle precis rädda upp det när jag hängde lite på sidan. Men jag kom givetvis åt honom med min fot, vilket fick honom att skutta till ytterligare en gång. Dock lyckades jag inte rädda upp det denna gång, så jag åkte i backen. Inte det högsta fallet då han bara är 138 cm hög. Landade på ryggen och som tur var hade jag ridvästen på mig, plus jag missade en av bommarna med kanske 20 cm. Han såg ganska glad och stolt ut när jag låg där på backen och han stod en bit ifrån. Fick lite ont på sidan av ryggen, men det gick över när jag hade gått lite. Det var bara upp igen på hästryggen och rida lite till. Huvudsaken är att det gick bra med oss båda.

Jag och mamma konstaterade att det var ca 11 år sedan jag ramlade av senaste, så det var nog dags för det igen ;-)

Efter vi hade varit i stallet åkte vi hem och käkade lunch, vi la oss sedan och kollade på film.

Nu sitter jag här bakom datorn och ska förbereda mig för morgondagen som jag inte alls taggar inför. Hoppas eftermiddagen går långsamt, men det lär den ju inte göra.

När börjar ni skolan?

Ha det bäst.

  • 51 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229